اختراع مایعی برای کاهش آلودگی هوا
سه نخبه نانو مایعی اختراع کرده اند که خواص ضدباکتری، ضد بو، ضد آلودگی، خودتمیز کنندگی، تولید اکسیژن و همچنین مقابله با مولکولهای آلودگی هوا دارد. آنها می گویند می توان با آغشته کردن دیوارها و پلهای پایتخت به این مایع آلودگی هوای تهران را تا 20 درصد کاهش داد.
به گزارش مشرق به نقل از مهر، در آیندهای نهچندان دور، آجر خانههای جدید ممکن است در صورت ترک خوردگی خود به خود ترمیم شوند و یا پزشکان تنها با قراردادن یک رشته مو در یک دستگاه تمام بیماری شخص را تشخیص دهند و لباسها دیگر کثیف نشود و صدها فنآوری و ایده جدید که بخشی از آن به کمک نانوتکنولوژی فراهم میشود.
تعریف علم "نانو"
"Nano" کلمهای یونانی به معنی کوچک است و برای تعیین مقدار یک میلیاردیم تعریف شده است. چون یک اتم تقریبا 10 نانومتر است این اصلاح برای مطالعه عمومی روی ذرات اتمی و مولکولی بکاربرده میشود. فناوری نانو خود به تنهایی علم نیست بلکه با استفاده از آن می توان به کاربردی کردن علوم مختلف کمک کرد.
به عنوان مثال با استفاده از علم "نانو" می توان یک سطح ساخته شده از مولکولهای آب گریز داشته باشیم و این سطح خودش را تمیز می کند چون آب با سطح برخورد نمی کند و آلودگی را از خودش دور می کند. دلیل خشک ماندن سطح برگ نیلوفر آبی نیز همین است برای همین برگ نیلوفر آبی را به عنوان یک نمونه نانو در طبیعت عنوان می کنند.
ورود علم "نانو" در ایران
ایران از ابتدای سال 80 با فناوری نانو همراه شد البته تا سال 82 فعالیت در این حوزه بیشتر از طریق دفتر همکاریهای فناوری ریاستجمهوری بوده است و وزارتخانههای علوم، صنایع، جهاد کشاورزی و بهداشت کمیتههایی را برای مطالعه در مورد نانو تاسیس کردند. ولی با توجه به اولویت این فناوری برای دولتمردان در شهریور 82 رئیسجمهور وقت دستور تشکیل یک گروه ویژه را برای مدیریت کلان نانو به نام "ستاد ویژه توسعه فناوری نانو" صادر کرد که این ستاد متشکل از 6 وزارتخانه، 5 نفر از متخصصین و معاون اول رئیسجمهور به عنوان رئیس ستاد فعالیت خود را آغاز کرد.
آشنایی با سه نخبه "نانو"
قبل از پرداختن به اختراع نخبگان نانو اطلاعات بیشتر در مورد نحوه آشنایی و دلایل شکل گیری گروه برای مخاطب حائز اهمیت است. داستان آشنایی خبرنگار مهر با سه نفر از نخبگان نانو اینگونه آغاز می شود که یک روز شخصی به نام آقای جزایری با تلفن همراه من تماس گرفت و گفت: ما برای مشکل تنفسی جانبازان شیمیایی در هوای آلوده کلان شهرها یک اختراع داریم به نحوی که با آغشته شدن این مایع به سطوح دیوار ذرات آلاینده هوا شکسته شده و هوای آلوده از بین می رود و هوای خانه پاک می شود! این ادعا موجب شد تا این مصاحبه شکل بگیرد.
می توان فضای محل کار نخبگان نانو را اینگونه تعریف کرد. یک اتاق کوچک 15 متری همراه با دو میز و تعدادی صندلی و یک دستگاه رایانه و پرینتر و تعدادی کارتن که در انتهای اتاق انبار شده بود.
در این اتاق سه جوان کارشناس، مخترع و تشنه علم نانو روبروی من نشسته بودند که همگی عضو هیئت مدیره شرکتی بودند که با هزاران امید و آرزو آن را ثبت و تاسیس کرده بودند. اعضای هیئت مدیره این شرکت مهندس زهرا نجفی، مهندس محمد جزایری و دکتر بهمن حسین زاده تشکیل می دهند.
خانم نجفی مدیرعامل شرکت در مورد نحوه آشنایی اعضای گروه و تشکیل شرکت می گوید: یادم هست 16 ساله بودم و علاقه زیادی به علم نانو داشتم ولی کسی به من توجه نمی کرد و می گفتند برو بچه تو نمی دانی نانو چیه... در اوج سرخوردگی تنها کسی که در دانشگاه به من بها داد و حرفهایم را گوش کرد آقای حسین زاده بود.
وقتی که مقطع پیش دانشگاهی را تمام کردم و وارد دانشگاه شدم اختراعات زیادی را انجام داده بودم ولی می خواستم یک کار بنیادین و توسعه ای انجام دهم تا اینکه دکتر حسین زاده پیشنهاد دادند به شبکه تحلیلگران توسعه تکنولوژی ایران ملحق شوم.
در این شبکه بازهم من از همه کوچکتر بودم زیرا اعضای شبکه مدارک کارشناسی ارشد و دکترا داشتند ولی من تازه سال اول دانشگاه بودم. به هر زحمتی بود در کنار کارهای کوچک تحقیقاتم را نیز به شبکه ارائه می کردم تا اینکه تصمیم گرفتیم ایده ها و تحقیقات خود را در قالب بخش خصوصی انجام دهیم.
با مشارکت هفت نفر از کارشناسان حوزه نانو شرکت را تاسیس کردیم ولی چون بیشتر اعضای هیئت مدیره شغل دولتی یا مشغله دیگری داشتند تصمیم گرفته شد تا من مدیرعامل این شرکت شوم که البته آن زمان 19 ساله بودم. سال دوم شرکت هم با آقای جزایری آشنا شدیم و ایشان هم به گروه ما اضافه شدند.
مهندس محمد جزایری صادره از اهواز دارای مدرک مهندسی کشاورزی و دکتر بهمن ابرهیمی حسین زاده صادره از مشهد مقدس و اولین فارغ التحصیل رشته دکترا نانو در ایران جمع سه نفره این شرکت را تشکیل می دهند. البته قرار شد در مورد سرمایه گذاری برای تحقیقات شرکت و قرض کردن پول از خواهر، مادر و پدر و سایر دوستان و آشنایان و... زیاد صحبت نشود.
هر چند که در پایان این مصاحبه حکم تخلیه دفتر شرکت (واقع در پارک فناوری و اطلاعات) تقدیم اعضای شرکت شد ولی آنها دیگر از کمبود بودجه تحقیقاتی، مکان آزمایش، حمایت برای بازاریابی محصولات، نداشتن دفتر مناسب برای کار و... گلایه ای ندارند چون مطمئن هستند کسی صدایشان را نمی شنود.
گروه مبارزه با میکروب همراه با سلاح نانو
فعالیت شرکت آنها شامل تولید نانو پوششها اعم از پوششهای ضد آب و ضد لک، پوششهای ضد شوره و ضد خوردگی و پوششهای آنتی باکتریال است که روی انواع سطوح سخت مانند آجر، کاشی، سرامیک، سیمان و... و سطوح نرم مانند انواع منسوجات ایجاد می کنند.
محصولPFG یکی از محصولات اختراع شده توسط آنهاست. بهراحتی روی تمامی سطوح قابل استفاده بوده وباعث از بین رفتن میکروارگانیزمها و بوی بد میشود. سطوحی که با این ماده تیمار شدهاند توانایی از بین بردن انواع سموم و مواد مضر مانند فرمالدهید را دارند. که دارای تائیدیه از وزارت بهداشت ژاپن، آزمایشگاههای بین المللی "TTF"، " Intertek"، " SGS و آزمایشگاه حفاظت محیط زیست و موسسه استاندارد تحقیقات صنعتی ایران است.
خواص این محصولات را می توان در ماندگاری چهار ساله همراه با خاصیت ضد میکروارگانیزمها برای استفاده در آزمایشگاهها، اتاقها و لباسهای بیمارستانی، محیط داخلی منازل، دفاتر کار، هتلها، رستورانها سرویسهای بهداشتی، کارخانه ها، انبارها، سردخانه­ها، اماکن عمومی، زیباسازی فضای شهری، میراث فرهنگی، نمای ساختمانها و... عنوان کرد.
همچنین این محصولات با بهرهگیری از آخرین تکنولوژی ضد آب و ضد لک دنیا زمان لک گرفتگی انواع منسوجات را به تأخیر می اندازند، به گونه ای که می­توان بدون نگرانی از لک گرفتگی فرصت داشت تا هر گونه لک را از روی سطوح پاک کرد.
یک آزمایش ساده برای اثبات یک اختراع مهم
اختراعات نانویی نخبگان جوان تنها به این خلاصه نمی شود و آنها پس از سالها و ماهها مطالعه و تلاش توانستند بر اختراعات و تولیدات خود خواص دیگری را اضافه کنند.
وقتی که آنها ادعا کردند که می توانند یک اتاق را عاری از آلودگی هوا کنند تعجب کردم ولی انجام یک آزمایش کوچک توانست مرا مجاب کند. آنها یک لامپ کم مصرف را به مایعی که با علم نانو اختراع کرده بودند آغشته کردند و همراه با یک لامپ کم مصرف بدون آغشته شدن به این مایع درون دو محفظه شیشه ای جداگانه قرار داده و در هردو محفظه دود سیگار وارد کردند. در کمتر از یک دقیقه دود سیگار در محفظه ای که لامپ نانویی روشن بود از بین رفت و این یعنی موفقیت نخبگان نانو در کاهش آلودگی هوا.
رفع بوهای ناخوشایند و خاصیت خودتمیزکنندگی محصول نانویی
دکتر حسین زاده می گوید: یکی از معضلات اصلی محیط زیست آلایندههای هوا است و یکی از عمدهترین مشکلات در آلودگی هوا وجود ترکیبات اکسیدهای نیتروژن، اکسیدهای گوگرد، حضور آلایندههای آلی در هوا و به دنبال آن در آبهای سطحی است که به علت ضرورت داشتن محیطزیستی سالم ملزم به رفع این آلایندهها هستیم. با استفاده از فوتوکاتالیست بر پایه تیتانیوم دی اکسید و تنها با استفاده از انرژی نور میتوان این ترکیبات مضر را از محیطزیست حذف نمود.
این ماده به راحتی قادر است آلایندههای گازی محیط زیست و حتی مواد شیمیایی با بوهای زننده و تند مانند فرمالدئید، اسید استیک، متیل مرکاپتان، متیل بنزن، استالدئید و تولوئن را در کمتر از دو ساعت به میزان قابل ملاحظهای کاهش دهد. علاوه بر آلایندههای زیستمحیطی، این ماده قادر است با استفاده از بلوکهای فتوکاتالیستی تحت تابش پرتو ماوراءبنفش بوهای ناخوشایند موجود در مکانهای مختلف مانند دستشویی و اماکن صنعتی، رستورانها، هتلها، کارخانه­های صنایع غذایی و ... را که میزان بالایی از ماده آلی تولید میکنند از بین ببرد.
همچنین این مایع خاصیت خود تمیز شوندگی هم دارد. با ایجاد پوششی از این ماده بر روی نمای خارجی ساختمانها و سازههای مختلف، میتوان تنها بهوسیله استفاده از نور آفتاب، آلودگیهای موجود را که اکثراً ترکیبات هیدروکربنی دارند تجزیه کرد و تنها با استفاده از آب این آلودگیها را پاک نمود.
این مایع خاصیت ضد باکتری، قارچ و ویروس هم دارد به نحوی که با استفاده از دی اکسید تیتانیوم که توسط تکنولوژی نانو به ابعاد بسیار ریزی درآمده است میتوان تنها با بهکارگیری انرژی نور خورشید، بسیاری از میکروارگانیسمهای آلاینده محیطزیست را حذف و محیط اطراف را عاری از آلایندههای میکروبی کرد.
دود سیگار در محفظه ای که لامپ آغشته به مایع نانو بود از بین رفت
این دانشمندان جوان معتقدند می توان با آغشته کردن دیوارها و پلهای پایتخت به این مایع تا 20 درصد آلودگی هوای تهران را کاهش داد. می گویند" ما می توانیم با کمترین هزینه سطوح دیوار، مبل، فرش، پرده و... یک خانه یا یک اتاق را به این مایع آغشته کنیم به طوری که می شود به مدت سه سال با خیالی راحت در محیطی پاک زندگی کرد. هر وقت هم که دیوارخانه کثیف شد تنها با یک دستمال تمیز می شود. در ضمن نگران ریختن آب روی فرش یا مبل خانه هم نباشید چون با این دستاورد دیگر مایعی داخل آن نفوذ نمی کند."
آنها تاکید می کنند ما می توانیم در مکانهایی که آلودگی هوا سلامت شهروندان را تهید می کند با سلاح نانو به مقابله با آن برویم و نباید نگرانی هم از بابت اثرات مخرب آن داشت زیرا این اختراع دوستدار محیط زیست است.
در پایان این گفتگو هر چند که آنها مشکلات موجود در این راه طلایی را بیان نکردند ولی با یک نگاه به دفترکار و لیست بدهیها و درخواستهای وام می توانستی به راحتی حدس بزنید که دو دو تا چند تا می شود..
منبع:http://mashreghnews.ir/NSite/FullStory/News/?Id=23047
اختراع مایعی برای کاهش آلودگی هوا
در این انجمن به آلودگی هوا و کنترل آن در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.
-
- جدید
- پست: 42
- تاریخ عضویت: 23 آپریل 2009 00:00
- حالت من: Badhal
- محل اقامت: urmia,tehran
- تماس:
بازگشت به “آلودگی هوا و کنترل آن”
پرش به
- دفتر انجمن موژ
- ↲ دفتر انجمن
- ↲ خبرنامه
- ↲ سوال هفته
- ↲ نظام مشارکت انجمن
- ↲ مجله سایت
- ↲ مجله سایت
- ↲ اخبار انجمن
- ↲ قوانین و مقررات
- ↲ قوانین و مقررات انجمن
- تالار بهداشت
- ↲ تالار بهداشت
- ↲ بهداشت
- ↲ معرفی سایت های HSE
- ↲ معرفی اساتید
- ↲ استاندارد ها
- ↲ استخدام
- ↲ همایش ها
- ↲ دانلود کتب الکترونیکی
- ↲ اخبار بهداشت
- ↲ بهداشت مدارس
- ↲ کارشناسی ارشد
- ↲ پایان نامه
- ↲ اپیدمیولوژی
- ↲ آلاینده های نوظهور
- ↲ پوسترهای بهداشتی
- ↲ پاورپوینت های سلامت ایمنی محیط زیست - HSE
- تالار مهندسی بهداشت محیط
- ↲ تالار بهداشت محیط
- ↲ اخبار بهداشت محیط
- ↲ مهندسی بهداشت محیط
- ↲ جمع آوری و دفع مواد زائد جامد
- ↲ تصفیه آب
- ↲ آلودگی هوا و کنترل آن
- ↲ تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی
- ↲ میکروبیولوژی آب و فاضلاب
- ↲ شیمی آب و فاضلاب
- ↲ ارشد بهداشت محیط
- ↲ مبارزه با ناقلین
- ↲ بهداشت پرتوها و حفاظت
- ↲ نقشه برداری و نقشه کشی
- ↲ بیماریهای منتقله آب
- ↲ هیدرولیک و مکانیک سیالات
- ↲ هیدرولوژی
- ↲ انتقال و توزیع آب
- ↲ طراحی تصفیه خانه آب و فاضلاب
- ↲ سیستمهای نوین تصفیه
- ↲ جمع آوری فاضلاب و سیلاب
- ↲ گندزداها
- ↲ استاتیک و مکانیک خاک
- ↲ کنترل بهداشتی مواد غذایی
- ↲ ریاضیات مهندسی
- ↲ مقاله و جزوات بهداشت محیط
- ↲ آنالیز دستگاهی
- ↲ انتخاب پمپ
- ↲ ضربه آب
- ↲ بهداشت محیط بیمارستان
- ↲ کارآفرینی بهداشت محیط
- تالار مهندسی بهداشت حرفه ای
- ↲ تالار بهداشت حرفه ای
- ↲ جزوات بهداشت حرفه ای
- ↲ مهندسی بهداشت حرفه ای
- ↲ عوامل زیان آور محیط کار
- ↲ بیماریهای ناشی از کار
- ↲ روانشناسی صنعتی
- ↲ سم شناسی
- ↲ ارگونومی
- ↲ ارشد بهداشت حرفه ای
- ↲ کتب بهداشت حرفه ای
- ↲ MSDS اطلاعات ایمنی مواد
- ↲ بهداشت کارگاه
- ↲ ایمنی مواد شیمیایی
- ↲ آلودگی هوا
- ↲ لوازم حفاظت فردی
- ↲ مقالات بهداشت حرفه ای
- ↲ آلودگی صدا و کنترل
- ایمنی
- ↲ حوادث
- ↲ مقاله و جزوات ایمنی
- ↲ کارشناسی ارشد
- ↲ اعلام حریق
- ↲ اطفاء حریق
- ↲ خوردگی بیولوژیکی
- ↲ خوردگی بیولوژیکی
- تالار مهندسی محیط زیست
- ↲ تالار مهندسی محیط زیست
- ↲ ارزیابی اثرات زیست محیطی
- ↲ ارشد محیط زیست
- ↲ طراحی محیط زیست
- تالار اقتصاد مهندسی
- ↲ اقتصاد مهندسی
- تالار سیستم های مدیریتی
- ↲ تالار سیستم های مدیریتی
- ↲ سیستمهای مدیریت
- ↲ سیستم های زیست محیطی
- ↲ ارشد HSE
- ↲ ایمنی و بهداشت حرفه ای
- ↲ سیستم مدیریت HSE
- ↲ مدیریت ریسک
- ↲ فرهنگ HSE
- ↲ مدیریت بحران
- ↲ سیستم مدیریت انرژی
- تالار آموزش
- ↲ تالار آموزش
- ↲ آموزش نرم افزارهای تخصصی
- ↲ EGOUT طراحی شبکه فاضلاب
- ↲ دانلود نرم افزارEGOUT
- ↲ دانلود راهنمای EGOUT
- ↲ دانلود فیلم EGOUT
- ↲ دانلود اتوکد AUTOCAD
- ↲ پیش نیاز دوره
- ↲ شبکه فاضلاب SewerCAD
- ↲ دانلود نرم افزار SewerCAD
- ↲ پیش نیاز دوره SewerCAD
- ↲ آزمون
- تالار نرم افزار
- ↲ تالار نرم افزار و رایانه
- ↲ رایانه و نرم افزار
- ↲ نرم افزارهای عمومی
- ↲ نرم افزارهای تخصصی
- ↲ طراحی تصفیه خانه فاضلاب
- ↲ مدیریت کیفیت و توسعه منابع آب
- ↲ مدیریت کیفیت و توسعه منابع آب
- ↲ نرم افزار hse اندروید
- سایر موضوعات
- ↲ تریبون آزاد
- ↲ متفرقه
- ↲ مناسبت ها
- ↲ صندلی داغ
- ↲ همه چیز از همه جا
- ↲ دانستنی ها
- ↲ بحث روز
- مشارکت در پروژه
- ↲ پیشنهاد پروژه
- ↲ ارائه خدمات مهندسی
چه کسی حاضر است؟
کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 1 مهمان