راهنمای خرید و استفاده از ظروف پلاستیکی
[center] [/center]اگرچه این روزها انواع و اقسام ظروف ایرانی و خارجی چینی و استیل و ملامین در طرح ها و رنگ های متنوع به بازار آمده اما باز هم ظروف پلاستیکی در بیشتر آشپزخانه ها جایگاه ویژهای دارد. امروزه پلاستیک ها جزیی از وسایل اصلی آشپزخانه محسوب می شوند که پس از تهیه و آماده کردن غذا با مواد غذایی تماس پیدا می کنند. غذاها در ظروف پلاستیکی تهیه، بسته بندی و گاهی مصرف می شوند. در خانه نیز بسیاری از غذاها و باقی مانده آنها در ظروف پلاستیکی ذخیره می شوند؛ ولی آیا این ظروف پلاستیکی تاثیری روی سلامت غذا ندارند و اصلا چه نکاتی را باید در تهیه و خرید آن ها مدنظر قرار داد؟
حقیقت نشان می دهد که ذرات بسیار کوچک پلاستیک ها به غذاهایی که درون این ظرفها ریخته می شود و یا غذاهایی که در آن ها نگهداری می شود وارد شده و از این راه وارد بدن افراد میشود. پرهیز از انتقال مواد موجود در پلاستیک به غذا اجتناب ناپذیر است. گرم کردن غذا درون ظروف پلاستیکی سبب افزایش انتقال این ذرات به غذاها می شود. این مهاجرت یا انتقال زمانی که درون ظروف پلاستیکی غذاهای چرب، شور و یا اسیدی ریخته شود، بیشتر است.
اینکه واقعا چه میزان از این مواد از این طریق وارد بدن می شود، هنوز کاملا مشخص نیست. اگرچه بسیاری از مواد شیمیایی که در ظروف به کار می روند ایمن و بی خطرند اما نباید با اطمینان کامل از آن ها استفاده کرد. در پلاستیکها دو ماده شیمیایی مهم همیشه در حال تحقیق و بررسی هستند، یکی بیسفنول A و دیگر گروهی از مواد شیمیایی که به نام فتالیتها خوانده می شوند.
داستان بیسفنول ها و فتالیتها
بیسفنول A مادهای است که برای تهیه پلاستیک های سبک اما سخت به نام پلیکربنات کاربرد دارد. این ماده با ایجاد تغییراتی روی عملکرد هورمونها در بدن زمینه را برای بروز برخی از سرطانها مانند سرطان پروستات و پستان فراهم می کند. بیسفنول A میتواند رویDNA سلولها اثر گذاشته و جهش ژنتیکی به وجود آورد که کنترل آن مشکل خواهد بود. این ماده سمی می تواند موجب بسیاری از ناهنجاریهای غیرقابل جبران در بدن شود و بیماریهای غیرقابل علاجی را به وجود آورد که بعضی از آن ها عبارتند از:
* بلوغ زودرس و رشد بیش از اندازه پستان ها در دختران جوان
* به وجود آمدن رفتارها و خلق و خوی جنس مخالف در شخص
* تغییرات در عملکرد هورمونها و کاهش ترشح هورمون تستوسترون
* بزرگ شدن غده پروستات در مردان
* کم شدن تعداد و کیفیت اسپرم مردان
* تغییرات در فعالیتهای سیستم ایمنی بدن
* تغییرات خلق و خو و بروز تندخویی و پرخاشگری
* زنان بارداری که در معرض فتالیتها قرار می گیرند، بیشتر صاحب فرزند پسری می شوند که دچار اختلالات تناسلی است.
پلاستیک؛ از دیروز تا فردا
[center] [/center]دیدید که مواد موجود در ظروف پلاستیکی خطرات بالقوهای برای سلامت دارد. برای سال های متمادی تصور می شد که ظروف پلاستیکی برای سلامت بی ضرر است اما اکنون سوالات زیادی در مورد ایمن بودن این ظروف مطرح است. ظروف پلاستیکی در زندگی ما جای زیادی برای خود باز کردهاند و در بیشتر خانهها استفاده می شوند اما دلیل مصرف این ظروف پلاستیکی چیست؟ چرا با همه این اوصاف در خانه همه ما انواع سبد، بشقاب و حتی لیوان های پلاستیکی هنوز کاربرد بیشتری نسبت به سایر انواع ظروف دارند؟ ما پلاستیک ها را انتخاب می کنیم چرا که:
* این ظروف سبک و نشکن بوده و برای استفاده سالمندان و کودکان بسیار مناسب تر از سایر ظروف است چرا که خطری برای این گروه سنی ندارد.
* عایق حرارتی و الکتریکی خیلی خوبی هستند.
* در برابر حلال های شیمیایی مقاوم هستند.
* قارچ و کپک در آن نفوذ نمی کند.
* قابلیت رنگ پذیری داشته و تنوع در شکل و رنگ آن ها بیشتر است.
* ارزان و قابل حمل بوده و برای بسیاری از خانوادهها مقرون به صرفه است.
[center] [/center]دشمنی مایکروویو با پلاستیک
از آنجایی که پلاستیک ها در موقع حرارت دیدن اجبارا مقدار قابل توجهی از مواد شیمیایی زیانبار موجود در خود را از دست می دهند، بهتر است برای گرم کردن یا پختن غذا از ظروف پلاستیکی در مایکروویو استفاده نشود. در عوض برای گرم کردن غذا می توان از ظروف شیشه ای و سفالی استفاده کرد. اگر به هر دلیلی مجبورید برای گرم کردن غذا در مایکروویو از پلاستیک استفاده کنید، حتما باید از ظروف پلاستیکی که می شود در مایکروویو از آن استفاده کرد و به هیچ عنوان خراش و شکستگی در آن وجود ندارد، استفاده کنید. با وجود این، مقداری از مواد شیمیایی موجود در پلاستیک وارد غذا می شود و به بدن می رسد.
امروزه دانشمندان موفق شدهاند پلاستیک هایی را به وجود آورند که ریشه گیاهی دارند؛ پلاستیک هایی که از ذرت و برنج و نشاسته درست می شوند. این، قدم مثبتی است به سوی غیرپلاستیکی کردن محیط زیست و دوری کردن از بروز بسیاری از بیماریها و ناهنجاری های مربوط به آن.
راهنمای خرید و استفاده از ظروف پلاستیکی
در این انجمن به کنترل بهداشتی مواد غذایی در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.
مدیر انجمن: naderloo
بازگشت به “کنترل بهداشتی مواد غذایی”
پرش به
- دفتر انجمن موژ
- ↲ دفتر انجمن
- ↲ خبرنامه
- ↲ سوال هفته
- ↲ نظام مشارکت انجمن
- ↲ مجله سایت
- ↲ مجله سایت
- ↲ اخبار انجمن
- ↲ قوانین و مقررات
- ↲ قوانین و مقررات انجمن
- تالار بهداشت
- ↲ تالار بهداشت
- ↲ بهداشت
- ↲ معرفی سایت های HSE
- ↲ معرفی اساتید
- ↲ استاندارد ها
- ↲ استخدام
- ↲ همایش ها
- ↲ دانلود کتب الکترونیکی
- ↲ اخبار بهداشت
- ↲ بهداشت مدارس
- ↲ کارشناسی ارشد
- ↲ پایان نامه
- ↲ اپیدمیولوژی
- ↲ آلاینده های نوظهور
- ↲ پوسترهای بهداشتی
- ↲ پاورپوینت های سلامت ایمنی محیط زیست - HSE
- تالار مهندسی بهداشت محیط
- ↲ تالار بهداشت محیط
- ↲ اخبار بهداشت محیط
- ↲ مهندسی بهداشت محیط
- ↲ جمع آوری و دفع مواد زائد جامد
- ↲ تصفیه آب
- ↲ آلودگی هوا و کنترل آن
- ↲ تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی
- ↲ میکروبیولوژی آب و فاضلاب
- ↲ شیمی آب و فاضلاب
- ↲ ارشد بهداشت محیط
- ↲ مبارزه با ناقلین
- ↲ بهداشت پرتوها و حفاظت
- ↲ نقشه برداری و نقشه کشی
- ↲ بیماریهای منتقله آب
- ↲ هیدرولیک و مکانیک سیالات
- ↲ هیدرولوژی
- ↲ انتقال و توزیع آب
- ↲ طراحی تصفیه خانه آب و فاضلاب
- ↲ سیستمهای نوین تصفیه
- ↲ جمع آوری فاضلاب و سیلاب
- ↲ گندزداها
- ↲ استاتیک و مکانیک خاک
- ↲ کنترل بهداشتی مواد غذایی
- ↲ ریاضیات مهندسی
- ↲ مقاله و جزوات بهداشت محیط
- ↲ آنالیز دستگاهی
- ↲ انتخاب پمپ
- ↲ ضربه آب
- ↲ بهداشت محیط بیمارستان
- ↲ کارآفرینی بهداشت محیط
- تالار مهندسی بهداشت حرفه ای
- ↲ تالار بهداشت حرفه ای
- ↲ جزوات بهداشت حرفه ای
- ↲ مهندسی بهداشت حرفه ای
- ↲ عوامل زیان آور محیط کار
- ↲ بیماریهای ناشی از کار
- ↲ روانشناسی صنعتی
- ↲ سم شناسی
- ↲ ارگونومی
- ↲ ارشد بهداشت حرفه ای
- ↲ کتب بهداشت حرفه ای
- ↲ MSDS اطلاعات ایمنی مواد
- ↲ بهداشت کارگاه
- ↲ ایمنی مواد شیمیایی
- ↲ آلودگی هوا
- ↲ لوازم حفاظت فردی
- ↲ مقالات بهداشت حرفه ای
- ↲ آلودگی صدا و کنترل
- ایمنی
- ↲ حوادث
- ↲ مقاله و جزوات ایمنی
- ↲ کارشناسی ارشد
- ↲ اعلام حریق
- ↲ اطفاء حریق
- ↲ خوردگی بیولوژیکی
- ↲ خوردگی بیولوژیکی
- تالار مهندسی محیط زیست
- ↲ تالار مهندسی محیط زیست
- ↲ ارزیابی اثرات زیست محیطی
- ↲ ارشد محیط زیست
- ↲ طراحی محیط زیست
- تالار اقتصاد مهندسی
- ↲ اقتصاد مهندسی
- تالار سیستم های مدیریتی
- ↲ تالار سیستم های مدیریتی
- ↲ سیستمهای مدیریت
- ↲ سیستم های زیست محیطی
- ↲ ارشد HSE
- ↲ ایمنی و بهداشت حرفه ای
- ↲ سیستم مدیریت HSE
- ↲ مدیریت ریسک
- ↲ فرهنگ HSE
- ↲ مدیریت بحران
- ↲ سیستم مدیریت انرژی
- تالار آموزش
- ↲ تالار آموزش
- ↲ آموزش نرم افزارهای تخصصی
- ↲ EGOUT طراحی شبکه فاضلاب
- ↲ دانلود نرم افزارEGOUT
- ↲ دانلود راهنمای EGOUT
- ↲ دانلود فیلم EGOUT
- ↲ دانلود اتوکد AUTOCAD
- ↲ پیش نیاز دوره
- ↲ شبکه فاضلاب SewerCAD
- ↲ دانلود نرم افزار SewerCAD
- ↲ پیش نیاز دوره SewerCAD
- ↲ آزمون
- تالار نرم افزار
- ↲ تالار نرم افزار و رایانه
- ↲ رایانه و نرم افزار
- ↲ نرم افزارهای عمومی
- ↲ نرم افزارهای تخصصی
- ↲ طراحی تصفیه خانه فاضلاب
- ↲ مدیریت کیفیت و توسعه منابع آب
- ↲ مدیریت کیفیت و توسعه منابع آب
- ↲ نرم افزار hse اندروید
- سایر موضوعات
- ↲ تریبون آزاد
- ↲ متفرقه
- ↲ مناسبت ها
- ↲ صندلی داغ
- ↲ همه چیز از همه جا
- ↲ دانستنی ها
- ↲ بحث روز
- مشارکت در پروژه
- ↲ پیشنهاد پروژه
- ↲ ارائه خدمات مهندسی
چه کسی حاضر است؟
کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 2 مهمان