[JUSTIFY]آييننامه حفاظتي مولد بخار و ديگهاي آبگرم
تعاريف
ماده 1: الف - مولد بخار يا ديگ بخار به دستگاه يا محفظه بستهاي اطلاق ميشود كه در آن بخار آب با فشار بيشتر از فشار هواي خارج توليد ميگردد.
ب - مولد بخار با فشار قوي يا متوسط به آن نوع از مولدهاي بخار اطلاق ميشود كه در آن حداعلاي فشار موثر مجاز بيش از يك كيلو گرم بر سانتيمتر مربع (پانزده پاوند بر اينچ مربع) باشد.
ج - مولدهاي بخار با فشار ضعيف منحصراً به آن قسم از مولدهاي بخار اطلاق ميشود كه فشار موثر مجاز آن از يك كيلوگرم بر سانتيمتر مربع (پانزده پاوند بر اينچ مربع) تجاوز ننمايد.
د - ديگهاي آبگرم به آن نوع از دستگاههاي گرم كننده آب اطلاق ميگردد كه فشار موثر داخلي آن از 10 كيلو گرم بر سانتيمتر مربع (150 پاوند بر اينچ مربع) تجاوز نكند و يا در صورت فشار بيشتر درجه حرارت آن از 120 درجه سانتيگراد (250 درجه فارنهايت) بيشتر نباشد در هر حال نبايد در آن بخار آب توليد شود.
هـ - مقصود از فشار موثر داخلي يك دستگاه تحت فشار اضافه فشار داخل آن نسبت به هواي خارج ميباشد.
و - واحدهاي اندازه گيري فشار در مولدهاي بخار و ديگهاي آبگرم عبارتند از آتمسفر (كيلوگرم بر سانتيمتر مربع) - پاوند بر اينچ مربع - بار و نيوتن بر ميلي متر مربع.
فصل اول - اصول كلي
بخش يك - چگونگي ساختمان
ماده 2: مولد بخار و لوازم مربوطه بايد طوري طرح و ساخته شود كه اولا براي كار مورد نظر مناسب باشد و ثانياً داراي مقاومت كافي در مقابل فشارهاي داخلي كه تحت آن قرار خواهد گرفت باشد.
ماده 3: علاوه بر مولد بخار،لوازم و اتصالات مربوطه نيز بايد از مصالح مناسب ومرغوب و بدون عيب و با وزن و ضخامت كافي برطبق مشخصات فني و استانداردهاي شناخته شده و معتبر ساخته شده باشد.
بخش 2 - لوحه شناسايي
ماده 4: هر مولد بخار بايد داراي لوحه فلزي نصب شده شامل اطلاعات زير باشد:
الف - نام موسسه سازنده.
ب - شماره رديف موسسه سازنده.
ج - سالي كه ساخته شده است.
د - حداكثر فشار موثر مجاز.
هـ - فشار آزمايش هيدرواستاتيك.
و - استانداردي كه ديگ آبگرم يا مولد بخار براساس آن ساخته شده است.
ز - نوع سوخت
ماده 5: لوحه شناسايي بايد در جلوي ديگ و يا در محلي كه به سهولت قابل رويت باشد نصب گردد و علاوه بر اين مشخصات مندرج در لوحه شناسايي بايد در محل مناسب ديگري نظير اطراف دريچه آدمرو حك گردد.
بخش 3 - مدارك ومشخصات مولد بخار
ماده 6: هر مولد بخار بايد داراي گواهينامه اي كه شامل كليه مدارك و مشخصات فني كه از طرف سازنده بكار رفته و همچنين محاسبات فني و ابعاد و اطلاعاتي كه با لوحه شناسايي تطبيق نمايد باشد.
ماده 7: گواهينامه مذكور در ماده 6 بايد شامل كليه آزمايشهاي (مخرب و غير مخرب) كه در حين ساختمان مولد بخار روي مصالح و خود آن بعمل آمده است باشد.
ماده 8: گواهينامه مذكور بايد درتمام مدت در كارخانه نگهداري و در صورت مطالبه بازرسان كار ارائه گردد.
بخش 4 - بازرسي
ماده 9: مولد بخار بايد از داخل و خارج به وسيله بازرسان بصير كه از طرف مقام صلاحيتدار اجازه داشته باشند به ترتيب زير بازرسي گردد.
الف - درحين ساخت.
ب - بعد از نصب و قبل از آنكه به كارانداخته شود.
ج - پس از هر نوع تعمير اساسي يا تجديد ساختمان و قبل از راه اندازي مجدد.
د - منظماً در فواصل كمتر از 12 ماه.
ماده10: هرموقع كه ازطرف مقامصلاحيتدار دستوربازرسيداخليمولد بخار صادر شود مالك يا بهرهبردار موظف است براي موعد تعيينشده دستگاه را تخليه، سرد، باز و شستشو نمايد.
ماده 11: در مورد مولدهاي بخار با اجاق داخلي لازم است براي تسهيل عمل بازرسي قطعات شبكه و همچنين مقداري از آجرهاي نسوز دور دهانه و قطعات ديگري كه مزاحم بازرسي مورد نظر باشد برداشته شود.
ماده 12: براي آزمايش آبسرد (هيدرواستاتيك) فشار آزمايش نبايد از يك برابر و نيم حداكثر فشار موثر مجاز مولد بخارا تجاوز نمايد و اين آزمايش طبق ترتيباتي كه از طرف مقام صلاحيتدار داده ميشود بايد صورت گيرد. علاوه بر آزمايش هيدرواستاتيك لازمست قسمتهايي كه درآنها قطعات تقويتي جوشكاري شده و در آزمايش فوق معايب آنها معمولا ظاهر نميگردد از طريق سوراخهايي كه به اين منظور در قطعات تقويتي تعبيه گرديده آزمايش لازم به عمل آيد.
ماده 13: براي آزمايش هيدرواستاتيك لازمست سوپاپهاي اطمينان برداشته شود و محل آنها به وسيله در پوش با مقاومت كافي مسدود گردد.
ماده 14: پس از آزمايش آب سرد طبق ماده 12 بايد مجدداً سوپاپهاي اطمينان را سوار نموده دستگاه را بافشار عادي مربوطه براي مطمئن شدن از صحت كار سوپاپهاي اطمينان آزمايش نمود.
ماده 15: چنانچه در اثر بازرسي معلوم گردد كه بكار انداختن دستگاه اطمينان بخش نيست و يا آنكه دستگاه مجهز به لوازم حفاظتي كامل نبوده و يا اين لوازم به نحو صحيح تنظيم و ترتيب داده نشده تا زماني كه نقائص فوق الذكر مرتفع نگردد به كار انداختن دستگاه ممنوع خواهد بود.
ماده 16: در صورتي كه در ضمن بازرسي معايب و فرسودگيهايي مشاهده گردد كه احتمال انفجار دستگاه برود لازمست فشار مجاز دستگاه را به حد كافي تقليل دهند تا از امكان خطر احتمالي جلوگيري شود و اين تقليل فشار بايد با رعايت مدت كاركرد وميزان فرسودگي دستگاه تعيين گردد.
ماده 17: نكاتي كه در حين بازرسي بايد رعايت شوند عبارتند از:
الف - امتداد شعله بايد در محور كوره قرار گيرد.
ب- دستگاههاي تنظيمكننده سطحآب در وضعيت پايين و بالا بايدبهنحو مطلوب عملنمايد.
ج - حصول اطمينان از احتراق كامل.
د - حصول اطمينان از صحت كار كليه سيستمهاي خود كار.
هـ - انجام ساير آزمايشهاي ضروري.
ماده 18: ولتاژ چراغهاي الكتريكي دوره گرد يا ابزارهاي برقي دستي كه براي بازرسي يا تعميرات مولد بخار به كار برده ميشود نبايد از 24 ولت تجاوز كند (به استثناي دستگاه جوشكاري الكتريكي).
فصل دوم - مولدهاي بخار با فشار متوسط وقوي بخش يك - مركز توليد بخار (ديگ خانه)
ماده 19: مركز توليد بخار با فشار قوي و متوسط لازم است در محل جداگانهاي به فاصله لااقل سه متر از بناهاي ديگر بوده و با مصالح غير قابل اشتعال ساخته شده باشد. محل مذكور و نحوه نصب مولد بخار بايد قبلا به تاييد مقام صلاحيتدار رسيده باشد.
ماده 20: بالا و اطراف مولد بخار لازمست دور از مواد سوختني بوده و هيچگونه استفادهاي براي گذاردن و انباركردن اشياء از آن محل به عمل نيايد.
ماده 21: چنانچه در مجاورت مركز توليد بخار محلي باشد كه در آن مواد قابل انفجار و يا سريع الاشتعال به هر نحوي وجود داشته و يا توليد شود لازم است ديوار حد فاصل دو قسمت كامل و مقاوم و بدون هرگونه منفذ و معبر و بريدگي باشد.
ماده 22: در ديگ خانه و همچنين در محلهاي زيرآب خاكستردان و معابر لولههاي بخار تحت فشار و هر محل ديگري كه خطر محصور شدن كارگران هنگام انفجار دستگاه در بين باشد لازمست لااقل دوراه خروج بدون هرگونه مانع وجود داشته باشد.
ماده 23: براي دسترسي مطمئن و راحت به شيرها و ستونهاي آب نما و وسايل تنظيم ساير متعلقات مولد بخار لازمست سكوها - راهروها و پلكانهايي ساخته شده باشد كه از فلز يا مصالح غيرقابل اشتعالبوده و خطر لغزيدنكارگران درآنها وجود نداشتهباشند.
ماده 24: سكوهاي راهرو كه در بالا و يا كنار يك دسته مولد بخار ساخته شده باشد لازمست داراي لااقل دو پلكان باشد كه حتي الامكان از يكديگر دور باشند.
ماده 25: ديگ خانه بايد به قدر كافي وسيع و مرتفع باشد و براي سهولت نصب و عمل شيرها و وسايل اطمينان و منضمات مربوطه لازمست سقف آن لااقل 15 سانتي متر از بالاي مرتفعترين شير و منضمات آن بلندتر و نيز 80/1 متر از كف مرتفع ترين سكوهاي راهرو بالاتر باشد.
ماده 26: چاله كانال معبر لولهها و محل خاكستر و غيره لازمست پوشيده يا بهوسيله پاگير كوتاه و نردههاي فلزي محكم با ارتفاع مناسب محصور شود.
ماده 27: پيريزي و پايه سازي و قطعات تكيه گاه مولدهاي بخار بايد طوري محاسبه و ساخته شده باشند كه اولا در مقابل فشار حاصل از حداكثر وزن دستگاه هنگام آزمايشهاي آب سرد و همچنين كشش و فشارهاي مربوط به انبساط و انقباضهاي حرارتي مقاومت نمايد. ثانيا طوري به يكديگر مرتبط و متصل شده باشند كه وزن نسبي آنها محفوظ بماند. ضمناً براي ديگهاي افقي با طول زياد استفاده از غلطك در زير پايههاي يكي از دوسر ديگ جهت سهولت عمل انبساط و انقباض و جلوگيري از تغيير حالت ضروري است.
ماده 28: چنانچه مولد بخار روي پايه و تكيهگاههاي فولادي سوار شده باشند پايهها و تكيهگاهها بايد طوري ترتيب داده و يا عايق شوند كه گرماي كوره نتواند مقاومت آنها را تقليل دهد.
ماده 29: طرز نصب لولههاي مولد بخار بايد طوري باشد كه با پيشبيني نمودن غلافها و بستهاي فراخ عمل انقباض و انبساط لولهها به آساني صورت گيرد.
ماده 30: پايههاي مولدهاي بخار ايستاده ميبايستي به وسيله قطعات فولادي به زمين مهار شده باشند.
ماده 31: بدنه آبگير مولدهاي بخار لازمست لااقل 30 سانتي متر بازمين فاصله داشته و زير آن قابل بازديد باشد.
بخش 2 - دريچههاي بازديد و انفجار
ماده 32: كليه مولدهاي بخار و متعلقات آنها ميبايستي بر حسب مورد مجهز به دريچههاي آدمرو - دست رويا هرگونه دريچههاي بازرسي ديگر براي آزمايش و نظافت باشند (به استثناي بعضي انواع مخصوصي كه احتياج به چنين دريچههايي ندارند.)
ماده 33: دريچههاي آدم رو لازمست داراي وسعت كافي و لااقل به اندازههاي زير باشد اقطار 30 و 40 سانتي متر براي دريچههاي بيضي شكل و قطر 40 سانتي متر براي دريچههاي دايرهاي شكل.
ماده 34: دريچههاي دست رو بايد داراي ابعاد كافي براي دخول يكدست بوده و لااقل به اقطار 90 ميليمتر و 70 ميليمتر باشد.
ماده 35: درب آتشخانههاي كه بهوسيله دست تغذيه ميشوند و كوچكترين بعد اجاق آنها 60 سانتيمتر يا بيشتر است بايد داراي شكل مناسب و اندازه كافي جهت ريختن سوخت و عمليات مربوطه بوده و ابعاد آن كمتر از اندازههاي زير نباشد: 30 سانتيمتر در 40 سانتيمتر براي دريچههاي بيضي شكل و مستطيل و 40 سانتي متر قطر براي دريچههاي مدور.
ماده 36: دريچههاي بازديد و آتشدان درمولدهاي بخار كه در ارتفاع كمتر از دو متر از كف ديگ خانه يا از سطح كار نصب شده و معمولا در موقع روشن بودن مولد از آنها استفاده ميشود لازم است از خارج به داخل باز شود.
ماده 37: آتشخانه مولدهاي بخار با سوخت مايع پودر ذغال و يا گاز لازم است داراي يك يا چند دريچه انفجار در بالاترين نقطه فضاي احتراق باشد و چنانچه دريچه در ارتفاع كمتر از 2 متر از كف يا سطح كار قرار گرفته باشد لازم است جلو آن حائلهاي سپرمانند براي حفاظت كارگران نصب نمايند.
بخش 3 - سوپاپهاي اطمينان
ماده 38: هر مولد بخار بايد لااقل مجهز به يك سوپاپ اطمينان با رعايت شرايط زير باشد.
الف - روي بدنه آن نصب شود.
ب - مستقيما و بلاواسطه به ديگ مربوط باشد.
ج - مابين آن و مولد بخار و همچنين پس از آن تا دهانه خروج بخار هيچگونه مانع و شير ديگري قرار نگيرد.
ماده 39: سوپاپ يا سوپاپهاي اطمينان بايد جمعا بتوانند مقدار بخار اضافي را در حداكثر بار به راحتي تخليه نمايند.
ماده 40: جنس نشيمن و صفحه سوپاپهاي اطمينان بايد از مواد مناسبي كه در مقابل خوردگي و زنگ زدگي مقامت دارند ساخته شده و نشيمن مزبور طوري به بدنه سوپاپ محكم شده باشد كه كنده شدن آن ممكن نباشد.
ماده 41: سوپاپهاي اطمينان بايد بارعايت شرايط زير ساخته و نگهداري شوند:
الف - خرابي بعضي از قطعات مانع خروج آزاد كامل بخار اضافي از سوپاپ نگردد.
ب - در اثر عمل سوپاپ هيچگونه ضربه اي كه مزاحم براي خود سوپاپ يا مولد باشد ايجاد نگردد.
ج - صفحه سوپاپ روي نشيمن بچرخد.
ماده 42: سوپاپهاي اطمينان بايد:
الف - به طور روان و بدون ضربه كار كند.
ب - پلمپ گرديده يا بطريقي حفاظت شود كه اشخاص غير مجاز نتوانند آنرا از تنظيم خارج نمايند.
ج - مجهز به وسايل لازم براي برداشتن آن در مواقع آزمايش مولد باشد.
ماده 43: دهانههاي تخليه بخار سوپاپهاي اطمينان و يا منتهي اليه لوله تخليه آنها بايد به ارتفاع كافي و بالاتر از محل كار كارگران قرار داده شده باشد به طوري كه ارتفاع آنها از كف زمين يا سكو كمتر از سه متر نباشد.
ماده 44: چنانچه براي تخليه بخار لوله اي به قسمت خروجي سوپاپهاي اطمينان متصل شود بايد:
الف- سطح مقطع داخلي لوله كمتر ازسطح مقطع دهانه خروجي سوپاپهاي اطمينان نباشد.
ب - داراي مجراي فاضلاب باز به منظور تخليه آزاد بخارهاي تقطير شده و جلوگيري از جمع شدن آب بروي سوپاپ اطمينان باشد.
ماده 45: وقتي كه خفه كن روي سوپاپهاي اطمينان به كاربرده شده لازمست:
الف - داراي مقطع خروجي كافي باشد تا فشار مخالفي كه ايجاد ميكند مزاحم عمل صحيح سوپاپ اطمينان نگردد.
ب - طوري ساخته شود كه معبر بخار در نتيجه رسوبات حاصله تنگ نشود.
ج - صداي خروج بخار به سهولت بگوش متصدي ديگ برسد.
ماده 46: بخار داغ كن (سوپر هيترهايي) كه مجزا از مولد بخار نصب شده باشند لازم است مجهز به يك يا چند سوپاپ اطمينان نزديك دهانه خروجي بخار باشند چنانچه بخار داغ كن بلافاصله متصل به لوله رابطي (كلكتور) بوده و جريان دائم بخار در آن برقرار باشد ممكن است سوپاپهاي اطمينان را در هر نقطه از كلكتور قرار دهند.
ماده 47: چنانچه مولد بخار داراي پيش گرم كن آب (اكونومايزر) باشد لازمست اين قسمت نيز مجهز به يك سوپاپ اطمينان طبق شرايط (مواد 39 و 40 باشد)
بخش 4 - شيرهاي قطع جريان بخار
ماده 48: در مسير هر لوله انشعاب بخار از مولد بخار بايد شيرهاي سد كننده بخار وجود داشته باشد كه حتي المقدور در دسترس نصب شده باشد (به استثناي انشعابات دريچه اطمينان و بخار خشك كن).
ماده 49: شيرهاي سد كننده اصلي مولد بخار بايد مجهز به وسايل فرمان سريع و مناسب طبق شرايط زير باشد:
ميله شيرهاي مذكور بايد به ميزان كافي طويل باشند به نحوي كه بتوان از داخل ديگخانه و يا خارج آن شير را وسايل مكانيكي (چرخ دنده و زنجير) بازو بسته نمود و در صورتي كه بازكردن و بستن شيرهاي فوق الذكر از خارج و از فاصله دور فرمان داده شود (تله كماند) بايد يك وسيله دستي نيز به اين منظور در محل محفوظ پيشبيني شود تا در موقع از كار افتادن دستگاه تله كماند مورد استفاده قرار گيرد.
ماده 50: موقعي كه دو يا چند مولد بخار به يك لوله اصلي متصل باشند بايد روي لوله انشعاب اصلي مولد بخاري كه دريچه آدم رو دارد و شير سد كننده قابل قفل كردن كه بين آنها يك قطرهگير نصب شده وجود داشته باشد لوله فاضلاب قطره گير بايد داراي مقطع كافي بوده و جريان آب در آن آزادانه انجام گرفته و قابل رويت باشد.
ماده 51: در هر مورد كه بعد از شير سد كننده خطر تقطير بخار وجود داشته باشد بايد يك قطره گير با لوله فاضلاب مناسب نصب گردد.
بخش 5 - لولههاي منبع آب پركن مولدهاي بخار
ماده 52: قطر لولههاي اتصال مولدهاي بخار به منبع آب پركنهاي مربوطه نبايد از 25 ميليمتر (يكاينچ) كمتر باشد و لازمست مسير آن حتي المقدور كوتاه و مستقيم گرفتهشود.
ماده 53: در مولدهاي بخار افقي لوله دار با برگشت شعله لازمست لولههايي كه بخار را از مولد به بالاي منبع آب پركن ميبرد از روي استوانه ديگ و يا از بالاي صفحههاي جلو و عقب استوانه گرفته شود و لوله اي كه آب را از منبع آب پركن به مولد ميرساند لااقل پانزده سانتي متر پايين تر از محور استوانه وارد مولد شود.
ماده 54: در مولدهاي بخار با اجاق داخلي ورود آب بايد در نقطه اي كه لااقل 15 سانتيمتر زير پايين ترين سطح آب يا نزديك آن باشد به عمل آيد و در هر حال بيش از 45 سانتيمتر بالاتر از سقف آتش خانه باشد.
ماده 55: در هر جا كه خم يا زانويي در لولههاي آب رسان وجود داشته باشد لازمست براي سهولت تنظيف و گرفتن جرم آب به جاي زانو چهارراه يا سه راه به كاربرده شود.
ماده 56: منبعهاي آب پر كن لازمست مجهز به يك شير زير آب (تخليه) كه با لوله به محل مناسبي منتهي ميشود باشد.
ماده 57: روي لولههاي اتصال ما بين مولد بخار و منبع آب پركن هيچگونه انشعابي به غير از آنچه ذيلا گفته ميشود مجاز نيست. تنظيم كننده بخار - تنظيم كننده تغذيه آب - زير آب فشار سنج و وسائلي كه مانع فرار فوق العاده آب يا بخار شود.
بخش 6 - فشار سنج
ماده58: هرمولد بخار لازمست مجهز بهيك فشارسنج بخار بوده و در محلي نصب شودكه:
الف - محفوظ از لرزش باشد.
ب - وضع آن به راحتي قابل تنظيم باشد.
ج - قرائت آن از محلي كه معمولا متصدي دستگاه در مقابل يا در پهلوي مولد ميايستد آسان و بدون مانع باشد.
ماده 59: اتصال فشار سنجهاي بخار بايد به قسمت بخار مولد يا لوله اتصال بخار به منبع آب پركن بهوسيله يك سيفون به مشخصات ذيل به عمل آيد:
الف - قطر كافي به طوري كه لوله فشار سنج هميشه مملو از آب باشد.
ب - جداكردن آن از دستگاه ميسر نباشد مگر:
1 - به وسيله يك شير سماوري دسته داري كه دسته آن در موقع باز بودن شير به موازات لوله رابط قرار گيرد.
2 - در مورد مولدهاي بخار با فشار 35 كيلوگرم بر سانتي متر مربع يا بيشتر به وسيله يك شير فلكه اي كشويي يا سوپاپي.
ماده 60: صفحه مدرج فشار سنج بايد داراي مشخصات زير باشد:
الف - اندازه صفحه و حروف و علامات به طوري باشد كه تقسيمات ارقام و عقربه به راحتي لااقل از فاصله چهار متري براي شخصي كه ديد طبيعي دارد قابل تشخيص باشد.
ب - لااقل براي فشار معادل يك برابر و نيم و بلكه دو برابر فشار مجاز مولد بخار ساخته و مدرج شده باشد و صفحه مربوطه طوري نصب گردد كه عقربه در موقع كار عادي در وضع قائم قرار گيرد.
ج - حداكثر فشار مجاز به رنگ قرمز روي صفحه مدرج نشان داده شود.
ماده 61: كليه فشار سنجهايي كه در مركز يا ديگ خانه نصب ميشوند از يك نوع و داراي صفحات متحدالشكل باشند.
ماده 62: هر مولد بخار بايد داراي محل انشعاب مخصوص جهت يك فشار سنج آزمايشي با شير قطع كننده باشد به دين منظور:
روي مولد بخار يك شير سه راه گذاشته ميشود كه روي يك انشعاب آن فشار سنج اصلي وروي انشعاب ديگر شير قطع كننده براي نصب فشار سنج آزمايشي قرار داده ميشود.
بخش 7 - وسايل آب نما
ماده 63: هر مولد بخار بايد داراي يك يا ترجيحاً دو آب نما باشد و در اين آب نماها مراتب و شرايط زير رعايت شود:
الف - طوري قرار گيرد و يا با وسائلي مجهز شود كه به سهولت توسط متصدي مربوطه قابل رويت باشد.
ب - در بالا و پايين داراي شير زود بند باشد كه به سهولت بتوان در صورت شكستن شيشه آن را از روي زمين بست. ج - مستقيماً به بدنه مولد بخار توسط لولههايي كه قطر داخلي آنها كمتر از 12 ميليمتر (نيم اينچ) نباشد متصل گردد.
د - مجهز به شير تخليه بوده و فاضلاب آن در محلي بدون خطر هدايت شود.
هـ - مجهز به شيشه مسلح يا حفاظ مناسب ديگري باشد تا كارگران را در صورت شكستن شيشه و پرتاب ذرات آن و يا خروج آب و بخار داغ حفظ نمايد. بدون اين كه موجب اشكال خواندن و ديدن سطح آب گردد.
ز - لازمست حد مجاز سطوح پايين و بالاي آب توسط علامتهايي روي لوله آبنما مشخص گردد.
ماده 64: آب نماها بايد طوري نصب و مستقر گردد كه چنانچه سطح آب در پايين ترين نقطه قابل رويت برسد هنوز آب به ميزان كافي در ديگ براي جلوگيري از خطرات احتمالي وجود داشته باشد.
بخش 8 - شيرهاي كنترل سطح آب
ماده 65: الف - مولد بخار بايد لااقل مجهز به سه شير كنترل سطح آب باشد و اين شيرها در همان ارتفاع حد فاصل قسمت تحتاني و فوقاني شيشه آب نماها نصب شده باشند.
ب - وقتي كه مولد بخار مجهز به دو آب نما با اتصالات مستقل بوده و فاصله افقي آنها از يكديگر كمتر از هفتاد سانتيمتر نباشد در اين صورت نصب شيرهاي كنترل سطح آب اختياري خواهد بود.
ج - شيرهاي كنترل سطح آب براي مولدهايي كه مجهز به سيستم كنترل خود كار سطح آب ميباشند و همچنين مولدهاي كوچك و كمتر از 120 ليتر حجم لزومي ندارد ولي اين قبيل مولدها بايد مجهز به يك شير آزمايشي در پايين ترين سطح مجاز آب باشند به طوريكه هر وقت باز كنند آب از آن جاري شود.
د - مولدهاي بخار نوع لكوموتيو كه بيشتر از 90 سانتيمتر قطر نداشته باشد و همچنين براي مولدهاي بخار ازنوع اجاق داخلي و لوله عبور دود افقي كه سطح حرارتي آنها از 5 مترمربع متجاوز نباشد فقط دو شير كنترل سطح آب لازمست.
ماده 66: شيرهاي كنترل سطح آب كه بالاتر از سطح زمين و يا محل كار و دورتر از دسترس واقع شده اند بايد مجهز به وسايل زير باشند:
الف - دسته يا زنجيري كه بطور دائم به آنها متصل بوده و بتوان شيرها را از پايين باز و بسته نمود.
ب- وسايلمتناسب براي حفاظتكاركرد درمقابل ريزشآب يا بخار در حين بازكردن آنها.
بخش 9 - فشنگ فوزيبل
ماده 67: فشنگهاي فوزيبل مولد بخار كه به عنوان وسيله اضافي براي اعلام خطر كم شدن سطح آب به كار ميرود بايد در فواصلي كه از 12 ماه تجاوز نكند تعويض گردد و پوسته فشنگ نبايد مجدداً مورد استفاده قرار گيرد.
ماده 68: در مولدهايي كه فشار آنها از 5/17 كيلوگرم بر سانتيمتر مربع زيادتر باشد نبايد فشنگ فوزيبل به كار برد.
ماده 69: فشنگهاي فوزيبل در مولدهاي بخار كه با آتش كوره عمل ميكند بايد در بالاترين نقطه كوره كه در معرض حرارت مستقيم باشند نصب گردند.
ماده70: درصورتي كه در مولدهاي بخار فشنگ فوزيبلي بهكار رود كه با بخار عمل ميكند بايد اين فشنگ در همان سطحي قرار گيرد كه معمولاً فشنگ فوزيبل آتشي نصب ميشود.
بخش 10 - سيستم كنترل خود كار سطح آب
ماده 71: مولدهايي كه بعد از تصويب اين آييننامه ساخته و نصب ميشوند بايد مجهز به دو دستگاه سيستم خود كار (الكتريكي يا الكترونيكي) كنترل سطح آب باشد به طوريكه
[/JUSTIFY]
آییننامه حفاظتی مولد بخار و دیگهای آبگرم
در این انجمن به سلامت اخبار بهداشت بهداشت مدارس ارشد بهداشت دکتری بهداشت همایش بهداشت استخدام بهداشت استاندارد بهداشت میپردازید.
مدیر انجمن: naderloo
-
- جدید
- پست: 19
- تاریخ عضویت: 24 آگوست 2010 00:00
- حالت من: Badhal
- تماس:
ارسال پست
تعداد پست ها:1
• صفحه 1 از 1
پرش به
- دفتر انجمن موژ
- ↲ دفتر انجمن
- ↲ خبرنامه
- ↲ سوال هفته
- ↲ نظام مشارکت انجمن
- ↲ مجله سایت
- ↲ مجله سایت
- ↲ اخبار انجمن
- ↲ قوانین و مقررات
- ↲ قوانین و مقررات انجمن
- تالار بهداشت
- ↲ تالار بهداشت
- ↲ بهداشت
- ↲ معرفی سایت های HSE
- ↲ معرفی اساتید
- ↲ استاندارد ها
- ↲ استخدام
- ↲ همایش ها
- ↲ دانلود کتب الکترونیکی
- ↲ اخبار بهداشت
- ↲ بهداشت مدارس
- ↲ کارشناسی ارشد
- ↲ پایان نامه
- ↲ اپیدمیولوژی
- ↲ آلاینده های نوظهور
- ↲ پوسترهای بهداشتی
- ↲ پاورپوینت های سلامت ایمنی محیط زیست - HSE
- تالار مهندسی بهداشت محیط
- ↲ تالار بهداشت محیط
- ↲ اخبار بهداشت محیط
- ↲ مهندسی بهداشت محیط
- ↲ جمع آوری و دفع مواد زائد جامد
- ↲ تصفیه آب
- ↲ آلودگی هوا و کنترل آن
- ↲ تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی
- ↲ میکروبیولوژی آب و فاضلاب
- ↲ شیمی آب و فاضلاب
- ↲ ارشد بهداشت محیط
- ↲ مبارزه با ناقلین
- ↲ بهداشت پرتوها و حفاظت
- ↲ نقشه برداری و نقشه کشی
- ↲ بیماریهای منتقله آب
- ↲ هیدرولیک و مکانیک سیالات
- ↲ هیدرولوژی
- ↲ انتقال و توزیع آب
- ↲ طراحی تصفیه خانه آب و فاضلاب
- ↲ سیستمهای نوین تصفیه
- ↲ جمع آوری فاضلاب و سیلاب
- ↲ گندزداها
- ↲ استاتیک و مکانیک خاک
- ↲ کنترل بهداشتی مواد غذایی
- ↲ ریاضیات مهندسی
- ↲ مقاله و جزوات بهداشت محیط
- ↲ آنالیز دستگاهی
- ↲ انتخاب پمپ
- ↲ ضربه آب
- ↲ بهداشت محیط بیمارستان
- ↲ کارآفرینی بهداشت محیط
- تالار مهندسی بهداشت حرفه ای
- ↲ تالار بهداشت حرفه ای
- ↲ جزوات بهداشت حرفه ای
- ↲ مهندسی بهداشت حرفه ای
- ↲ عوامل زیان آور محیط کار
- ↲ بیماریهای ناشی از کار
- ↲ روانشناسی صنعتی
- ↲ سم شناسی
- ↲ ارگونومی
- ↲ ارشد بهداشت حرفه ای
- ↲ کتب بهداشت حرفه ای
- ↲ MSDS اطلاعات ایمنی مواد
- ↲ بهداشت کارگاه
- ↲ ایمنی مواد شیمیایی
- ↲ آلودگی هوا
- ↲ لوازم حفاظت فردی
- ↲ مقالات بهداشت حرفه ای
- ↲ آلودگی صدا و کنترل
- ایمنی
- ↲ حوادث
- ↲ مقاله و جزوات ایمنی
- ↲ کارشناسی ارشد
- ↲ اعلام حریق
- ↲ اطفاء حریق
- ↲ خوردگی بیولوژیکی
- ↲ خوردگی بیولوژیکی
- تالار مهندسی محیط زیست
- ↲ تالار مهندسی محیط زیست
- ↲ ارزیابی اثرات زیست محیطی
- ↲ ارشد محیط زیست
- ↲ طراحی محیط زیست
- تالار اقتصاد مهندسی
- ↲ اقتصاد مهندسی
- تالار سیستم های مدیریتی
- ↲ تالار سیستم های مدیریتی
- ↲ سیستمهای مدیریت
- ↲ سیستم های زیست محیطی
- ↲ ارشد HSE
- ↲ ایمنی و بهداشت حرفه ای
- ↲ سیستم مدیریت HSE
- ↲ مدیریت ریسک
- ↲ فرهنگ HSE
- ↲ مدیریت بحران
- ↲ سیستم مدیریت انرژی
- تالار آموزش
- ↲ تالار آموزش
- ↲ آموزش نرم افزارهای تخصصی
- ↲ EGOUT طراحی شبکه فاضلاب
- ↲ دانلود نرم افزارEGOUT
- ↲ دانلود راهنمای EGOUT
- ↲ دانلود فیلم EGOUT
- ↲ دانلود اتوکد AUTOCAD
- ↲ پیش نیاز دوره
- ↲ شبکه فاضلاب SewerCAD
- ↲ دانلود نرم افزار SewerCAD
- ↲ پیش نیاز دوره SewerCAD
- ↲ آزمون
- تالار نرم افزار
- ↲ تالار نرم افزار و رایانه
- ↲ رایانه و نرم افزار
- ↲ نرم افزارهای عمومی
- ↲ نرم افزارهای تخصصی
- ↲ طراحی تصفیه خانه فاضلاب
- ↲ مدیریت کیفیت و توسعه منابع آب
- ↲ مدیریت کیفیت و توسعه منابع آب
- ↲ نرم افزار hse اندروید
- سایر موضوعات
- ↲ تریبون آزاد
- ↲ متفرقه
- ↲ مناسبت ها
- ↲ صندلی داغ
- ↲ همه چیز از همه جا
- ↲ دانستنی ها
- ↲ بحث روز
- مشارکت در پروژه
- ↲ پیشنهاد پروژه
- ↲ ارائه خدمات مهندسی
چه کسی حاضر است؟
کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان