نگهداری مواد غذایی
استفاده از سرما: چون میکروبها، قارچ ها، آنزیم ها، حشرات و مانند اینها در حضور گرما بر فعالیت خود می افزایند از سرما به عنوان عامل کاهش دهنده امکان فعالیت عوامل فساد و در واقع به تأخیر انداختن فساد مواد غذایی استفاده می شود. مواد غذایی فساد پذیر مانند گوشت، شیر و میوه ها را می توان برای مدت طولانی در سرمای یخچال حفظ کرد. اما برای نگهداری در مدت نسبتاً طولانی باید از آنها در حالت انجماد نگهداری شود.
الف: استفاده از یخچال
یخچال معمولاً دارای حرارت 4 تا 10 درجه سانتیگراد است. هر چه باز و بسته شدن در یخچال به خصوص در فصل گرما بیشتر باشد تغییرات درجه حرارت بیشتر و رسیدن به سرمای مطلوب کندتر و در واقع امکان استفاده از سرمای لازم کمتر خواهد بود. همچنین قرار دادن مواد غذایی گرم که محیط محدود داخل یخچال را برای مدت زمانی تحت تأثیر خود قرار داده به حرارت داخل یخچال را بالا برده و نیز قرار دادن مواد غذایی در شکل انبوه و متراکم به طوری که نفوذ وگردش سرما را سخت تر می کند و نیز برفک زدن زیادِ قسمت سرمازای یخچال که نفوذ سرما را دشوار می کند از جمله عواملی هستند که مانع بهره برداری صحیح از یخچال خواهد شد. نکته دیگر چکیده شدن بخارات یخچال از طبقات مختلف آن به داخل مواد غذایی و احتمال آلودگی مواد غذایی بوسیله قطرات آب چکیده شده از لا به لای طبقات مختلف آن به خصوص هنگامی که ظروف غذا در حالی که هنوز گرم است و امکان خارج شدن بخار از آنها می رود شایسته دقت و توجه است. قرار ندادن مواد خام و پخته نیز در کنار یکدیگر و مجاورت هم باید رعایت شود.
ب) استفاده از انجماد
به کمک این روش می توان مواد غذایی را به مدت نسبتا طولانی نگهداشت در این حالت که درجه حرارت حداقل 18- درجه است باید سرما بتواند به طور سریع وتقریبا یکنواخت همزمان مواد غذایی را منجمد کند. پس باید مواد غذایی در ضخامت کم در یخچال و فریزر قرار داده شود.
انجماد تند و کند و خواص آنها:
عمل انجماد در فریزرهای خانگی و معمولی معمولا بین 8 تا 10 ساعت صورت می گیرد در حالیکه در انجماد تند و صنعتی انجماد در دمای 60- درجه و به مدت چند ثانیه انجام می شود. در انجماد کند بلورهای یخ تشکیل شده در بافت گوشت چرخ کرده و مرغ و ماهی درشت بوده و در حین خروج از انجماد به علت پارگی سلولها، خونابه گوشت و مرغ و ماهی که حاوی آهن و اسیدهای آمینه و املاح ضروری است خارج می گردد و معمولاً این خونابه دور ریخته می شود و ماده غذایی فوق را فاقد خاصیت کامل می نماید ولی در انجماد سریع به علت ریز بودن بلورهای یخ تشکیل شده عمل فوق اتفاق نمی افتد. بنابراین پیشنهاد می شود در آشپزخانه از انجماد مرغ گرم ماهی گرم، گوشت چرخ کرده و ریز و درشت جداً جلوگیری شود. در ضمن این کار غیر قانونی نیز می باشد.(در غذاخوری های عمومی)
ضمنا بهتر است انجماد گوشت در قطعات درشت انجام گیرد و طوری بسته بندی و تمیز شود که خونابه احتمالی به داخل غذا ریخته و پخته شود از دوباره منجمد کردن گوشت و هر ماده غذایی از انجماد خارج شده جداً پرهیز شود.
سایر روشهای نگهداری مواد غذایی:
· کنسرو کردن ( انواع کنسرو تن ماهی و کمپوت )
· نیم کنسرو کردن (سوسیس و کالباس )
· خشک کردن (سبزیجات و میوه جات خشک )
· نمک سود کردن
· استفاده از سرکه (ترشیجات )
· تغلیظ با افزایش فشار اسمزی (شورجات، مرباجات )
· دودی کردن ( ماهی دودی )
· استفاده از اشعه
· استفاده از مواد شیمیایی (مواد نگهدارنده مجاز در مواد غذایی )
· تخمیر ( ماست، پنیر، خیارشور و ... )
نگهداری مواد غذایی
در این انجمن به کنترل بهداشتی مواد غذایی در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.
مدیر انجمن: naderloo
بازگشت به “کنترل بهداشتی مواد غذایی”
پرش به
- دفتر انجمن موژ
- ↲ دفتر انجمن
- ↲ خبرنامه
- ↲ سوال هفته
- ↲ نظام مشارکت انجمن
- ↲ مجله سایت
- ↲ مجله سایت
- ↲ اخبار انجمن
- ↲ قوانین و مقررات
- ↲ قوانین و مقررات انجمن
- تالار بهداشت
- ↲ تالار بهداشت
- ↲ بهداشت
- ↲ معرفی سایت های HSE
- ↲ معرفی اساتید
- ↲ استاندارد ها
- ↲ استخدام
- ↲ همایش ها
- ↲ دانلود کتب الکترونیکی
- ↲ اخبار بهداشت
- ↲ بهداشت مدارس
- ↲ کارشناسی ارشد
- ↲ پایان نامه
- ↲ اپیدمیولوژی
- ↲ آلاینده های نوظهور
- ↲ پوسترهای بهداشتی
- ↲ پاورپوینت های سلامت ایمنی محیط زیست - HSE
- تالار مهندسی بهداشت محیط
- ↲ تالار بهداشت محیط
- ↲ اخبار بهداشت محیط
- ↲ مهندسی بهداشت محیط
- ↲ جمع آوری و دفع مواد زائد جامد
- ↲ تصفیه آب
- ↲ آلودگی هوا و کنترل آن
- ↲ تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی
- ↲ میکروبیولوژی آب و فاضلاب
- ↲ شیمی آب و فاضلاب
- ↲ ارشد بهداشت محیط
- ↲ مبارزه با ناقلین
- ↲ بهداشت پرتوها و حفاظت
- ↲ نقشه برداری و نقشه کشی
- ↲ بیماریهای منتقله آب
- ↲ هیدرولیک و مکانیک سیالات
- ↲ هیدرولوژی
- ↲ انتقال و توزیع آب
- ↲ طراحی تصفیه خانه آب و فاضلاب
- ↲ سیستمهای نوین تصفیه
- ↲ جمع آوری فاضلاب و سیلاب
- ↲ گندزداها
- ↲ استاتیک و مکانیک خاک
- ↲ کنترل بهداشتی مواد غذایی
- ↲ ریاضیات مهندسی
- ↲ مقاله و جزوات بهداشت محیط
- ↲ آنالیز دستگاهی
- ↲ انتخاب پمپ
- ↲ ضربه آب
- ↲ بهداشت محیط بیمارستان
- ↲ کارآفرینی بهداشت محیط
- تالار مهندسی بهداشت حرفه ای
- ↲ تالار بهداشت حرفه ای
- ↲ جزوات بهداشت حرفه ای
- ↲ مهندسی بهداشت حرفه ای
- ↲ عوامل زیان آور محیط کار
- ↲ بیماریهای ناشی از کار
- ↲ روانشناسی صنعتی
- ↲ سم شناسی
- ↲ ارگونومی
- ↲ ارشد بهداشت حرفه ای
- ↲ کتب بهداشت حرفه ای
- ↲ MSDS اطلاعات ایمنی مواد
- ↲ بهداشت کارگاه
- ↲ ایمنی مواد شیمیایی
- ↲ آلودگی هوا
- ↲ لوازم حفاظت فردی
- ↲ مقالات بهداشت حرفه ای
- ↲ آلودگی صدا و کنترل
- ایمنی
- ↲ حوادث
- ↲ مقاله و جزوات ایمنی
- ↲ کارشناسی ارشد
- ↲ اعلام حریق
- ↲ اطفاء حریق
- ↲ خوردگی بیولوژیکی
- ↲ خوردگی بیولوژیکی
- تالار مهندسی محیط زیست
- ↲ تالار مهندسی محیط زیست
- ↲ ارزیابی اثرات زیست محیطی
- ↲ ارشد محیط زیست
- ↲ طراحی محیط زیست
- تالار اقتصاد مهندسی
- ↲ اقتصاد مهندسی
- تالار سیستم های مدیریتی
- ↲ تالار سیستم های مدیریتی
- ↲ سیستمهای مدیریت
- ↲ سیستم های زیست محیطی
- ↲ ارشد HSE
- ↲ ایمنی و بهداشت حرفه ای
- ↲ سیستم مدیریت HSE
- ↲ مدیریت ریسک
- ↲ فرهنگ HSE
- ↲ مدیریت بحران
- ↲ سیستم مدیریت انرژی
- تالار آموزش
- ↲ تالار آموزش
- ↲ آموزش نرم افزارهای تخصصی
- ↲ EGOUT طراحی شبکه فاضلاب
- ↲ دانلود نرم افزارEGOUT
- ↲ دانلود راهنمای EGOUT
- ↲ دانلود فیلم EGOUT
- ↲ دانلود اتوکد AUTOCAD
- ↲ پیش نیاز دوره
- ↲ شبکه فاضلاب SewerCAD
- ↲ دانلود نرم افزار SewerCAD
- ↲ پیش نیاز دوره SewerCAD
- ↲ آزمون
- تالار نرم افزار
- ↲ تالار نرم افزار و رایانه
- ↲ رایانه و نرم افزار
- ↲ نرم افزارهای عمومی
- ↲ نرم افزارهای تخصصی
- ↲ طراحی تصفیه خانه فاضلاب
- ↲ مدیریت کیفیت و توسعه منابع آب
- ↲ مدیریت کیفیت و توسعه منابع آب
- ↲ نرم افزار hse اندروید
- سایر موضوعات
- ↲ تریبون آزاد
- ↲ متفرقه
- ↲ مناسبت ها
- ↲ صندلی داغ
- ↲ همه چیز از همه جا
- ↲ دانستنی ها
- ↲ بحث روز
- مشارکت در پروژه
- ↲ پیشنهاد پروژه
- ↲ ارائه خدمات مهندسی
چه کسی حاضر است؟
کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان