13 توصیه ضد کپک
ارسال شده: 01 اکتبر 2010 09:13
13 توصیه ضد کپک
[center] [/center]کپک ها نوعی ضایعه غذایی هستند که بیشتر با رنگ های سفید یا آبی روی انواع میوهها و مواد خوراکی دیده می شوند.
خوراکیها بیشتر هنگامی که در معرض رطوبت و گرمای بیش از اندازه قرار می گیرند، دچار کپک زدگی می شوند، اما همان طور که شاید خیلی از شما تجربه کرده باشید، نمی توان از شر کپک در محیط خنکی مثل یخچال هم درامان ماند.
خیلی از افراد به کپک آلرژی دارند و آن هایی هم که ندارند باید حسابی مراقب مواد کپک زده باشند زیرا سم میکوتوکسین تولید شده توسط کپک، سلامت مواد غذایی را به خطر می اندازد و می تواند به راحتی سبب بیماری شما شود.
شاید جالب باشد که بدانید کپک فقط روی سطح مواد قرار نمی گیرد و ممکن است ریشه گیاهان خوراکی یا درون میوهها را هم تسخیر کند.
با تمام این توضیحاتی که داده شد، اگر خواستید خودتان را در برابر مشکلات کپکی محافظت کنید، این 13 کار را انجام دهید:
1- هنگام خرید خوراکی ها، مخصوصا میوهها و سبزیجات خوب دقت کنید تا مواد کپک زده بین خرید تان نباشد.
2- تمام خوراکی هایی که خریدید را در خانه از هم تفکیک کنید و اگر مورد مشکوکی مشاهده کردید، آن را از سایر خوراکی ها دور نگه دارید.
3- هیچ گاه میوه و سبزی را قبل از شستشو درون یخچال قرار ندهید.
4- خوراکی های مرطوب مثل میوه ها را درون دستمالی نخی بپیچید و بعد داخل یخچال بگذارید.
[center] [/center]5- اگر دیدید پنیر، مربا یا رب گوجه فرنگی تان کپکزده است، نگران نشوید. کافی است قسمت کپک زده را بردارید و از بقیه مواد غذایی تان استفاده کنید.
6- بهتر است شیشه های مربا و ترشی را 20 دقیقه در آب بجوشانید و بعد از خشک کردن، ترشی یا مربا را درون آن ها بریزید. این طوری شیشه استریل شده و امکان کپک زدن و فساد مواد غذایی پایین می آید.
7- خوراکی های مورد نظرتان را به میزان مصرف از شیشه خارج کنید و از برگرداندن دوباره آن به ظرفش خودداری کنید.
8- برای جلوگیری از کپک زدگی نان، آن را درون فریزر نگهداری کنید.
9- اگر کپک بیشتر از دو سوم خوراکی تان را پوشانده بود، از خیر خوردن آن بگذرید.
10- هنگام جدا کردن و دور ریختن مواد کپک زده، دستکش پلاستیکی دست کنید تا از آلرژی کپک ها در امان بمانید.
11- یخچال و فریزر آلوده یکی از دلایل فساد مواد غذایی است بنابراین هفته ای یک بار دستی به سر و روی یخچال تان بکشید.
12- موادغذایی را بیش از 2 ساعت در هوای با رطوبت 40 درصد و بیشتر قرار ندهید.
13- خوراکی هایی مثل انجیر یا توت خشک را قبل از خوردن، از نظر وجود هر نوع کپک زدگی احتمالی بررسی کنید.
[center] [/center]کپک ها نوعی ضایعه غذایی هستند که بیشتر با رنگ های سفید یا آبی روی انواع میوهها و مواد خوراکی دیده می شوند.
خوراکیها بیشتر هنگامی که در معرض رطوبت و گرمای بیش از اندازه قرار می گیرند، دچار کپک زدگی می شوند، اما همان طور که شاید خیلی از شما تجربه کرده باشید، نمی توان از شر کپک در محیط خنکی مثل یخچال هم درامان ماند.
خیلی از افراد به کپک آلرژی دارند و آن هایی هم که ندارند باید حسابی مراقب مواد کپک زده باشند زیرا سم میکوتوکسین تولید شده توسط کپک، سلامت مواد غذایی را به خطر می اندازد و می تواند به راحتی سبب بیماری شما شود.
شاید جالب باشد که بدانید کپک فقط روی سطح مواد قرار نمی گیرد و ممکن است ریشه گیاهان خوراکی یا درون میوهها را هم تسخیر کند.
با تمام این توضیحاتی که داده شد، اگر خواستید خودتان را در برابر مشکلات کپکی محافظت کنید، این 13 کار را انجام دهید:
1- هنگام خرید خوراکی ها، مخصوصا میوهها و سبزیجات خوب دقت کنید تا مواد کپک زده بین خرید تان نباشد.
2- تمام خوراکی هایی که خریدید را در خانه از هم تفکیک کنید و اگر مورد مشکوکی مشاهده کردید، آن را از سایر خوراکی ها دور نگه دارید.
3- هیچ گاه میوه و سبزی را قبل از شستشو درون یخچال قرار ندهید.
4- خوراکی های مرطوب مثل میوه ها را درون دستمالی نخی بپیچید و بعد داخل یخچال بگذارید.
[center] [/center]5- اگر دیدید پنیر، مربا یا رب گوجه فرنگی تان کپکزده است، نگران نشوید. کافی است قسمت کپک زده را بردارید و از بقیه مواد غذایی تان استفاده کنید.
6- بهتر است شیشه های مربا و ترشی را 20 دقیقه در آب بجوشانید و بعد از خشک کردن، ترشی یا مربا را درون آن ها بریزید. این طوری شیشه استریل شده و امکان کپک زدن و فساد مواد غذایی پایین می آید.
7- خوراکی های مورد نظرتان را به میزان مصرف از شیشه خارج کنید و از برگرداندن دوباره آن به ظرفش خودداری کنید.
8- برای جلوگیری از کپک زدگی نان، آن را درون فریزر نگهداری کنید.
9- اگر کپک بیشتر از دو سوم خوراکی تان را پوشانده بود، از خیر خوردن آن بگذرید.
10- هنگام جدا کردن و دور ریختن مواد کپک زده، دستکش پلاستیکی دست کنید تا از آلرژی کپک ها در امان بمانید.
11- یخچال و فریزر آلوده یکی از دلایل فساد مواد غذایی است بنابراین هفته ای یک بار دستی به سر و روی یخچال تان بکشید.
12- موادغذایی را بیش از 2 ساعت در هوای با رطوبت 40 درصد و بیشتر قرار ندهید.
13- خوراکی هایی مثل انجیر یا توت خشک را قبل از خوردن، از نظر وجود هر نوع کپک زدگی احتمالی بررسی کنید.