استخر شنا

در این انجمن به نقشه برداری و نقشه کشی در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.

مدیر انجمن: naderloo

ارسال پست
naene
فعال
فعال
پست: 217
تاریخ عضویت: 05 نوامبر 2009 00:00
حالت من: Badhal
تماس:

استخر شنا

پست توسط naene »

در هنگام شنا رعایت مسائل بهداشتی به ویژه پاکیزگی آب مهم است



استریلیزه شیرجه بزنیم
شنا یکی از ورزش ها و سرگرمی های بسیار مناسب و لذت بخش برای تمامی افراد در سنین مختلف، به ویژه در فصل گرما است. لذت این تفریح سالم تعداد زیادی را حتی در فصل سرما راهی استخرها می کند، اما آنچه شاید از سوی برخی کمتر مورد توجه قرار گیرد، آب «سالم» استخرها است. رعایت مسائل بهداشتی به ویژه پاکیزگی آب و تجهیزاتی که در این محل ها استفاده می شود، باید به طور کامل نظارت و کنترل شوند.


معمولاً آب استخرها بر اثر اضافه شدن موادی از بدن شناگران به آن مانند مو، چربی، میکروب های دستگاه تنفس و گوارش و سایر باکتری های مضر و مواد زائد روی پوست، آلوده می شود و چون میزان این آلودگی بر اثر شنا و استفاده افراد مختلف از استخرها، به طور مرتب در حال افزایش است، استخر را به محل مناسبی برای آلوده شدن بهره بران آن تبدیل کرده است، بنابراین به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری باید به معیارهای بهداشتی که برای استخرهای شنا تدوین شده است، توجه کرد. صافی و شفافیت آب استخر، درجه حرارت، مقدار کلر آزاد و باقیمانده در آب و میزان موجودات ذره بینی از جمله معیارهایی هستند که توجه به آنها اهمیت زیادی دارد.
نایب رئیس فدراسیون شنا درباره بهداشت استخرها می گوید: «با آغاز فصل گرما، معمولاً تعداد مراجعه کنندگان به استخرها افزایش می یابد، لذا ضروری است که مسئولان سازمان تربیت بدنی، اداره کل استان ها و هیأت های شنای هر استان، نظارت بر استخرها را بیشتر کنند. معمولاً اداره کل تربیت بدنی استان ها، قبل از شروع فصل تابستان کلاس های آموزشی برای مدیران استخرها برگزار می کنند تا آنها بیشتر با مسائل مربوط به بهداشت استخرها آشنا شوند.»
فاطمه سلامی نکته بسیار مهم در این زمینه را بهداشت آب عنوان می کند و می افزاید: «در این کلاس ها مدیران استخرها نحوه اندازه گیری میزان کلر آب را می آموزند تا در صورت کم شدن کلر، به راحتی بتوانند این ماده را به آب اضافه کنند؛ به خصوص در استخرهای روباز که کلر سریع تر در فضا منتشر می شود.
همچنین با آغاز فصل گرما، بازرسانی از سوی اداره کل تربیت بدنی، به استخرها اعزام می شوند تا علاوه بر بررسی بهداشت، تعداد دوش های آب و سرویس های بهداشتی را نسبت به تعداد مراجعه کنندگان بررسی کنند و به عبارتی بر همه استخرها با جدیت نظارت می شود.»
سلامی اظهار می کند: «برای پیشگیری از انتقال بیماری ها و ویروس ها در استخر باید مراجعان بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت کنند و اگر فردی مبتلا به بیماری های پوستی، قارچی، عفونی و غیره است، از مراجعه به استخر خودداری کند، همچنین دوش گرفتن قبل و بعد از شنا، استفاده از کلاه شنا، حوله، دمپایی شخصی، بسیار ضرورت دارد و به هیچ وجه استفاده از وسایل دیگران یا اجاره کردن آنها توصیه نمی شود.»
وی درباره انتقال بیماری های عفونی در زنان می گوید: «در صورتی که میزان کلر آب به اندازه باشد، مشکلی در این زمینه برای زنان به وجود نمی آید، اما اگر زنان هم نکات بهداشتی را رعایت نکنند، علاوه بر این که می توانند بیماری را به دیگران منتقل کنند، خود نیز هم به علت مستعد بودن، آماده دریافت میکروب ها و ویروس ها می شوند، بنابراین رعایت نکات بهداشت فردی بسیار ضروری است.»
سلامی در ادامه توصیه می کند: «صاحبان استخرها باید از مدیران باتجربه ای که سابقه کار در استخر دارند، استفاده کنند و داشتن کارت مربیگری شنا برای مدیران الزامی است. همچنین مدیران باید تجربه نگهداری سالم آب را داشته باشند تا بتوانند میزان کلر آن را در هر ساعتی از روز اندازه گیری کنند و در صورت کم بودن، کلر به آب تزریق کنند.»
دکتر مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری های عفونی نیز در این زمینه می گوید: «اگر استفاده از استخر با توجه به اصول بهداشتی نباشد، می تواند برای فرد مشکلاتی را به وجود آورد، چرا که استخر یک مکان عمومی است و با سلامت همه افراد ارتباط دارد.»وی با تأکید بر این که رعایت بهداشت فردی و اجتماعی هنگام شنا کردن بسیار ضروری است، می گوید: «همه افراد قبل از رفتن به استخر باید دوش بگیرند و این نکته بسیار اهمیت دارد؛ همچنین آب استخر با کلر ضدعفونی می شود و کلرینه می تواند باکتری های گرم منفی روده ای را از بین ببرد.
مناسب بودن میزان کلر، باکتری ها و میکروب ها را از بین می برد و از سویی دیگر اگر میزان کلر بیش از حد عادی باشد، موجب حساسیت های ریوی و استنشاقی در فرد می شود.»
وی با هشدار نسبت به این که در صورت رعایت نکردن بهداشت، آب استخر می تواند موجب انتقال بیماری ها شود، تأکید می کند: «والدین باید به فرزندان خود بیاموزند که از ادرار کردن در آب استخر خودداری کنند، زیرا این کار علاوه بر ناپسند بودن موجب بروز عفونت های روده ای، انگلی و قارچی می شود. همچنین در صورتی که میزان کلر آب زیر حد استاندارد باشد، باکتری های گرم منفی روده ای موجب بروز اسهال های عفونی می شوند و در صورت خوردن آب و تماس دست با آب آلوده، اسهال، استفراغ، تب و عفونت روده ای در فرد بروز می کند. این مشکل در کودکان بیشتر است.»
دکتر مردانی با هشدار به بیماران مبتلا به عفونت انگلی می گوید: «در صورتی که این افراد قبل از رفتن به استخر دوش نگیرند، آب را آلوده کرده و انگل ها را که با چشم قابل رؤیت نیستند، در آب پخش می کنند و درنتیجه موجب بروز این بیماری در دیگران با علایم دل درد، تهوع و استفراغ می شوند. نکته مهم دیگر عفونت های قارچی است که در محیط های گرم بیشتر زندگی می کنند و معمولاً در چین های بدن مثل زیر بغل و کشاله ران مشاهده می شود و در صورتی که فرد مبتلا به این عفونت ها به استخر برود موجب آلودگی آب و انتقال بیماری به دیگران می شود، پس ضرورت دارد افراد از مصرف وسایل مشترک یا اجاره ای همانند حوله، مایو، دمپایی و غیره خودداری کنند.»
این فوق تخصص بیماری های عفونی در ادامه تأکید می کند: «البته این مسائل نباید موجب ترس از مراجعه به استخر شود و افراد را از شنا کردن منصرف کند. بلکه باید بیشتر به رعایت بهداشت فردی و اجتماعی توجه کرد و مسئولان استخرها نیز باید به تناوب و بسته به میزان استفاده، آب استخر را عوض کنند.»
دکتر منصور میرصمدی، فوق تخصص قرنیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان این که آب استخر می تواند موجب بروز بیماری های چشمی شود، اظهار می کند: «آب آلوده استخرها می تواند موجب مشکلات چشمی در کوتاه مدت و حتی طولانی مدت شود؛ سوزش، قرمزی، حساسیت و تحریک چشم از جمله مشکلات موقتی است که به خاطر زیادی میزان کلر به وجود می آید و به خودی خود برطرف می شود. در صورتی که آلودگی میکروبی وجود داشته باشد، آدنوویروس ها بروز کرده و منجر به انتقال عفونت ویروسی می شوند که بسیار خطرناک بوده و موجب سوزش، درد و قرمزی چشم می شود، این عفونت منجر به ورم ملتحمه شده و قرنیه را گرفتار می کند. به این بیماری زخم قرنیه یا کراتیت گفته می شود.»
وی در ادامه با اشاره به کدورت قرنیه می گوید: «در صورت بروز این بیماری، تاری دائمی چشم به وجود می آید. همچنین افرادی که از لنز استفاده می کنند، باید هنگام ورود به استخر لنز خود را بردارند، چرا که امکان دارد هنگام شنا کردن، لنز از چشم بیرون بیاید و در صورت استفاده مجدد چون روی آن لایه ای از عفونت، قارچ، باکتری و ویروس می چسبد، می تواند برای فرد مشکلات خطرناکی را به وجود آورد.»
وی هشدار می دهد: «این مشکلات در افرادی که از لنز نرم استفاده می کنند، بیشتر است، لذا افرادی که شماره چشم آنها چندان زیاد نیست، می توانند از عینک استفاده کنند.»
لیلا دلیخون
روزنامه ایران
هیچگاه به خاطر “هیچکس” دست از “ارزشهایت” نکش …
چون زمانی که آن فرد از تو دست بکشد ، تو می مانی و یک “من” بی ارزش !



الهه السادات امیری نایینی
naene
فعال
فعال
پست: 217
تاریخ عضویت: 05 نوامبر 2009 00:00
حالت من: Badhal
تماس:

کلر موجود در آب استخر باعث شکنندگی و خشکی موها می‌شود

پست توسط naene »

یک متخصص پوست و مو اظهار کرد: کلر موجود در آب استخر اگر بیش از حد معمول باشد باعث شکنندگی، خشکی و در بعضی موارد ریزش مو می‌شود.

دکتر سپیده رحمتی در گفت وگو با ایسنا گفت: کلر موجود در آب استخر باعث ایجاد خارش، خشکی و قرمزی پوست ‌شده، از این رو توصیه می‌شود پیش از ورود به استخر استحمام کرده و از حوضچه‌های حاوی مواد ضدعفونی کننده عبور و از وسایل شخصی مربوط به شنا استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین افراد با زخم‌های باز در بدنشان نباید تا زمان بهبود کامل زخم‌ها وارد استخر شوند، چون احتمال انتقال بیماری‌های قارچی در آب استخر وجود دارد.

این متخصص پوست در پایان تاکید کرد: افراد با بیماری‌های پوستی مسری باید پیش از رفتن به استخر با پزشک معالج خود مشورت داشته باشند.
هیچگاه به خاطر “هیچکس” دست از “ارزشهایت” نکش …
چون زمانی که آن فرد از تو دست بکشد ، تو می مانی و یک “من” بی ارزش !



الهه السادات امیری نایینی
naene
فعال
فعال
پست: 217
تاریخ عضویت: 05 نوامبر 2009 00:00
حالت من: Badhal
تماس:

میزان کلر موجود در استخر بزرگسالان باعث آسیب چشمی و مخا

پست توسط naene »

رییس انجمن متخصصان داخلی ایران با تاکید بر اینکه کودکان نباید به استخر بزرگسالان بروند، گفت: میزان کلر موجود در استخر بزرگسالان باعث آسیب مخاطی و عوارض طولانی مدت در کودکان می شود.

دکتر خسرونیا در گفت‌وگو با ایسنا – واحد علوم پزشکی ایران، افزود: آب برخی استخرها سطح کلر بسیار بالایی دارد که منجر به آسیب پوستی، چشمی و مخاطی می شود.
وی با تاکید بر اینکه از بردن کودکان به استخرهای بزرگسالان باید پرهیز کرد، افزود: در بعضی استخرها نیز به دلیل تاخیر در تعویض آب و ضدعفونی نکردن، منجر به ایجاد بیماری‌های قارچی می شود. همچنین بیماری های قارچی از افراد بزرگسال به کودکان نیز منتقل می شود.
رییس انجمن متخصصان داخلی ایران در پایان خاطر نشان کرد: افراد باید از استخرهایی که توسط وزارت بهداشت بازرسی شده و مورد تایید قرار گرفته ، استفاده کنند.
هیچگاه به خاطر “هیچکس” دست از “ارزشهایت” نکش …
چون زمانی که آن فرد از تو دست بکشد ، تو می مانی و یک “من” بی ارزش !



الهه السادات امیری نایینی
naene
فعال
فعال
پست: 217
تاریخ عضویت: 05 نوامبر 2009 00:00
حالت من: Badhal
تماس:

شنا کردن در استخر خطر ابتلا به آسم و سرطان مثانه را افزا

پست توسط naene »

پژوهشگران می گویند مواد میکروب زدایی استخرها، خطر بروز آسم و سرطان را تشدید می کنند . آنان اعلام کردند ترکیب مواد گندزدا در آب استخرها با ضد آفتاب‌ها و عرق بدن می‌تواند مواد شیمیایی سمی تولید کند که در نهایت منجر به سرطان می‌شود.
طبق آخرین مطالعات محققان دانشگاه ایلینویز، یک شیرجه در استخر در یک روز داغ تابستانی شاید آنقدرها هم که تصور می کنید برای شما بی خطر نباشد، چون آزمایشات نشان می دهد که استفاده از ترکیبات و مواد ضدعفونی کننده استخرهای شنا می تواند خطر ابتلا به آسم و سرطان مثانه را افزایش دهد.
این مواد گندزدا که برای جلوگیری از سرایت بیماری‌ها به آب استخر اضافه می‌شوند می‌توانند با ادرار و حتی موی شناگرها واکنش داده و باعث ابتلا به آسم و سرطان مثانه شود.
محصولاتی مانند ضد آفتاب‌ها و روغن‌ها دارای نیتروژن هستند که می‌توانند با گندزداها واکنش داده و مواد شیمایی سمی تولید کنند که باعث جهش ژنی می‌شوند.
این جهش‌های ژنی می‌تواند باعث نواقص مادرزادی شده، روند پیر شدن را تسریع کرده و منجر به مشکلات تنفسی شوند. حتی در صورت مواجه دراز مدت با این مواد شیمایی احتمال بروز سرطان هم وجود دارد.
یک گروه از محققان از دانشگاه ایلینویز نمونه‌هایی از آب شیر و آب استخر را با استفاده از تکنولوژی دی.ان.ای مقایسه کرده و متوجه شدند آب استخرها بیش‌تر باعث بروز آسیب‌های سلولی در انسان‌ها می‌شوند.
محقق ارشد این مطالعات پروفسور مایکل پلوا در این باره گفت: همه انواع منابع آبی در معرض مواد ارگانیک مانند برگ‌های در حال فساد، میکروب‌ها و دیگر اشکال حیات‌های مرده هستند.
علاوه بر این مواد ارگانیک و گندزداها، آب استخر شامل عرق، مو، پوست، ادرار و محصولات مصرفی مانند لوازم آرایشی و ضد آفتاب‌ها نیز هستند.
با انجام تحقیقات بیش‌تر ما اثبات کردیم که آب استخرها باعث بروز آسیب‌های ژنتیکی بیش‌تری در مقایسه با آب شیر می‌شوند. به همین دلیل باید در انتخاب مواد گندزدا در آب استخرها دقت بیش‌تری شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد بهترین راه برای ضد عفونی کردن آب استخرها استفاده از اشعه ماورا بنفش به همراه کلر زدن است.
علاوه بر آن شناگرها می‌توانند با دوش گرفتن قبل از وارد شدن به استخر و پاک کردن محصولات آرایشی و کرم‌های ضد آفتاب به کاهش تاثیر این مواد شیمایی کمک کنند.
شنا کردن نه تنها یک تفریح و سرگرمی است، بلکه یک شکل معمول ورزش حرفه ای در بسیاری از کشورها است.
بنابراین میکروب زدایی از استخرها برای جلوگیری از انتشار بیماریهای عفونی امری حیاتی و اجتناب ناپذیر است اما مایکل پالیوا، پروفسور ژنتیک دانشگاه ایلینویز در این باره هشدار داد: وقتی این محصولات ضدعفونی کننده با مواد ارگانیک موجود در استخرها واکنش انجام می دهند، می تواند پیامدهای منفی و مضری برای سلامت انسانها داشته باشد.
موادی که برای ضدعفونی آب استخرها مورد استفاده قرار می گیرند، متفاوت از مواد پاکسازی کننده آب شرب هستند.
محصولات میکروب زدایی استخرها اغلب غنی از نیتروژن هستند که احتمال تولید پس ماندهای نیتروژنی در آب را افزایش می دهد و این ترکیبات با سایر مواد موجود در آب می توانند واکنش شیمیایی انجام داده و فراورده های سمی تری تولید کنند که سلامت انسان را تهدید می کند.
در واقع، موادی که برای تصفیه و میکروب زدایی آب استخرها استفاده می شود، مشخصاً کلر، باعث ایجاد برخی آلرژی ها می شود.
نکته اینجاست که میزان مصرف کلر از نظر بهداشتی، استاندارد مشخصی دارد. اما مصرف کم آن باعث ازدیاد میکروب ها و قارچ ها می شود و از سوی دیگر، مصرف زیاد آن آلرژی زا و تشدید کننده بیماری است.
این آلرژیها، علائم چشمی به صورت قرمزی، خارش، ریزش اشک و تحریک و سوزش چشم و یا علائم بینی مثل عطسه، آب ریزش، خارش و گرفتگی بینی ایجاد می کنند.
در بیماران مبتلا به آسم نیز علائمی چون سرفه، خس خس و تنگی نفس دیده می شود. وی معتقد است این علائم، زمانی که فرد در آب است یا حتی ساعت ها بعد از تماس با آب، می تواند بروز کند یا تشدید شود.
هیچگاه به خاطر “هیچکس” دست از “ارزشهایت” نکش …
چون زمانی که آن فرد از تو دست بکشد ، تو می مانی و یک “من” بی ارزش !



الهه السادات امیری نایینی
ارسال پست

بازگشت به “نقشه برداری و نقشه کشی”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان