صفحه 2 از 4

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:52
توسط majid8890
قاشقك (اسپاتول،كاردك) : وسیله ای است چینی یا فلزی ،مانند قاشق (با دو سر )كه برای برداشتن مواد جامد از ظرفی وانتقال آن به ظرف دیگر كاربرد دارد.
تصویرتصویر

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:53
توسط majid8890
همزن شیشه ای: میله ی شیشه ای تو پر كه برای مخلوط كردن محلولها ویكنواخت كردن گرمای یك محل به كار می رود.

تصویر

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:54
توسط majid8890
هاون چینی: برای له کردن و ساییدن مواد استفاده می شود. نباید دسته هاون را درون هاون بکوبیم.
تصویر

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:54
توسط majid8890
بورت : یکی از وسایلی که برای اندازه گیری و برداشتن حجم معینی از مایعات به کار میرود. از متداول ترین انواع آن بورت شیردار است. براساس میلی لیتر درجه بندی میشود و صفر آن بالا ، 100آن در پایین قرار دارد.

[TABLE][TR][TD]

تصویرتصویر[/TD][/TR][/TABLE]

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:54
توسط majid8890
بالن ته گرد : از این وسیله برای جوشاندن و تقطیر مایعات ، تهیه و تعیین چگالی گازها و ... استفاده میگردد. (مانند: 600 سی سی، 250 سی سی ، 1000 سی سی و ... )
تصویر

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:55
توسط majid8890
بالن ته صاف : بیشتر برای نگه داری مواد به کار می رود. کاربرد آن مانند ارلن است. (مانند: 600 سی سی، 250 سی سی ، 1000 سی سی و ... )

[TABLE][TR][TD]

تصویر[/TD][/TR][/TABLE]

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:55
توسط majid8890
بالن تقطیر(بالن با لوله ی کناری) : در اصل نوعی بالن ته گرد با لوله کناری است که کابرد آن مانند بالن ته گرد است و لوله جانبی آن برای خروج مواد گازی است.


[TABLE][TR][TD]
[CENTER]تصویر[/CENTER][/TD][/TR][/TABLE]

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:55
توسط majid8890
بالن حجم سنجی ( بالن ژوژه): از این بالن برای رقیق کردن محلولها و یا تهیه ی محلول های استاندارد استفاده میشود. برروی گردن باریک آن خط نشانه ی حلقوی وجود دارد که گنجایش حجمی را مشخص می کنند. با توجه به حجم آن، مشخص می گردد.

تصویر تصویر

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:55
توسط majid8890
پی پت : برای برداشتن حجم معینی از مایعات به کار میرود ، صفر آن در بالاست. دارای دو نوع است : حباب دار و ساده. برای پر کردن آن بهتر است از پووار استفاده کرد.

[TABLE][TR][TD][CENTER]تصویر[/CENTER][/TD][/TR][/TABLE]

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:56
توسط majid8890
استوانه ی مدرج : استوانه ای است که پایه دارد و بر خلاف بورت وپیپت درجه بندی آن از پایین آغاز میشود. از آن برای اندازه گیری حجم معینی از محلول ها استفاده میشود. برای تعیین حجم اجسام جامد بی شکل نیز کاربرد دارد.
تصویرتصویر

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:57
توسط majid8890
پی پت پمپ (پووار) : از پووار براي مكش استفاده مي شود اما در صورتيكه موادسمي باشند قبل از استفاده از پووار بايد از سالم بودن آن اطمينانحاصل كنيم و آنرا باآب امتحان كنيم.
طرز استفاده: دكمه A براي خالي كردن هواي داخل پووار است. دكمه S براي مكش مواد سمي است. دكمه E براي خالي كردن مواد مكش شده است.
تصویر

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:57
توسط majid8890
گیلاس مدرج : از آن برای برداشتن حجم معینی از مایعات برای پر کردن بورت و استوانه مدرج استفاده میشود.
تصویر

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:57
توسط majid8890
قطره چکان : برای برداشتن مقدار دقیق و کمی از مایعات و محلول ها مثل شناساگرها و همچنین برای برداشتن محلول هایی که بخار های سمی تولید میکنند و یا محلول هایی که هنگام ریختن ممکن است بر دست یا لباس بریزد استفاده میشود.
تصویر

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:58
توسط majid8890
مبرد (سرد کننده) : برای سرد کردن بخار حاصل از تبخیر مایعات به کار می رود که برروی دستگاه تقطیر بسته میشود.
تصویرتصویر

Re: معرفی وسایل آزمایشگاه

ارسال شده: 21 مارس 2014 22:59
توسط majid8890
سوهان : از آن برای بریدن شیشه های توخالی و صاف کردن محل تیزی شیشه استفاده میشود.