صفحه 1 از 1

مواد غذایی

ارسال شده: 02 اکتبر 2010 09:01
توسط sajadali
مواد غذایی از هر دسته و گروهی باشند چه به صورت مایع ، نیمه جامد و خشک با توجه به ویژگیهای فساد پذیری که دارند همیشه در معرض تهاجم رقبای خطرناکی مانند میکروارگانیسمها، حشرات و جوندگان و عواملی مانند رطوبت ، حرارت ، نور و ... هستند و در مراحل طولانی از تولید ، تهیه و حمل و نقل نگهداری ، طبخ و مصرف ممکن است در شرایط غیر بهداشتی قرار گرفته و آلوده شده و یا تغییر کیفیت داده و برای مصرف کننده خطرناک باشند.
به طوریکه ایجاد عوارض مختلفی که بستگی به نوع مواد غذایی و میزان آلودگی دارد از مسمومیت خفیف بیماریهای مزمن و گاهی مرگ می نماید. در این میان آشپزخانه از اهمیت خاصی برخوردار است و کارکنان آشپزخانه نقش بسیار مهمی در جلوگیری از آلودگی ها و سلامت مواد غذایی به عهده دارند و به شرط آنکه این کارکنان زحمتکش بیش از پیش با وظایف و مسئولیتهای سنگین خود در قبال بهداشت مواد غذایی و در نهایت سلامت مصرف کندگان آشنا شوند و همیشه سلامت غذا را بر زیبایی ظاهری آن ترجیح دهند.
برای رسیدن به این هدف آنها باید با چگونگی رشد و تکثیر میکروارگانیسمها آشنا باشند. اصول بهداشت فردی را رعایت کنند وروش صحیح استفاده از پاک کننده ها و ضد عفونی کننده ها را بدانند.
باید همیشه این تصور وحشتناک در ذهن آنها باشد که اگر در اثر سهل انگاری و ندانم کاری غذای صدها نفر در کارخانه، مراسم و .. آلوده و باعث مسمومیت آنها گردد چه فاجعه ای رخ خواهد داد. امکانات درمانی محل کفاف درمان و رسیدگی را می دهد و ...
با توجه به اینکه روز به روز بر اشتیاق مصرف کنندگان از غذاهای تهیه شده افزوده می شود رعایت نکات بهداشتی بویژه از طرف کارکنانی که به نوعی در تهیه غذا مشارکت دارند مورد توجه قرار گرفته است. امید است با تصویب قانون گماردن مسئول فنی متخصص در مراکز طبخ غذا این مهم قانونمند و به نحو احسن اجرا گردد.