يك رژيم غذايي مفيد براي مقابله با افسردگي

در این انجمن به سلامت اخبار بهداشت بهداشت مدارس ارشد بهداشت دکتری بهداشت همایش بهداشت استخدام بهداشت استاندارد بهداشت میپردازید.

مدیر انجمن: naderloo

ارسال پست
TAHEREH
آماتور
آماتور
پست: 158
تاریخ عضویت: 22 ژولای 2010 00:00
تماس:

يك رژيم غذايي مفيد براي مقابله با افسردگي

پست توسط TAHEREH »

همه ما بعد از گذراندن يك روز بد و سخت و براي رهايي از احساس افسردگي به خوردني ها روي مي آوريم اما نكته مهم اين است كه در اين لحظه بايد خوردني هايي را انتخاب كنيم كه به جاي افزايش خستگي و كسالت، خلق ما را بالا ببرند و حال روحي ما را بهبود بخشند.
به گزارش ايسنا، روزنامه نيويورك تايمز در يك مقاله بهداشتي جديد فهرستي كوتاه از چند خوراكي موثر را ارائه كرده است كه مي تواند باعث افزايش خلق افراد شود. در اين مقاله توصيه شده است:
1- ميوه ها، سبزي ها و ماهي را انتخاب كنيد. در يك مطالعه جديد كه روي 3500 مرد و زن انجام گرفت معلوم شد اشخاصي كه طي سال گذشته رژيم غذايي شان غني از اين قبيل مواد غذايي بوده در مقايسه با افرادي كه بيشتر از انواع دسرها، غذاهاي سرخ كرده، گوشت فرآوري شده، غلات تصفيه شده و محصولات پرچرب استفاده كرده خيلي كمتر دچار افت خلق و حالت هاي افسردگي شده اند.
بررسي هاي قبلي تاييد مي كند كه آنتي اكسيدانهاي موجود در ميوه ها و سبزي ها و همچنين اسيدهاي چرب امگا -3 در ماهي با كاهش خطر افسردگي رابطه مستقيم دارد. فوليت كه نوعي ويتامين B موجود در سبزيجات تيره رنگ مثل اسفناج و نخود است روي انتقال دهنده هاي عصبي مغز تاثير مي گذارد و اين تاثير مثبت موجب افزايش خلق مي شود. بر همين اساس مصرف تمام انواع گروه هاي غذايي سالم و مفيد به دليل دارا بودن تمام انواع ريز مغذي ها و املاح ضروري براي بدن راهكاري موثر براي مقابله با افسردگي است.
2- كربوهيدرات ها را فراموش نكنيد. در بررسي جديدي كه در مجله آرشيو طب داخلي منتشر شده تاكيد شده است افرادي كه روزانه مقدار بسيار كمي كربوهيدرات مصرف مي كنند بيشتر دچار اضطراب، افسردگي و پرخاشگري مي شوند. در حالي كه بروز اين احساسات منفي در كساني كه رژيم غذايي كم چرب ولي غني از كربوهيدرات دارند به ميزان زيادي كاهش پيدا مي كند.
متخصصان معتقدند كه كربوهيدرات موجب افزايش توليد سروتونين مي شوند كه ماده شيميايي نشاط آور در مغز است.
3- يك كمي شكلات بخوريد، نتايج يك مطالعه جديد در سوئيس نشان داد كه خوردن روزانه مقدار كمي (4/1 اونس) شكلات تلخ به مدت دو هفته موجب كاهش هورمونهاي استرس از جمله كورتيزول در افرادي مي شود كه استرس بالايي دارند.
شكلات تلخ حاوي آنتي اكسيداني موسوم به پلي فنول است كه در ميوه ها و سبزي ها نيز يافت مي شود و روي ايجاد تغييرات در استرس تاثير دارد.
طاهره رمضاني-كارشناس بهداشت محيط
ارسال پست

بازگشت به “بهداشت”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان