چگونه سبزی را بشوییم؟

در این انجمن به متفرقه در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.

مدیر انجمن: naderloo

ارسال پست
نمایه کاربر
rouhallah
جدید
جدید
پست: 46
تاریخ عضویت: 21 ژولای 2010 00:00
تماس:

چگونه سبزی را بشوییم؟

پست توسط rouhallah »

چگونه سبزی را بشوییم؟

به گفته ی متخصصان، اکثر سبزی‏ها‏ به انواع آفت‌کش‏ها‏ و سموم کشاورزی آغشته اند.
همچنین به دلیل تماس نزدیک با خاک، به تخم‏ها‏ی انگل آلوده می باشند و اگر به خوبی و به طور کامل شسته نشوند، به راحتی سبب ورود عفونت و آلودگی به ‌بدن مصرف کننده می‏شوند.
با توجه به اینکه سبزی آلوده یکی از شایع‌ترین عوامل انتقال بیماری‏ها‏ی میکروبی مثل وبا و اسهال است، در مواقعی که احتمال آلودگی و بیماری وجود دارد، حتما سبزی را پس از انگل‌زدایی و ضدعفونی به طور کامل بپزید و سپس مصرف کنید و از مصرف سبزی‏ها‏ی خام خودداری کنید.
به دلیل اهمیت شستشوی کامل سبزی توسط مصرف کنندگان، بهتر است برای حفظ سلامت خود و خانواده تان هنگام شستشوی سبزی، کارهای زیر را به ترتیب انجام دهید:
پاکسازی:
[center]تصویر [/center]ابتدا سبزی‏ها‏ را به خوبی پاک کنید. سپس برای از بین بردن گل و لای سبزی، آن را با آب سالم بشویید.
انگل‌زدایی:
سبزی‏ها‏ را در یک ظرف بزرگ پُر از آب ریخته و به ازای هر لیتر آب، 3 تا 5 قطره مایع ظرف‌شویی به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا تمام سبزی‏ها‏ در داخل کفاب قرار بگیرند. سپس مدت 5 دقیقه سبزی ها را در کفاب نگه دارید تا تخم انگل‏ها از آنها جدا شوند.
بعدا سبزی انگل زدایی شده را از روی کفاب جمع‌آوری کرده و ظرف و سبزی را دوباره با آب سالم شستشو دهید تا باقی مانده مایع ظرف‌شویی از آن جدا شود.
ضدعفونی:
برای ضدعفونی کردن و از بین بردن میکروب‏ها‏، یک گرم (نصف قاشق چای‌خوری) پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف 5 لیتری پُر از آب بریزید. سپس سبزی‏ها‏ را برای مدت 5 تا 10 دقیقه در آن بریزید تا ضدعفونی شوند.
شستشو و آبکشی:
سبزی‏ها‏ی ضدعفونی شده را از محلول پرکلرین بیرون آورده و چند بار با آب سالم بشویید.
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان