مبارزه با حشرات و جوندگان در آشپزخانه

در این انجمن به کنترل بهداشتی مواد غذایی در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.

مدیر انجمن: naderloo

ارسال پست
sajadali
جدید
جدید
پست: 56
تاریخ عضویت: 03 مارس 2010 00:00
تماس:

مبارزه با حشرات و جوندگان در آشپزخانه

پست توسط sajadali »

مبارزه با حشرات و جوندگان
در بحث تهیه وآماده سازی غذا حشرات و جوندگان از مهمترین عوامل آلودگی هستند که از راههای مختلف به انبار، آشپزخانه و رستوران نفوذ می کنند ضمن ایجاد آلودگی، خسارتهای هنگفتی به بار می آورند. بنابراین برای کنترل آنها شناخت راههای نفوذ، محلهای تکثیر و روشهای مبارزه اهمیت زیادی دارد.
راههای نفوذ حشرات :
1- کلیه مواد اولیه
2- ساختمانهای اطراف
3- نقاط خارج از دسترس
4- رخت کن ها
محل های تکثیر حشرات
v قسمت های زیرین بارچین ها، پالت های چوبی، ماشین آلات، سینک ظرفشویی، کمدها؛
v زباله ها و مواد دفعی؛
v باقیمانده مواد غذایی وآب در محل؛
v محل انبار و نگهداری مواد اولیه؛
v محلهای دارای گردوغبار فراوان جمع شده.
روشهای مبارزه با مگس
1- جلوگیری از تکثیر
2- جلوگیری از ورود
3- مبارزه فیزیکی
4- مبارزه شیمیایی
سوسک
وجود سوسک در هر مکانی از نشانه های بی توجهی به پاکیزگی و بهداشت است. سوسک نیز در انتقال میکروبها و انتشار بیماریها نقش مهمی دارد و به علت تغذیه از انواع مواد غذایی و باقی گذاردن فضولات خود بر روی آنها و ایجاد بوی نامطلوب سلامت انسان را به خطر می اندازد، علاوه بر این مشاهدة سوسک موجب سلب آسایش روحی وروانی افراد می گردد . سوسک مقداری از غذای بلعیده شده را پس از هضم بر می گرداند و مدفوع خود را نیز در همه جا پخش میکند .
درز و شکاف دیوارها، پشت کابینت ها، اطراف لوله های آبگرم و نقاط گرم و مرطوب ساختمان بخصوص اطراف حلقه چاههای فاضلاب محل زاد و ولد سوسک ها است. اولین قدم در راه مبارزه با سوسک ها رعایت بهداشت و تمیز نگاه داشتن محیط از هر نوع آلودگی است و یا آب ومواد غذایی را از دسترس آنها دور نگهداشت، دریچه فاضلابها را توری گذاشت، برای مبارزه با سوسک نیز میتوان از سموم شیمیایی استفاده کرد.



موش
موش به شیوه های زیر باعث خسارت می شود:
v انتقال عوامل بیماری زا از طریق بدن و مدفوع؛
v جویدن کیسه ها و کارتن های مواد غذایی؛
v خوردن مواد غذایی؛
v آلوده کردن مواد غذایی با ادرار و مدفوع خود؛
v جویدن کابلهای برق و سایر وسایل برقی.
علائم وجود موش در محل:
1- سوراخ محل ورود موش؛
2- وجود توده های خاک در اثر کندن لانه؛
3- آثار جویدگی روی اشیا؛
4- وجود فضله؛
5- رد دم و پای موش؛
6- آثار جویدگی بر روی مواد غذایی؛
7- آلودگی محل به ادرار موش.
روشهای مبارزه با موش:
الف) روشهای مصنوعی
1- جلوگیری از ورود موش به ساختمان
2- طراحی ساختمان Rat. Proofing
3- استفاده از دستگاه موش کش برقی
4- استفاده از تله زنده گیر و کشته گیر
5- محروم کردن موش از آب و غذا
6- استفاده از روشنایی مصنوعی
ب) روشهای شیمیایی
1- استفاده از دورکننده های موش
2- استفاده از طعمه مرطوب
3- استفاده از سموم
مورچه:
به علت دسترسی مورچه به مواد غذایی، کارکنان انبارها،آشپزخانه ها و رستوران ها همواره با این حشره مشکل دارند.
روشهای مبارزه با مورچه:
v تعمیر و غیر قابل نفوذ کردن سوراخ ها و شکستگی های موجود در ...
v تمیزی و نظافت محل و جمع آوری باقیمانده مواد غذایی
v ریختن پارافین یا آب جوش در لانه مورچه ها
v استفاده از سموم مجاز
v مبارزه با مورچه کارگر
ارسال پست

بازگشت به “کنترل بهداشتی مواد غذایی”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 1 مهمان