خبر خوب:تصویب عنوان مهندسی کارشناسی بهداشت محیط

در این انجمن اخبار بهداشت محیط در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.

مدیر انجمن: naderloo

نمایه کاربر
naderloo
مدیر کل
مدیر کل
پست: 2793
تاریخ عضویت: 08 نوامبر 2008 00:00
حالت من: Khaste
محل اقامت: تهران
تماس:

خبر خوب:تصویب عنوان مهندسی کارشناسی بهداشت محیط

پست توسط naderloo »

این هم یه خبر خوب برای همه بهداشت محیطی های عزیز

تصویب عنوان مهندسی کارشناسی بهداشت محیط
آخرین ويرايش توسط 1 on naderloo, ويرايش شده در 20.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست
[CENTER]
تصویر

تصویر
[/CENTER]
nastaran
آماتور
آماتور
پست: 155
تاریخ عضویت: 16 اکتبر 2009 00:00
حالت من: Badhal
محل اقامت: زنجان
تماس:

پست توسط nastaran »

خبر بسيار خوشحال كننده اي بود . دست شما درد نكند تصویر
نمایه کاربر
mmaroosi
جدید
جدید
پست: 76
تاریخ عضویت: 07 می 2010 00:00
حالت من: Badhal
تماس:

درج عنوان مهندسی و خواسته های پیش رو

پست توسط mmaroosi »

[JUSTIFY]خبر بسیار خوبی بود
عنوان مهندسی بهداشت محیط خواسته بحقی بود که مدتها از دید مسئولان وزارت بهداشت مغفول مانده بود. و علت آن هم شاید عدم درک درست توانمندی های این رشته بود.
در واقع علت اصلی عدم تصویب این عنوان در گذشته این بود که متولیان وزارت بهداشت قائل به این نظر بودند که عنوان مهندسی برای رشته های زیر مجموعه وزارت بهداشت جایگاه ندارد!!!
که البته با توجه به جایگاه نظارتی وزارت بهداشت تا حدودی درست بود.
اما موضوع به این سادگی نبود زیرا بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته به تناسب توانمندی های بالقوه این رشته در سازمان های خارج از وزارت مشغول به کار می شوند. و اطلاق عنوان مهندسی برای این دسته از فاترغ التحصیلان از جنبه های حقوقی، کاری، جایگاه شغلی و... بسیار حائز اهمیت بود. و این نکته همیشه از دید متولیان وزارت بهداشت مغفول بود. و مشکل دیگر این بود که بدنه بهداشت محیط کشور علی رغم تلاش فراوان قدرت چانه زنی بالایی در سطوح عالی مدیریتی وزارت بهداشت نداشت. و این امر باعث شده بود که پیگیری های بیشمار کارشناسان بهداشت محیط در طی سالیان متمادی به سرانجام مطلوبی نرسد. اما در شرایط کنونی با توجه به اینکه اساتید ارجمند بهداشت محیط توانسته اند در سایه توانمندی خویش به سطوح عالی تصمیم گیری در وزارت خانه برسند، این خواسته محقق شد.
در واقع به دنبال تصویب این عنوان در شرایط کنونی چند نکته حائز اهمیت است. و ان اینکه برای رسیدن به حقوق صنفی بایستی تلاشهای مختلفی از جنبه های گوناگون صورت پذیرد تا آن خواسته محقق شود.
1. اولین جنبه همانا خواست و پیگیری کارشناسان بهداشت محیط است. که در طی سالیان متمادی دنبال شده است.
2. دومین جنبه قدرت تصمیم گیری و تاثیر گذاری در سطوح عالی تصمیم گیری است. که در گذشته جامعه بهداشت محیط فاقد این قدرت بود. و از بزرگان بهداشت محیط متاسفانه کسی در سطوح عالی تصمیم گیری نبود. اما در حال حاضر وجود دارد( دکتر مصداقی نیا)
3. وجود یک سازمان پیگیر در این زمینه پیگیری انجمن عهلمی بهداشت محیط حاءز اهمیت است.
4. وجود افراد تاثیر گذار در سطوح قانون گذاری. وجود دکتر محسنی در شرایط کنونی به این پدیده کمک می کند.
5 . وجود دید مثبت در هیئت دولت عضویت مهندس محمدی پور در هیئت دولت
6 و...
اما...
اما این اغاز راه است. هر چند درج عنوان مهندسی به رشته بهداشت محیط باعث افزایش ارزش ذاتی این رشته در بازار کار می شود اما نبود یک تشکیلات منسجم باعث تضییع حقوق جامعه مهندسی بهداشت محیط در برابر سایر رشته های مهندسی خواهد شد.
و بایستی برای تثبیت آن چاره ای اندیشید.
چه باید کرد؟
راه کار تثبیت جایگاه واقعی این رشته ایجاد یک سازمان نظام مهندسی از نیرو های کاری کارامد و فعال است. و بایستی از اکنون این خواسته توسط بدنه کارشناسی دنبال شود.
ایجاد سازمان نظام مهندسی محیط زیست یا سازمان مهندسی بهسازی.
در این صورت است که عنوان مهندسی ارزش واقعی خود را خواهد یافت و درواقع حلقه مکمل این درخواست شکل گیری سازمان نظام مهندسی این رشته است.
تشکیل سازمان نظام مهندسی چه فوایدی دارد؟
تشکیل این سازمان باعث نظام مند شدن فعالیت های زیست محیطی خواهد شد و پروژه های فراوان زیست محیطی ملزم به داشتن کارشناس مهندس ناظر خواهند بود( همانند پروژه های ساختمانی و حق امضا). در این صورت عرصه کاری وسیعی در برابر بدنه توانمند کارشناسی مهندسی بهداشت محیط گشوده خواهد شد.

امید آنکه با شکل گیری سازمان مهندسی محیط زیست شاهد رسیدن این رشته به جایگاه واقعی خود باشیم. [/JUSTIFY]
نمایه کاربر
naderloo
مدیر کل
مدیر کل
پست: 2793
تاریخ عضویت: 08 نوامبر 2008 00:00
حالت من: Khaste
محل اقامت: تهران
تماس:

پست توسط naderloo »

[JUSTIFY]با سلام
ضمن تشکر، همانطور که فرمودید این موضوع برای کارشناسان بهداشت محیط شاغل در بخش صنعت کشور از جمله بنده مشکلات فراوانی به وجود آورده بود تا جایی که با توجه به فقدان درج رشته بهداشت محیط در چارت های سلسله مراتب اداری متاسفانه کارشناسان بهداشت محیط جزء گروه سایر رشته ها که عمدتا رشته های آموزشی و غیر فنی بود قلمداد شده بودند حداقل مزایای پرداختی را جذب می نمودند.ولی در زمان فعالیت و کار که میشد نظیر اجرای پروژه های تصفیه خانه های آب و فاضلاب حتی کارشناسان عمران و فنی به راحتی خود را کنار میکشیدند و تنها کارشناس بهداشت محیط را متخصص این پروژه ها معرفی مینمودند و در آنجا ما مهندسی تر از عمران میشدیم بدون پرداخت حتی هزارتومان مزایا؟؟؟؟؟؟؟

با نظرات شما در خصوص پیگیری صنفی و همچنین جنبه هایی که ذکر نمودید کاملا موافقم همچنین معتقدم که جنبه تاثیر گذاری در سطوح عالی تصمیم گیری و بخصوص جایگاه کنونی سرور ارجمند آقای دکتر مصداقی نیا در آینده نیز کمک بسزایی در جهت نیل به اهداف رشته مهندسی بهداشت محیط و جنبه های حقوقی آن خواهد نمود.

پیشنهاد در خور توجه شما در خصوص ایجاد سازمان نظام مهندسی محیط زیست یا سازمان مهندسی بهسازی نیز مدت زیادی است که مورد استقبال قرار گرفته است ولی بدلیل پراکنده کاری و به قول شما نبود یک انجمن یا سیستم حقوقی حمایت کننده به نتیجه نرسیده است.که امیدوارم که همه ما با کمک به تثبیت شدن انجمن علمی بهداشت محیط و فعالیت پیگیر اساتید، همکاران و ... تحقق یابد که صد البته دور از دسترس هم نیست.[/JUSTIFY]
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست
[CENTER]
تصویر

تصویر
[/CENTER]
نمایه کاربر
nad
آماتور
آماتور
پست: 132
تاریخ عضویت: 17 دسامبر 2009 00:00

پست توسط nad »

بنده نیز به نوبه خود این موفقیت رو به همه همکاران بهداشت محیطی تبریک میگویم
نمایه کاربر
tooba
جدید
جدید
پست: 3
تاریخ عضویت: 26 ژولای 2009 00:00
تماس:

پست توسط tooba »

[JUSTIFY]با سلام
با تشکر از نظرهمکار گرامی
اینجانب در یکی از بیمارستانهای دولتی مشغول به کار می باشم.پرستاران دارای سازمان نظام پرستاری می باشند که از جمله فعالیت موثر آنها برای جامعه خویش ،افزایش زمینه استخدام از طریق کاهش ساعت کاری بود.در طول سال شاهد برنامه ها و تسهیلات مختلف برای این قشر می باشیم از جمله برگزاری دوره های علمی -تفریحی در داخل و خارج کشور با قیمتهای اقساط مثل سفر علمی به بیمارستانهای ژاپن و اخیرا مالزی با اقساط پایین ،استفاده از تسهیلات ساخت و ساز در شمال ،کیش و ... با داشتن افراد دلسوز در بدنه قوه مجریه و مقننه می توان به افزایش اعتبار علمی و اجتماعی بهداشت محیط کمک نمود لذا من نیز با تشکیل نظام مهندسی بهداشت محیط موافق می باشم. آرزوی سعادت و سلامت برای کلیه دوستان دارم.[/JUSTIFY]
m-hadi
جدید
جدید
پست: 2
تاریخ عضویت: 22 نوامبر 2009 00:00
حالت من: Badhal
تماس:

پست توسط m-hadi »

[JUSTIFY]با سلام واحترام
بنده نیز بدلیل عضویت داشتن در جامعه بهداشت محیط از درج این خبر خوشحال شدم ارزویی بود که امثال ما که از قدیم دنبال این موضوع بودیم و بعد از 25 سال تحقق پیدا کرد. اما این عنوان زمانی کارساز خواهد بود که از مزایای ان بهره مند شویم. در سازمان نظام مهندسی و در ثبت شرکت های خصوصی در زمینه آب وفاضلاب این رشته جایگاه شایسته ای ندارد. بسیاری از مسئولین در شرکت های آب وفاضلاب - وزارت بهداشت و..... از فارغ التحصیلان بهداشت محیط هستند امیدوارم در جلسات و نشست های بهداشت محیط بیشتر به این موضوعات رسیدگی شود تا بتوانیم از این رشته بسیار کارآمد در کشور دفاع کنیم. پیشاپیش از زحمات جنابعالی در این خصوص و طراحی این سایت بسیار عالی سپاسگزارم[/JUSTIFY]
2303
جدید
جدید
پست: 6
تاریخ عضویت: 04 اکتبر 2009 00:00
حالت من: Badhal
تماس:

پست توسط 2303 »

[center]به نام يگانه هستي بخش[/center]
[JUSTIFY] [/JUSTIFY]
[JUSTIFY]با عرض سلام خدمت كليه عزيزان موژ[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]من هم به عنوان عضوي از خانواده بزرگ بهداشت محيط اين موفقيت را تبريك مي گويم.بنده معتقدم ديدگاه دانش آموختگان بهداشت محيط نسبت به مسايل محيط زيست همه جانبه است.شايد گزاف نباشد اگر بگوييم رشته بهداشت محيط در زمينه آب، فاضلاب، موادغذايي، هوا، مواد زائد و ... صاحب جامعترين اطلاعات است و وجود بزرگان اين رشته در سطوح تحقيقي و اخذ تصميمات، با توجه به قابليتهاي فراوان اين عزيزان،گامي بزرگ در عرصه محيط زيست و پيشرفت ايران عزيزمان خواهد بود. بنده نيز با تشكيل سازمان نظام مهندسي بهداشت محيط موافق هستم، باشد كه دانش آموختگان بهداشت محيط به جايگاه شايسته خود رسيده و گرهي از مشكلات كشورمان با دستان توانمندشان باز گردد. براي كليه عزيزان آرزوي سرافرازي، سلامت و شادكامي دارم.[/JUSTIFY]
[JUSTIFY] يگانه عالم نگهدارتان[/JUSTIFY]
نمایه کاربر
mmaroosi
جدید
جدید
پست: 76
تاریخ عضویت: 07 می 2010 00:00
حالت من: Badhal
تماس:

پست توسط mmaroosi »

[JUSTIFY]با سلام خدمت دوستان
اینجانب محمد ماروسی کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط هستم و اخیرا در انتخابات هیئت مدیره انجمن علمی شرکت نموده و به عنوان عضو علی البدل هیئت مدیره انتخاب شدم.
و در اولین جلسه اعضای هیئت مدیره به عنوان مسئول پیگیری مشکلات صنفی انتخاب شدم.
یکی از جنبه هایی که در حال پیگیری آن هستم تلاش برای یکپارچه سازی فعالیت های جامعه بهداشت محیط در فضای وب است و در این راستا از کلیه علاقمندان درخواست همکاری دارم.
بنا دارم که با شناسایی افراد موثر در فضای وب نظیر آقای مهندس ندرلو و دیگر دوستان عرصه فعالیت جدیدی را باز کنم.
میخواهم از یک واقعیت پرده بردارم و ان اینکه اعضای هیئت مدیره انجمن علمی معمولا اعضای هیئت علمی هستند و معمولا مشغله های زیادی د ارند. از جمله این عزیزان میتوان به دکتر مصداقی نیا دکتر ندافی دکتر ناصر دکتر یزدانبخش و ... اشاره کرد. همیشه این انتقاد به انجمن وارد بوده است که چرا انجمن علمی فعالیت زیادی ندارد؟؟؟ واقعیت این است که توان کنونی انجمن با توجه به ترکیب هیئت مدیره به فعالیت های علمی و انتشار نشریه محدود می شود. و اعضای این انجمن فرصتی برای پرداختن به امور صنفی ندارند.
اما با توجه به شناختی که اینجانب دارم نگاه انجمن نسبت به مسایل صنفی مثبت است. اما توان جرایی و نیروی مناسبی برای پیگیری ندارد.

...الغرض
1. انجمن می خواهد در زمینه صنفی فعالیت کند اما با توجه به مشغله های زیاد اعضای هیئت مدیره نیروی کافی برای پیگیری مشکلات صنفی ندارد.
2. اینجانب به عنوان مسئول مشکلات صنفی و اجرایی نیز به تنهایی قادر به پیشبرد این مشکلات نیستم
3. لذا از کلیه علاقمندان و دوستان درخواست همکاری میکنم.
زمینه های همکاری
نوشتن طرح های توجیهی در زمینه مشکلات صنفی از جمله
طرح توجیهی تشکیل سازمان مهندسی محیط زیست و تشکیل تیمی برای پیگیری آن تحت نظارت و اتوریته انجمن علمی بهداشت محیط
طرح های اشتغالزایی جهت فارغ التحصیلان ( لزوم به کارگیری فارغ التحصیلان بهداشت محیط در اماکن بزرگ مانند هتل ها رستوران ها و...)
طرح های کار آفرینی در بهداشت محیط.
الزام شرکت های خدماتی به داشتن مسئول فنی بهداشت محیط
ایجاد ساختاری مناسب و نظاممند جهت آموزش الکترونیکی ( e-learning)
ایده های جدید در زمینه توسعه فعالیت های بهداشت محیط به منظور ایجاد فرصت های شغلی جدید.
و.....
توضیح: کشور عزیز ما ایران درگیر مشکلات زیست محیطی زیادی است. از جمله آنها میتوان به مشکلات گریبانگیر شهرداری ها با مدیریت زایدات شهری، مشکلات شرکت های اب و فاضلاب با راهبری بهینه تصفیه خانه ها، مشکلات موجود در صنایع غذایی و لزوم استقرار سیستمهای مدیریتی ایزو و HACCP مشکلات مرتبط با حشرات و جوندگان ناقل بیماری، مشکلات موجود در زمینه پسابهای صنعتی، مشکلات مرتبط با آلاینده های هوا، مشکلات مرتبط با فعالیت های آبرسانی و گندزدایی آب بویژه در مناطق کوچک و روستاها و بسیاری مشکلات دیگر اشاره نمود.
همانطور که ملاحضه میشود بسیاری از این مشکلات در حیطه دانشی بهداشت محیط قرار دارد.
از طرفی دیگر ما هرساله تعداد زیادی فارغ التحصیل بهداشت محیط روانه بازار کار میکنیم. برخی از این فارغ التحصیلان بر اساس توانمندی های خود در برخی زمینه ها مشغول فعالیت می شوند. اما بایستی چارچوبی بنا نهاد تا این جایگاههای شغلی نهادینه شوند. و این نیازمند چند فعالیت است
1. نوشتن طرح توجیهی با در نظر گرفتن شرایط موجود، مواد قانونی خلائ های موجود ، و جنبه های دیگر که قابلیت تصویب طرح را بالا ببرد.
2. پیگیری طرح های توجیهی بر اساس اولویت توسط یک سازمان مرجع مانند انجمن علمی از طرق مختلف مانند هیئت وزیران مجلس شورای اسلامی و ...
3. کمک به تصویب طرح از روش های گوناگون.
خواسته: حال از دوستان علاقه مند تقاضا دارم که طرح های توجیهی خود را در قالب فرمت word به پست الکترونیکی اینجانب maroosi@gmail.com به نشانی ارسال نمایند. تا زمینه انشائ ا... گام های بعد طی شود. ساده تر برای پیشبرد فعالیت های صنفی نیازمند طرح های مناسب توجیهی هستیم. از فرصت موجود بایستی استفاده کرد. راه روشن است. بایستی با هم دیگر برای اعتلای جایگاه بهداشت محیط کشور فعالیت کنیم.
با یکپارچه نمود فعالیت های پراکنده میتوان مسیر های طولانی را در زمان کوتاهی سپری نمود.
منتظر طرح های توجیهی دوستان هستم.
ضمنا دوستان فعال در زمینه وبسایت در صورت امکان خلاصه ای از سوابق خود را برایم ایمل کنند. قصد دارم از دوستان جهت شرکت در جلسه هیئت مدیره دعوت نمایم تا زمینه فعالیت منسجم دوستان فراهم گردد.
با تشکر محمد ماروسی.[/JUSTIFY]
am27
جدید
جدید
پست: 2
تاریخ عضویت: 28 سپتامبر 2009 00:00
تماس:

پست توسط am27 »

من هم به نوبه خود بابت اين خبر از شما تشكر نموده و اين موفقيت را به كليه مهندسين بهداشت محيط تبريك و تهنيت عرض ميكنم و اين واقعا شايسته ما بود كه به آن رسيديم
ضمنا بايد يادآور بشوم كه اينجانب طي 10 سال است كه در مهندسين مشاور به عنوان كارشناس آب و فاضلاب كار ميكنم كه هميشه از بچه هاي عمران در اين زمينه سر بوديم لذا اين خبر باعث دوچندان شدن روحيه ما خواهد بود.
نمایه کاربر
naderloo
مدیر کل
مدیر کل
پست: 2793
تاریخ عضویت: 08 نوامبر 2008 00:00
حالت من: Khaste
محل اقامت: تهران
تماس:

پست توسط naderloo »

سلام
دوستان زیادی در گروه موژ نظرات متفاوتی در این خصوص ارائه کردند که جهت اطلاع شما تمامی نظرات ارائه شده تقدیم میگردد:

یکی از دوستان انتقادی به رشته بهداشت محیط ارائه کرده بودند که با توجه به وضعیت این رشته در حال حاضر تا حدودی هم حق با ایشان است متن کامل انتقادات ایشان در ذیل درج میشود همچنین جوابیه ای نیز بنده برای ایشان فرستادم که ایضا در زیر متن ایشان آمده است

متن کامل ایشان:
salam be hamegi. behdasht mohit ham shod reshte, jamesh konid baba. man ke alan doktora ghabool shoda kesi ma ro be riali ham nemikharda.
jamesh konan baba.
berid adabiat o tarikh bekhoonid hadeaghal etelate omoomitoon ziad mishe. ina hamash verajie, man tamame maghate ro ba rotbe khoob gozaroondam ama hich fayedie nadare.
az man goftan bood. digar khod danid

جوابیه مدیر سایت:

[JUSTIFY][font=tahoma,sans-serif]سلام:[/font]
[font=tahoma,sans-serif]دوست عزیز گاهی نمی دونم چه جوابی در خصوص برخی از پست های نظیر پست شما چه بنویسم سخن شما شاید درد دل خیلی از دوستانی که به هر ترتیب وارد این رشته شدند باشه و من منکرش نیستم طبعا در در دنیای تخصصی رشته های مختلفی وجود داره که هر کس به تناسب علاقه و گاهی هم اجبار وارد یکی از اونها میشه برخی از این رشته ها دارای بازار کار وسیع و برخی فاقد بازار کار مناسبند ، برخی از این رشته آنقدر مطرح و مهم هستند که مهم نیست شما چه کسی هستید این رشته تخصصی است که شما را معرفی میکند و طبعا برخی از رشته های تخصصی دیگر نیز شرایطی دارند که شما هستید که به آنها اعتبار و اهمیت میدهید.ما انسانها هستیم که رشته های تخصصی موفق را بوجود میاوریم .[/font]
[font=tahoma,sans-serif][/font]
[font=tahoma,sans-serif]دوست عزیز بسیاری از دوستان من که مهندس کامپیوتر هستند در شرکت ما به عنوان تایپیست و اپراتور کامپیوتر مشغول کارند و کارهای تخصصی حتی نوشتن یک برنامه ساده را برمیتابند و لی اشخاصی هم هستند که مدرک کامپیوتر ندارند ولی در زمینه برنامه نویسی و ... کارهایی کرده اند کارستان .نمونه اش دوست عزیزم است که بنا به دلایلی نام ایشان را نمیبرم ایشان کارشناس شیمی است ولی آنقدر عاشق زبان های برنامه نویسی است که تقزیبا تمامی نرم افزارهای تحت شبکه، و تخصصی شرکت کار ایشان است جالب هست بدانید ما در شرکت خود سه مهندس کامپیوتر داریم که بیش از 15 سال هم سابقه دارند ولی وقتی کار تخصصی به آنها ارجاع میشود کاررا آنقدر بزرگ میکنند که نه تنها خودشان که حتی از شرکت مایکروسافت هم بر نمیاید و نمیخواهند خودرا درگیر نمایند.[/font]
[font=tahoma,sans-serif][/font]
[font=tahoma,sans-serif]اگر شما وارد یکی از این صنایع شوید با این دیدی که در خصوص تخصص خود دارید بخصوص با توجه به اینکه هزینه هایی که مسائل زیست محیطی به خود اختصاص میدهند عمدتا هزینه های خدماتی است و از نظر اقتصادی صنایع ما در حال حاضر حتی هزینه مواد اولیه لازم را به سختی تامین میکند، مطمئنا برخوردهایی با شما خواهد شد و برای شما قیاسهایی خواهند کرد که حتی از تخصص خود شرمنده شوید[/font]
[font=tahoma,sans-serif][/font]
[font=tahoma,sans-serif]دوست من نتیجه نگرش بوجود آمده در خصوص رشته بهداشت محیط عملکرد ضعیف ما بهداشت محیطی هاست، بنده دوستانی دارم که اگر بخواهید حتی حاضرم به صورت خصوصی رزومه آنها را به شما ارسال کنم که تنها لیسانس بهداشت محیط دارند و الان مدیریت عامل شرکت های مهندسی مشاور و یا پیمانکاری هستند[/font]
[font=tahoma,sans-serif][/font]
[font=tahoma,sans-serif]دوستی دارم که کارشناس زمین شناسی است ولی آنقدر به سد سازی علاقه مند بود که در حال حاضر مجری ساخت سد ماملو است [/font]
[font=tahoma,sans-serif][/font]
[font=tahoma,sans-serif]بچه های بهداشت محیط کمتر ریسک فعالیت در عرصه های عملی را میپذیرند و بیشتر مایلند اوقات خود را در شبکه های بهداشت و درمان بگذرانند.بنده متعهد به استخدام در دانشگاه تهران بودم و لی پس از دوره طرح خدمت نیروی انسانی متوجه شدم شبکه های بهداشت تنها ارگان نظارتی هستند .من زمانی شبکه بهداشت را ترک نمودم که پیشنهاد مسئولیت بهداشت محیط شبکه مذکور به بنده داده شد.ولی بدلایلی بنده رها کردم و این موقعیت را نپذیرفتم وارد شرکت مهندسی مشاور آب محیط شدم طبعا با توجه به پروژه های بزرگ گه در دست شرکت مذکور وجود داشت و تجربیات کم من مشکلات بسیار زیادی برایم بوجود آمد .دوسال تمام به سختی کار کردم و پس از آن هم وارد صنعت در بخش ایمنی و بهداشت و سپس انرژی فعالیت نموده و مجری و بهره بردار تصفیه آب و فاضلاب شدم دوستان اجرا و بهره برداری این سیستم ها بسیار مشکل است و زمان زیادی باید برای آن که عمدتا هم سیستم های فرسوده هستند صرف شود که قابل قیاس با کار نظارتی شبکه های بهداشت و درمان نیست .اگر از من بپرسید دوستانی که سایه امن کارهای نظارتی را میپذیرند به مراتب راحت تر و کار ساده تری دارند.این سالها گذشت ولی آنقدر سخت گذشت که اگر بنا باشد که بنده تجربه ام را به شما انتقال دهم پیشنهاد میکنم که در شبکه بمانید و بمانید و بمانید[/font].
[font=tahoma,sans-serif][/font][/JUSTIFY][font=tahoma,sans-serif][/font]
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست
[CENTER]
تصویر

تصویر
[/CENTER]
نمایه کاربر
naderloo
مدیر کل
مدیر کل
پست: 2793
تاریخ عضویت: 08 نوامبر 2008 00:00
حالت من: Khaste
محل اقامت: تهران
تماس:

پست توسط naderloo »

نظرات سایر دوستان:

دوستی به نکته خوبی به شرح ذیل اشاره نموده است:

ضمن عرض تبریک این خبر مسرت بخش خدمت همه دوستان سوالی داشتم وآنهم اینکه آیا کسانی که قبلا فارغ التحصیل شده اند می توانند عنوان مهندسی را به شکلی در مدرک خود خود داشته باشند
با تشکر فراوان خدا نگهدار شما

دوست دیگری گفته اند که:
سلام بسیار خوشحالم ولی حال وظیفه ما بهداشت محیطی ها بسیار زیاد است باید با درس و پژوهش زیاد در زمینه های مختلف خودمان را نشان بدهیم و به دیگران و سازمان های مختلف از جمله شهرداری ها و آب و فاضلاب به خوبی رشته مان را معرفی کنیم تا از طرفی جای کار برای دوستان باز گردد. به امید موفقیت همه دوستان موژی در این پروسه عظیم

این هم متن ارسالی یکی از علاقه مندان به موژ
سلام بسیار خوشحالم ولی حال وظیفه ما بهداشت محیطی ها بسیار زیاد است باید با درس و پژوهش زیاد در زمینه های مختلف خودمان را نشان بدهیم و به دیگران و سازمان های مختلف از جمله شهرداری ها و آب و فاضلاب به خوبی رشته مان را معرفی کنیم تا از طرفی جای کار برای دوستان باز گردد. به امید موفقیت همه دوستان موژی در این پروسه عظیم

این هم نظریات یکی از دوستان در تایید پیشنهاد آقای ماروسی:
سلام وعرض ادب.عالی میشه اگه این اتفاق بیفته . به نظر من یک ایجاد چنین سازمانی در رشته ما ضرورته.از دلسوزی های شما وتلاشتون در ارتقا جایگاه بهداشت محیط تشکر می کنم وبرای رسیدن به این هدف اگه کاری از دستم بربیاد دریغ نخواهم کرد.پیروز باشید.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست
[CENTER]
تصویر

تصویر
[/CENTER]
نمایه کاربر
naderloo
مدیر کل
مدیر کل
پست: 2793
تاریخ عضویت: 08 نوامبر 2008 00:00
حالت من: Khaste
محل اقامت: تهران
تماس:

کارآفرینی در حیطه مهندسی بهداشت محیط

پست توسط naderloo »

[JUSTIFY]
آقای مهندس ماروسی میگوید:برای پیشبرد فعالیت های صنفی نیازمند طرح های مناسب توجیهی هستیم. از فرصت موجود بایستی استفاده کرد. راه روشن است. بایستی با هم دیگر برای اعتلای جایگاه بهداشت محیط کشور فعالیت کنیم.
با یکپارچه نمود فعالیت های پراکنده میتوان مسیر های طولانی را در زمان کوتاهی سپری نمود. منتظر طرح های توجیهی دوستان هستم.


با سلام:
آقای مهندس طبعا مواردی که شما فرمودید باید شرح وظایف انجمن علمی بهداشت محیط ایران باشد که با توجه دلایلی که که به آن اشاره نمودید تاکنون محقق نشده است.پیشنهاد میکنم علاوه بر اعضای هیئت مدیره که صرفا در خصوص اهداف و خطی مشی انجمن فعالیت مینمایند بک بخش اجرایی هم به انجمن اضافه بشه که انجمن بتواند فعالیت های خودش را در فعالیت های اجرایی بسط دهد ما در قوانین شرکت ها علاوه بر اعضای هیات مدیره شخصی به نام مدیریت عامل داریم که مسئول اجرای تصمیمات هیات مدیره است و مدیر عامل میتواند یک بخش اجرایی تشکیل دهد و به فعالیت در امور اجرایی بپردازد.

برخی از
طرح های اشتغالزایی جهت فارغ التحصیلان
مهندسی بهداشت محیط:

مدیریت انرژی های پاک در صنایع کشور:
صنایع کشور میتوانند در فرآیند های مدیریت انرژی خود که در حال حاضر بدلیل بحث هدفمند شدن یارانه ها، از اهمیت زیادی برخوردار شده (و در صورتیکه صنایع به طور جدی به آن توجه ننمایند بیم ورشکستگی آنان میرود.) از کاشناسان مهندسی بهداشت محیط بهره بگیرند.میتوان گفت که کارشناسان بهداشت محیط علاوه بر اینکه تسلط کاملی به مدیریت انرژی های آب، بخار، هوای فشرده و تا حدی برق دارند و از نحوه استفاده از انرژی های پاک هم مطلع هستند و طبعا میتوانند در این خصوص فعالیت نمایند.

مدیریت بهره برداری از سیستم های آبرسانی و انتقال و توزیع آب:
مدیریت سیستم های آبرسانی و شبکه های انتقال و توزیع آب در مناطق شهری و صنعتی و بازیافت مجدد آب در صنایع از طریق کاهش تلفات آب در شبکه های توزیع، سیستم های تصفیه ، فرآیند های تولید،سیرکولاسیون آب در سیستم های خنک کننده و ... همه و همه میتواند توسط کارشناسان بهداشت صورت پذیرد.باید به نحوی عمل شود که چارت بهره برداری از تصفیه خانه ها اصلاح شده و لزوم بکار گیری کارشناسان بهداشت محیط در مدیریت تصفیه خانه ها و همچنین کادر آزمایشگاه آب آن اجرایی گردد.

مدیریت بهره برداری از سیستم های فاضلاب:
مدیریت سیستم های تصفیه فاضلاب در مناطق شهری و صنعیت ، نظارت بر باریابی مجدد فاضلاب های تصفیه شده و مدیریت بر نحوه تصفیه فاضلاب.در این مورد هم همانند مورد فوق باید به نحوی عمل شود که چارت بهره برداری از تصفیه خانه ها فاضلاب اصلاح شده و لزوم بکار گیری کارشناسان بهداشت محیط در مدیریت تصفیه خانه ها و همچنین کادر آزمایشگاه فاضلاب آن اجرایی گردد.

صرفه جویی وبهینه سازی سوخت:
اندازی گیری راندمان سوخت مورد استفاده در دیگ های بخار از طریق اندازه گیری آلاینده های خروجی از دودکش و ارائه پیشنهادات اصلاحی جهت افزایش راندمان سوخت و کاهش تلفات سوخت های فسیلی.
اندازه گیری میزان گازهای خروجی از دودکش کارخانه های محصولات بینا بینی نظیر اسید سولفوریک و نیتریک و مشخص کردن بالاترین راندمان سوخت و دمای مورد نیاز برای تولید کمترین آلودگی که نسبت مستقیمی با کنترل دما در رآکتور های این کارخانه ها دارد و از طرفی جلوگیری از هدر رفتن مواد اولیه بدلیل عدم کنترل احتراق در سیستم
نظارت بر وضعیت آب های مورد استفاده دیگ های بخار و همه و همه میتواند توسط کارشناسان بهداشت محیط صورت پذیرد.

مدیریت شهری در شهرداری ها
شاید به جرات بتوان گفت که رشته مهندسی بهداشت محیط در شهرداری ها از توان بالقوه بسیار بالایی بر خورد دار است و میتواند در فعالیت های
مدیریت زباله و مواد زائد جامد
بازیافت زباله
کمپوست
به عنوانی رکن جدایی نا پذیر این فعالیت ها محسوب گردد.

شرکت های معتمد سازمان محیط زیست:
در حال حاضر اغلب صنایع و ... جهت آزمایشات و اندازه گیری های زیست محیطی، آب و فاضلاب و... با شرکت های خصوصی معتمد سازمان حفاظت محیط زیست قرار داد دارند ولی وارد این شرکت ها که میشوید، تنها تخصصی که ندارند تخصص بهداشت محیط است ، دوستان فعال در زمینه آزمایشات آب و فاضلاب در این شرکت ها دارای تخصص های متفاوت بهداشت مواد غذایی، تغذیه، علوم آزمایشگاهی، شیمی ، دامپزشکی و پزشک های عمومی هستند و در برخی موارد کارشناسان بهداشت حرفه ای نیز با اینا همکاری دارند ولی از کارشناسان مهندسی بهداشت محیط خبری نیست.کارشناسان بهداشت محیط میتوانند به صورت انفرادی و یا گروهی نسبت به تاسیس این گونه شرکت ها براحتی اقدام نموده و از پس فعالیت ها با همکاری فارغ التحصیلان سایر رشته های مرتبط نظیر بهداشت حرفه ای برآیند.لذا میتوان دستورالعملی به سازمان محیط زیست پیشنهاد داد که طی آن تنها فارغ التحصیلان مهندسی بهداشت محیط به همراه کارشناسان بهداشت حرفه ای بتوانند این گونه شرکت های خاص را تاسیس نمایند.و یا با توجه به اینکه متولی اصلی امور بهداشت آب و فاضلاب، زباله و به قول محیط زیستی ها ، محیط زیست انسانی وزارت بهداشت و درمان است چه لزومی دارد که سازمان محیط زیست مجوز اینگونه فعالیت ها را صادر کند، یا حتی چه ایرادی دارد که وزارت بهداشت امکان مجوز دهی صرف خدمات بهداشتی را به صورت جداگانه صادر کند .

شرکت های مهندسی مشاور و پیمانکاران طرح و تاسیسات آب و فاضلاب:
باید تدابیری اتخاذ شود که رشته بهداشت محیط زیست، بالاترین امتیاز جهت رتبه بندی و احراز صلاحیت این گونه شرکت ها را بدست آورد تا زمینه همکاری و جذب فارغ التحصیلان این رشته در این شرکتها فراهم آید.لازم به توضیح است که در حال حاضر امتیاز رشته بهداشت محیط زیست در تاسیسات شهری 60 ، در تاسیسات و تجهیزات تصفیه خانه های بزرگ آب و فاضلاب 50، حفاری اکتشاف و بهره برداری آب 40، تاسیسات اعلام و اطفاء حریق 45 و تنها کارهای کشاورزی و فضای سبز 100 میباشد که بایست اصلاح شده و امتیاز این رشته در این فعالیت ها به 100 تغییر یابد.و حتی شرایط احراز باید حضور تعداد مشخص از کارشناسان بهداشت محیط در این گونه شرکت ها باشد.

سازمان های بازیافت و تبدیل مواد:
در این خصوص فعالیت ها باید به گونه ای هدف مند شود که تنها شرایط احراز این سازمانها وجود فارغ التحصیلان بهداشت محیط در بدنه مدیریت آن باشد. یعنی اینکه شرایط احراز این سازمان ها تنها از طریق انتصاب فارغ التحصیلان بهداشتی به مدیریت عاملی این گونه سازمانها و استفاده از کارشناسان مذکور در بدنه اجرایی است.

سازمان محیط زیست:
دستورالعملی باید تهیه شده و توسط معاونت بهداشت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به سازمان مذکور ارائه گردد به نحوی که سازمان مذکور ملزم گردد که در بخش محیط زیست انسانی خودتنها از فارغالتحصیلان مهندسی بهداشت محیط را بکار گیرد و از استخدام سایر رشته ها در این معاونت مختص به فعالیت های بهداشت محیط ممانعت بعمل َآورد[/JUSTIFY]
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست
[CENTER]
تصویر

تصویر
[/CENTER]
نمایه کاربر
mmaroosi
جدید
جدید
پست: 76
تاریخ عضویت: 07 می 2010 00:00
حالت من: Badhal
تماس:

پست توسط mmaroosi »

ضمن تشکر از آقای مهندس ندرلو بابت طرح ایده های نوین در زمینه اشتغالزایی
حال میتوان بر روی این ایده های کار کرد و انها را تبدیل به طرح های قابل پیگیری نمود. از دوستان علاقه مند درخواست میکنم در این زمینه فعالیت نمایند.
تبدیل ایده های اشتغالزا به طرح های توجیهی
نام طرح:
کلیات:
سازمان های دولتی که بایستی پیگیری کنند
استناد قانونی ( قانون اساسی، اصل 44، برنامه پنجم توسعه و...)
و...
alielahe
جدید
جدید
پست: 5
تاریخ عضویت: 18 می 2010 00:00
حالت من: Badhal
تماس:

پست توسط alielahe »

براي اينكه دوستان ما با سواد باشند تنها خواندن جزوه كافي نيست كهآقاي ندرلو نخواهد آنرا در اختيار شما قراردهد يا نه ؟ توصيه من به شمادوستان بهداشت محيطي


1- سعي كنيد در دوران دانشجويي در يك شركت مهندسي مشاور( آب و فاضلاب) حتي رايگان كار كنيد و ياد بگيريد
2- كامپيوتر و نرم افزارهاي اتوكد ، epanet & water gems & sewer cad ,....خوب ياد بگيريد
3- نشريه 117-3 را خوب بخوانيد ، بفهميد و عمل كنيد
4- سعي كنيد پروژه هاي آبرساني و فاضلاب را براي اولين بار در شهرك هايكوچك انجام دهيد و از نقطه نظرات اساتيد و افراد با تجربه استفاده نمائيد
5- از ايراد گرفتن دوستان و اساتيد ناراحت نشويد
ارسال پست

بازگشت به “اخبار بهداشت محیط”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 1 مهمان