اسهال مسافرتی

در این انجمن به بیماریهای منتقله آب در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.

مدیر انجمن: naderloo

ارسال پست
نمایه کاربر
zamanian
جدید
جدید
پست: 30
تاریخ عضویت: 11 نوامبر 2008 00:00
حالت من: Badhal
محل اقامت: استان همدان - شهرستان نهاوند
تماس:

اسهال مسافرتی

پست توسط zamanian »

[JUSTIFY][font=Arial]تقریبا" ۲۰ الی ۵۰ درصد مسافرین نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری دچار اسهال می شوند . بدین ترتیب اسهال مسافرتی شایع ترین مشکل طبی مسافرین است و از آنجا که می تواند به نحو قابل توجهی کار آیی ورزشکار را کاهش دهد ، پیشگیری از آن در این گروه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است .
اسهال مسافرتی در افرادی که به برخی از نواحی مکزیک و آمریکای لاتین ، خاورمیانه و آسیا و آفریقا سفر می کنند ، شایع است .
[/font][/JUSTIFY]
[JUSTIFY][font=Arial]
● علــل :
▪ باکتریها ( ۸۰ درصد موارد )
▪ ویروس ها
▪ تغییرات غذائی
▪ استرس
▪ سموم باکتریایی
[/font][/JUSTIFY]
[JUSTIFY][font=Arial]
● عـــــلائم :
▪ دفع مدفوع شل ۳ بار یا بیش از ۳ بار در روز
▪ معمولا" ۳ الی ۵ روز به طول می انجامد.
▪ درد شکم
▪ زور پیچ
▪ تهوع
▪ استفراغ
▪ تب
▪ دفع مدفوع خونی ( درکمتر از ۲۰ درصد موارد )
▪ افزایش صداهای شکم
▪ درد عضلانی
▪ علائم ۱۲ تا ۷۲ ساعت پس از خوردن آب یا غذای آلوده ایجاد می شود
شدت علائم متغیر است ( خفیف تا شدید )
[/font][/JUSTIFY]
[JUSTIFY][font=Arial]
● پیشگیری :
شعار " بجوشان ، بپز ، پوست بکن ، یااصلا" فراموشش کن "
شعار معروفی است که برای پیشگیری از اسهال مسافرتی مطرح شده است
▪ شست و شوی دست ها با آب و صابون قبل از غذا خوردن.
▪ نوشیدن آب بهداشتی از بطریهای در بسته
[/font][/JUSTIFY]
[JUSTIFY][font=Arial]
● روشهای موثر تصفیه آب :
▪ جوشاندن
▪ استفاده از تنتورید ( توسط فرد آموزش دیده )
▪ استفاده از کلر ( توسط فرد آموزش دیده )
[/font][/JUSTIFY]
[JUSTIFY][font=Arial]
● تصفیه کننده های تجاری آب :
▪ آب لوله کشی توصیه نمی شود
▪ یخ نباید مصرف شود
▪ حتی برای شست و شوی دندان ، نباید از آب تصفیه نشده لوله کشی استفاده کرد
▪ یکی از اشتباهات رایج این است که آب موجود در یخچال هتل ها پاکیزه درنظر گرفته شود
[/font][/JUSTIFY]
[JUSTIFY][font=Arial]
● خوردن غذهای بهداشتی :
▪ غذا باید پخته شده باشد و تا وقتی که هنوز داغ است خورده شود
▪ سبزیجات باید خوب پخته و جوشانده شده باشند
▪ فقط میوه جاتی که توسط خود فرد پوست گرفته می شوند ، قابل استفاده خواهند بود
▪ شیر و سایر فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه توصیه نمی شود
[/font][/JUSTIFY]
[JUSTIFY][font=Arial]
● آنتی بیوتیک : مور دبحث است ( درتصمیم گیری باید بیماری های زمینه ای ، اهمیت سفر ، تبعیت مسافر از رهنمودهای بهداشتی ، خواسته های مسافر و وضعیت بهداشتی کشور مقصد درنظر گرفته شوند)
پیشگیری با آنتی بیوتیک برای ورزشکارانی که جهت انجام مسابقه به نواحی پرخطر سفر می کنند ، توصیه می شود. قبل از عزیمت بهتر است یک دوز به مسافر داده شود تا از عدم وقوع حساسیت و آلرژی اطمینان حاصل گردد.
[/font][/JUSTIFY]
[JUSTIFY][font=Arial]
● درمـــان :
▪ علائم در اغلب موارد خود به خود بهبود می یابند
▪ جایگزینی مناسب آب و الکترولیت ها
▪ درمان علامتی
▪ داروهای کم کننده حرکات روده ای در افراد تب دار ، دارای مدفوع خونی وکودکان کم تر از ۲ سال ممنوع است .
▪ درصورت اسهال شدید ، دل پیچه یا اسهالی که بیشتر از ۴۸ ساعت طول کشیده باشد ، درمان آنتی بیوتیکی طبق نظر پزشک
[/font][/JUSTIFY]
[JUSTIFY][font=Arial]
● اسهال مزمن :
اسهال مزمن ممکن است پس از سفر به کشورهای جهان سوم ایجاد شود
[/font][/JUSTIFY]
[JUSTIFY][font=Arial]
● عـلل :
▪ غیرمیکروبی
▪ نشانگان روده تحریک پذیر( کولیت عصبی )
▪ عوامل عفونی ، باکتری ها ، انگل های تک یاخته ای ، کرم ها
[/font][/JUSTIFY]
[JUSTIFY][font=Arial]
● آزمایشات لازم :
▪ آزمایش کامل خونی
▪ الکترولیت ها
▪ تست های عملکرد کبدی
▪ آزمایشات مرتبط سرولوژی
▪ دید مستقیم مدفوع
[/font][/JUSTIFY]
ارسال پست

بازگشت به “بیماریهای منتقله آب”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان