سترون سازی و پاک سازی آشپزخانه:

در این انجمن به کنترل بهداشتی مواد غذایی در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.

مدیر انجمن: naderloo

ارسال پست
sajadali
جدید
جدید
پست: 56
تاریخ عضویت: 03 مارس 2010 00:00
تماس:

سترون سازی و پاک سازی آشپزخانه:

پست توسط sajadali »

سترون سازی و پاک سازی آشپزخانه:
آلودگی Contamination: منظور حضور عوامل ناخواسته مانند عوامل فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیکی است.
استریلیزاسیون Sterilization :عبارت است از جدا کردن یا از بین بردن کلیه میکروارگانیسمها بوسیله عوامل فیزیکی شیمیایی و یا هر دوی آنها به این روش سترون سازی هم می گویند.
گندزدایی Disinfection: به معنی نابود کردن عوامل بیماری زا برای انسان است. به این روش پاستوریزاسیون هم می گویند.
بهداشتی کردن Sanitization: بهداشتی کردن و بهسازی کردن به معنی اعمال روشهای صحیح برای پایین آوردن احتمال آلودگی است . در این روش میکرو ارگانیسم ها در عمل نابود می شوند اما امکان زنده ماندن تعداد کمی از آنها وجود دارد.
میکروب کش Germicide :به معنی کشتن کلیة اَشکال رویش میکرواُرگانیسم ها است و بیشتر با نام مواد شیمیایی به بازار عرضه می شود .
روشهای سترون سازی :
برای سترون سازی از روشهای گوناگون استفاده میشود که مهمترین آنها عبارتند از : روشهای فیزیکی و روشهای شیمیایی.
الف)روشهای فیزیکی:
سترون سازی بوسیله سوزاندن، بخار، دمای خشک، جوشاندن، اشعة طبیعی و مصنوعی.
ب)روشهای شیمیایی: سترون سازی بوسیله:
ید و ترکیبات آن: مواد محتوی این ماده به نام تجاری Betadine و Vanodine و Wescodine به بازار عرضه می شود.
کلر و ترکیبات آن مانند گاز کلر، هیپوکلریت ها، کلرامین ها، دی اکسید کلر که با نام تجارتی پرکلرین، پودر بلیچ، آنتی باکتریال و غیره به بازار عرضه می شود.
کواتز Quats که نام تجارتی Shield و Hytox به بازار عرضه می شود.
فنول و ترکیبات آن که با نام تجارتی Dettol و Isol به بازار عرضه می شود.
آلدئیدفرمیک که معمولا با نام Formalin نورد استفاده قرار می گیرد.
الکلها مانند الکل اتیلیک
ارسال پست

بازگشت به “کنترل بهداشتی مواد غذایی”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان