سبزيجات را چگونه خشک کنيم؟
فصل تابستان وقت مناسبي است براي خشک کردن سبزيجاتي که ممکن است در فصول ديگر به راحتي در دسترس ما نباشند.
توصيه هاي زير را براي به دست آوردن نتيجه ي بهتر، مد نظر داشته باشيد:
* در صورتي که قصد داريد ميوه يا سبزيجات را خشک کنيد، حتما ميوه و سبزيجات رسيده و سالم را انتخاب کنيد.
* جالب است بدانيد سبزيجاتي که به محض چيده شدن در صبح زود يا اول شب، فورا خشک مي شوند، طعم و بوي بهتري دارند.
* در صورتي که سبزيجاتي که انتخاب مي کنيد کاملا رسيده نباشند، بعد از خشک شدن رنگ و طعم خوبي نخواهند داشت. البته سبزيجات خيلي رسيده هم بعد از خشک شدن سفت مي شوند و نمي توان آن ها را مصرف کرد.
* براي خشک کردن سبزيجات ابتدا آن ها را در تشتي از آب سرد غوطه ور کنيد؛ آب سرد به حفظ تازگي سبزيجات کمک مي کند. هر بار سبزيجات خيسانده شده را از روي آب جمع آوري کرده و گل و لاي ته نشين شده را دور بريزيد. اين کار را براي 3 تا 4 مرتبه انجام دهيد تا آب سبزيجات کاملا تميز شود. بعد آن ها را آب بکشيد.
* فراموش نکنيد نبايد سبزيجات براي مدت طولاني در آب خيسانده شوند زيرا به راحتي املاحو ويتامين هاي خود را از دست مي دهند.
* بعد از شستن اجازه بدهيد سبزيجات خشک شوند.
* برحسب نوع آن ها، برش لازم را بدهيد.
* حتما قسمت هاي کال، کپک زده يا فيبردار سبزيجات را حين برش زدن جدا کنيد چون مي توانند عاملي براي رشد باکتري ها باشند.
* متاسفانه سبزيجات حاوي نوعي از ترکيبات ارگانيک هستند که به آن آنزيم مي گويند و به همين دليل خيلي سريع کپک مي زنند؛ به همين دليل است که سبزيجات تازه سريع تر از ميوه ها خراب مي شوند. تنها راه براي متوقف کردن فعاليت اين آنزيم ها جوشاندن چند دقيقه اي سبزيجات در آب جوش يا بخار آب قبل از خشک کردن است. به اين طريق بسياري از باکتري ها و کپک ها از بين مي روند و در ضمن سبزيجات سريع تر خشک شده و رنگ و طعم آن ها بهتر حفظ مي شود.
* نکته ديگري که بايد در ذهن داشته باشيد اين که هر چه سبزيجات به قطعات ريزتري خرد شوند، سريع تر خشک مي شوند.
براي خشک کردن سبزيجات 3 روش وجود دارد:
* خشک کردن زير نور آفتاب
* خشک کردن به روش صنعتي
* خشک کردن در فر
خشک کردن در فر
براي خشک کردن سبزيجات در فر کافي است درجه فر را روي پايين ترين حرارت تنظيم کنيد و هر نيم ساعت يک بار به سبزيجات خود سري زده و آن را هم بزنيد.
توصيه ما به شما اين است که سبزيجات خود را روي يک سيني مِسي اکسيد نشدني يکنواخت پهن کنيد و هر چند وقت يک بار سيني را بچرخانيد تا حرارت به طور يکسان به تمامي نقاط برسد.
برحسب نوع سبزي، 4 تا 12 ساعت زمان براي خشک شدن در فر نياز است.
خشک کردن به روش صنعتي
در مورد سبزيجاتي که به روش صنعتي خشک مي شوند لازم است قبل از استفاده شسته شده و در صورت نياز به مدت 2 ساعت خيسانده شوند.
خشک کردن در هواي آزاد
در نهايت ساده ترين روش خشک کردن سبزيجات که در خانه امکان پذير است، خشک کردن در هواي آزاد است.
ترجيحا بهتر است سبزيجات را دور از نور آفتاب و در محلي سايه خشک کرد تا رنگ آن ها تغيير زيادي نکند.
وقتي سبزيجات به طور کامل خشک شد، بايد آن ها را به ظروف پلاستيکي شيشه اي دربسته انتقال داد و در محيطي خشک، تاريک و خنک نگهداري کرد.
مدت زماني که مي توان سبزيجات خشک را نگهداري کرد به ميزان خشک شدن آن ها بستگي دارد.
در صورتي که سبزيجات خشک در معرض نور آفتاب قرار بگيرند به سرعت رنگ شان تغيير کرده و مقدار فراواني از ويتامين A و Cخود را از دست مي دهند.
معمولا در صورت خشک کردن صحيح و نگهداري مناسب، سبزيجات خشک را مي توان براي مدت يک سال استفاده کرد.
سلامتيران
سبزیجات را چگونه خشک کنیم؟
در این انجمن به کنترل بهداشتی مواد غذایی در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.
مدیر انجمن: naderloo
بازگشت به “کنترل بهداشتی مواد غذایی”
پرش به
- دفتر انجمن موژ
- ↲ دفتر انجمن
- ↲ خبرنامه
- ↲ سوال هفته
- ↲ نظام مشارکت انجمن
- ↲ مجله سایت
- ↲ مجله سایت
- ↲ اخبار انجمن
- ↲ قوانین و مقررات
- ↲ قوانین و مقررات انجمن
- تالار بهداشت
- ↲ تالار بهداشت
- ↲ بهداشت
- ↲ معرفی سایت های HSE
- ↲ معرفی اساتید
- ↲ استاندارد ها
- ↲ استخدام
- ↲ همایش ها
- ↲ دانلود کتب الکترونیکی
- ↲ اخبار بهداشت
- ↲ بهداشت مدارس
- ↲ کارشناسی ارشد
- ↲ پایان نامه
- ↲ اپیدمیولوژی
- ↲ آلاینده های نوظهور
- ↲ پوسترهای بهداشتی
- ↲ پاورپوینت های سلامت ایمنی محیط زیست - HSE
- تالار مهندسی بهداشت محیط
- ↲ تالار بهداشت محیط
- ↲ اخبار بهداشت محیط
- ↲ مهندسی بهداشت محیط
- ↲ جمع آوری و دفع مواد زائد جامد
- ↲ تصفیه آب
- ↲ آلودگی هوا و کنترل آن
- ↲ تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی
- ↲ میکروبیولوژی آب و فاضلاب
- ↲ شیمی آب و فاضلاب
- ↲ ارشد بهداشت محیط
- ↲ مبارزه با ناقلین
- ↲ بهداشت پرتوها و حفاظت
- ↲ نقشه برداری و نقشه کشی
- ↲ بیماریهای منتقله آب
- ↲ هیدرولیک و مکانیک سیالات
- ↲ هیدرولوژی
- ↲ انتقال و توزیع آب
- ↲ طراحی تصفیه خانه آب و فاضلاب
- ↲ سیستمهای نوین تصفیه
- ↲ جمع آوری فاضلاب و سیلاب
- ↲ گندزداها
- ↲ استاتیک و مکانیک خاک
- ↲ کنترل بهداشتی مواد غذایی
- ↲ ریاضیات مهندسی
- ↲ مقاله و جزوات بهداشت محیط
- ↲ آنالیز دستگاهی
- ↲ انتخاب پمپ
- ↲ ضربه آب
- ↲ بهداشت محیط بیمارستان
- ↲ کارآفرینی بهداشت محیط
- تالار مهندسی بهداشت حرفه ای
- ↲ تالار بهداشت حرفه ای
- ↲ جزوات بهداشت حرفه ای
- ↲ مهندسی بهداشت حرفه ای
- ↲ عوامل زیان آور محیط کار
- ↲ بیماریهای ناشی از کار
- ↲ روانشناسی صنعتی
- ↲ سم شناسی
- ↲ ارگونومی
- ↲ ارشد بهداشت حرفه ای
- ↲ کتب بهداشت حرفه ای
- ↲ MSDS اطلاعات ایمنی مواد
- ↲ بهداشت کارگاه
- ↲ ایمنی مواد شیمیایی
- ↲ آلودگی هوا
- ↲ لوازم حفاظت فردی
- ↲ مقالات بهداشت حرفه ای
- ↲ آلودگی صدا و کنترل
- ایمنی
- ↲ حوادث
- ↲ مقاله و جزوات ایمنی
- ↲ کارشناسی ارشد
- ↲ اعلام حریق
- ↲ اطفاء حریق
- ↲ خوردگی بیولوژیکی
- ↲ خوردگی بیولوژیکی
- تالار مهندسی محیط زیست
- ↲ تالار مهندسی محیط زیست
- ↲ ارزیابی اثرات زیست محیطی
- ↲ ارشد محیط زیست
- ↲ طراحی محیط زیست
- تالار اقتصاد مهندسی
- ↲ اقتصاد مهندسی
- تالار سیستم های مدیریتی
- ↲ تالار سیستم های مدیریتی
- ↲ سیستمهای مدیریت
- ↲ سیستم های زیست محیطی
- ↲ ارشد HSE
- ↲ ایمنی و بهداشت حرفه ای
- ↲ سیستم مدیریت HSE
- ↲ مدیریت ریسک
- ↲ فرهنگ HSE
- ↲ مدیریت بحران
- ↲ سیستم مدیریت انرژی
- تالار آموزش
- ↲ تالار آموزش
- ↲ آموزش نرم افزارهای تخصصی
- ↲ EGOUT طراحی شبکه فاضلاب
- ↲ دانلود نرم افزارEGOUT
- ↲ دانلود راهنمای EGOUT
- ↲ دانلود فیلم EGOUT
- ↲ دانلود اتوکد AUTOCAD
- ↲ پیش نیاز دوره
- ↲ شبکه فاضلاب SewerCAD
- ↲ دانلود نرم افزار SewerCAD
- ↲ پیش نیاز دوره SewerCAD
- ↲ آزمون
- تالار نرم افزار
- ↲ تالار نرم افزار و رایانه
- ↲ رایانه و نرم افزار
- ↲ نرم افزارهای عمومی
- ↲ نرم افزارهای تخصصی
- ↲ طراحی تصفیه خانه فاضلاب
- ↲ مدیریت کیفیت و توسعه منابع آب
- ↲ مدیریت کیفیت و توسعه منابع آب
- ↲ نرم افزار hse اندروید
- سایر موضوعات
- ↲ تریبون آزاد
- ↲ متفرقه
- ↲ مناسبت ها
- ↲ صندلی داغ
- ↲ همه چیز از همه جا
- ↲ دانستنی ها
- ↲ بحث روز
- مشارکت در پروژه
- ↲ پیشنهاد پروژه
- ↲ ارائه خدمات مهندسی
چه کسی حاضر است؟
کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان