جزوه بهداشت غذايی
ارسال شده: 16 ژانویه 2011 13:20
[JUSTIFY]تعريف بهداشت مواد غذايي:
عبارتست از رعايت كليه اصولي كه بايد در توليد ،نگهداري ،فروش و عرضه مواد غذايي مورد توجه قرار گيرد تا غذاي سالم با كيفيت مطلوب بدست آيد .
تعريف فساد مواد غذايي:
زماني كه يك ماده غذايي دچار تغييراتي شود ، بطوريكه ارزش مصرفي آن كاملا" پايين آمده و يا از بين برود در اين صورت چنين ماده غذايي را فاسد مي نامند . معمولا" اين تغييرات از لحاظ حالت ظاهري( رنگ ، بو ، مزه و قوام ) به گونه اي اتفاق مي افتد كه مصرف كننده متوجه آن شده و از مصرف آن خودداري مي ورزد .
فساد مواد غذايي را ميتوان بطور كلي به دو دسته تقسيم بندي نمود :
الف- فساد ميكروبي ، مواد غذايي عبارتست از تغييرات ايجاد شده در اثر تكثير ميكروبها در يك ماده غذايي بطوريكه رنگ ، طعم و بوي آن ماده غذايي غيرطبيعي شده و ارزش غذايي آن كاملا" پائين آمده و يا از بين رفته باشد . مانند گوشت فاسد (كه داراي بوي نامطبوع و رنگ قهوه اي و خاكستري و سطح چسبناك يا لزج مي باشد .)[/JUSTIFY]
عبارتست از رعايت كليه اصولي كه بايد در توليد ،نگهداري ،فروش و عرضه مواد غذايي مورد توجه قرار گيرد تا غذاي سالم با كيفيت مطلوب بدست آيد .
تعريف فساد مواد غذايي:
زماني كه يك ماده غذايي دچار تغييراتي شود ، بطوريكه ارزش مصرفي آن كاملا" پايين آمده و يا از بين برود در اين صورت چنين ماده غذايي را فاسد مي نامند . معمولا" اين تغييرات از لحاظ حالت ظاهري( رنگ ، بو ، مزه و قوام ) به گونه اي اتفاق مي افتد كه مصرف كننده متوجه آن شده و از مصرف آن خودداري مي ورزد .
فساد مواد غذايي را ميتوان بطور كلي به دو دسته تقسيم بندي نمود :
الف- فساد ميكروبي ، مواد غذايي عبارتست از تغييرات ايجاد شده در اثر تكثير ميكروبها در يك ماده غذايي بطوريكه رنگ ، طعم و بوي آن ماده غذايي غيرطبيعي شده و ارزش غذايي آن كاملا" پائين آمده و يا از بين رفته باشد . مانند گوشت فاسد (كه داراي بوي نامطبوع و رنگ قهوه اي و خاكستري و سطح چسبناك يا لزج مي باشد .)[/JUSTIFY]