حمله تومورها به چشم

در این انجمن به متفرقه در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.

مدیر انجمن: naderloo

ارسال پست
TAHEREH
آماتور
آماتور
پست: 158
تاریخ عضویت: 22 ژولای 2010 00:00
تماس:

حمله تومورها به چشم

پست توسط TAHEREH »

جام جم آنلاين: وجود تومور در هر بخش از بدن ناراحت‌كننده و دردسرساز است. اما آيا مي‌دانيد، چشم‌ها هم مي‌تواند محلي براي بروز تومور باشد؛ توموري كه اگر دير به فكرش بيفتيم، جان و بينايي بيمار را از او خواهد گرفت.

دكتر فريبا قاسمي، چشم‌پزشك و فلوشيپ بيماري‌هاي شبكيه با اشاره به اين موضوع كه تومورهاي چشمي هم در بزرگسالان و هم در كودكان مشاهده مي‌شود، توضيح مي‌هد: اگر تومور در مراحل اوليه تشخيص داده شود، براحتي و بدون تهديد جان و ايجاد مشكل اساسي در قدرت بينايي قابل درمان است. به همين دليل وجود اين تومورها و تشخيص بموقع آنها، هم در دوران كودكي و هم در بزرگسالي اهميت ويژه‌اي دارد. به گفته وي، اگر تومورها در مراحل اوليه تشخيص داده نشود، جان بيمار، چشم و قدرت ديد او در معرض خطر قرار مي‌گيرد.

دكتر قاسمي به اهميت مراجعه بموقع اشاره مي‌كند و مي‌گويد: مراجعه بموقع و تشخيص اوليه مهم‌ترين كارهايي است كه بايد براي درمان انجام شود. بنابراين تمام افراد به محض اين‌كه كوچك‌ترين مشكلي در ديدشان احساس كردند، بايد به پزشك متخصص مراجعه كنند. كاهش ديد، احساس وجود پرده‌اي مقابل چشم، تار ديدن، كج ديدن اجسام و بروز اختلال در ميدان بينايي از جمله نشانه‌هايي است كه تومور مي‌تواند يكي از علل ايجادكننده آنها باشد.

تومورهاي چشمي كودكان؛ شايع و كشنده

دكتر قاسمي درباره تومورهاي چشمي كودكان توضيح مي‌دهد: اين تومورها از كشنده‌ترين و شايع‌ترين تومورهايي است كه در دوران كودكي بروز مي‌كند. در واقع اين تومورها دومين و در بعضي كشورها سومين تومور شايع دوران كودكي است. بنابراين با توجه به ميزان بالاي شيوع، بايد زود و بموقع نسبت به تشخيص و درمان آنها اقدام كرد. البته هرچه زودتر اين تومورها تشخيص داده شود، نه‌تنها جان بيمار حفظ مي‌شود، بلكه قدرت بينايي او نيز باقي خواهد ماند.

به گفته وي، تمام نوزادان بايد پس از تولد تحت معاينات كامل چشم‌ قرار گيرند و شبكيه چشمشان بررسي شود، تا از سلامت چشم‌ آنها مطمئن شويم.

دكتر قاسمي درباره روش‌هاي درمان تومورها مي‌گويد: امروزه تعداد تخليه‌هاي چشمي ميان كودكان بسيار كم است و تنها به مواردي محدود مي‌شود كه در مراحل خيلي پيشرفته مراجعه مي‌كنند يا تومور به روش‌هاي درماني جواب نمي‌دهد.

به گفته وي، اين كودكان از 5 تا 6 سالگي كه احتمال عود بيماري وجود دارد، بايد تحت نظر باشند. اما پس از اين سن هيچ تومور داخل چشمي از نوع رتينوبلاستوم بروز نمي‌كند و بايد مراقب تومورهاي ثانويه باشيم كه از قسمت‌هاي ديگر عود مي‌كند؛ از جمله تومورهاي استخواني،‌ سرطان‌هاي خوني و... .

چشم‌هاي بزرگسالان هم دچار تومور مي‌شود

دكتر قاسمي با اشاره به وجود انواع مختلف تومورهاي چشمي ميان بزرگسالان توضيح مي‌دهد: شايع‌ترين تومور چشمي ميان بزرگسالان ملانوم است. در حقيقت ملانوم پوستي مي‌تواند در اعضاي ديگر بدن از جمله چشم بروز كند به طوري كه بعد از پوست، چشم شايع‌ترين محل بروز ملانوم است.

به گفته اين پزشك متخصص، اگر ملانوم بموقع تشخيص داده شود و درمان‌هاي لازم صورت گيرد، نتيجه رضايت‌بخش و عالي خواهد بود. ولي به محض از دست‌رفتن زمان طلايي، پس از مدتي علاوه بر عوارض چشمي، ممكن است تومور در ديگر اندام‌ها نيز عود كند.

بنابراين تشخيص زودهنگام و درمان زير نظر پزشك متخصص مهم‌ترين اقداماتي است كه بلافاصله بايد صورت گيرد.

تومورهايي كه دير تشخيص داده مي‌شود

با توجه به اين‌كه تشخيص و درمان بموقع تومورها اهميت زيادي دارد، بايد نسبت به مواردي كه ممكن است ديرتر تشخيص داده ‌شود نيز آگاه باشيم.

دكتر قاسمي يادآور مي‌شود: گاهي تومورها در اطراف چشم قرار گرفته است و در نتيجه در معرض ديد چشم پزشك نيست. به همين دليل، اين تومورها در همه جاي دنيا دير تشخيص داده مي‌شود. در اين شرايط بيماران بارها با علائمي مانند كاهش ديد به پزشك مراجعه مي‌كنند، غافل از اين‌كه تومور پشت عنبيه قرار گرفته است و در معرض ديد مستقيم نيست.

وي مي‌افزايد: زماني كه بيمار احساس مي‌كند كاهش ديد با تجويز عينك يا ديگر روش‌هاي درماني بهبود نمي‌يابد، بايد دوباره به پزشك مراجعه نمايد يا از نظر پزشك ديگري استفاده كند.

تومورهاي سطح چشم

دكتر قاسمي خاطرنشان مي‌كند: علاوه بر تومورهاي داخل و اطراف چشم، تومورهايي در سطح و كاسه چشم نيز بروز مي‌كند. تومورهاي كاسه چشم علائم خاص خود را دارد و علاوه بر كاهش ديد، موجب جابه‌جايي كره چشم به طرفين و بيرون خواهد شد يا با انحراف‌هاي خاص چشمي نمايان مي‌شود. وي درباره تومورهاي سطح چشم توضيح مي‌دهد: اين تومورها معمولا به صورت توده‌هايي روي سطح چشم يا با تغيير رنگ‌ سطح چشم نمايان مي‌شود. اين تغيير رنگ‌ها از رنگ صورتي با اندكي افزايش عروق ناحيه تا مشكي شدن سطح ملتحمه بيمار پيش مي‌رود. به گفته وي توجه به اين تومورها هم بسيار مهم است و اگر به‌موقع تشخيص داده شود جان بيمار حفظ مي‌شود.

علت ايجاد تومورهاي چشمي

حتما شما هم دوست داريد علت اصلي بروز اين تومورها را بدانيد و اگر چشمتان ضعيف است، شايد كمي بيشتر نگران باشيد. اما لازم است بدانيد ضعيفي چشم ميزان شيوع اين بيماري را افزايش نمي‌دهد. دكتر قاسمي با اشاره به اين موضوع مي‌گويد: تغييرات ژنتيكي خاصي كه به صورت موضعي در سلول‌هاي ناحيه ايجاد مي‌شود، مي‌تواند منجر به بروز اين بيماري ‌شود. به طور حتم عوامل مختلفي در بدن افراد گوناگون وجود دارد كه سبب مي‌شود برخي نسبت به ديگران بيشتر مستعد ابتلا به بيماري باشند، اما همه اين عوامل شناخته‌ شده نيست.

به گفته اين پزشك متخصص در برخي تومورهاي چشمي، ابتلا به برخي ويروس‌ها نيز مي‌تواند عامل مستعدكننده ايجاد بيماري باشد. تومورهاي چشمي در صورت تشخيص و درمان به موقع قابل درمان است. بنابراين تنها كافي است به موقع و باوجود كوچك‌ترين مشكلي به پزشك مراجعه شود.
فان پاتوق » خبری » پزشکی
شما دسترسی جهت مشاهده فایل پیوست این پست را ندارید.
طاهره رمضاني-كارشناس بهداشت محيط
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان