صفحه 1 از 1

خوراکی هایی که مانع از ایجاد لک در تابستان می شوند

ارسال شده: 13 ژولای 2011 18:25
توسط chichini
برای در امان ماندن پوست از اشعه‌های زیان آور خورشید، هیچ چیزی نمی تواند جایگزین
رعایت اعتدال در قرار گرفتن زیر نور آفتاب (قرار نگرفتن طولانی مدت زیر نور آفتاب، خصوصاً در
ساعات بسیار گرم روز و مالیدن کرم‌های ضد آفتاب) شود. با این حال با انجام برخی اقدامات از
جمله اصلاح تغذیه مان، می‌توانیم ضریب سلامت پوستمان را بالاتر ببریم. در اینجا ما با یک
سری توصیه‌های غذایی، تغذیه ای مناسب برای تابستان به شما ارائه می‌کنیم.

برای محافظت از پوست از آسیب‌های اشعه ماورای بنفش و پیشگیری از پیری پوست، قبل از

هر چیز باید روی آنتی اکسیدان‌ها حساب کرد. این مولکول‌ها که کارشان از بین بردن
رادیکال‌های آزاد است، در خانواده‌های بزرگی تقسیم شده اند که می‌توانیم آنها را در گروه‌های
مختلف غذایی بیابیم.

تغذیۀ محاظ من در برابر نور خورشید



آنتی اکسیدان‌‌ها: آنتی اکسیدان‌های مهمی که توسط غذا وارد بدن ما می‌شوند عبارتند از:
ویتامین C، E و A، کارُتنویید، روی و سلنیوم. این ویتامین را در چه منابعی می‌توانیم بیابیم؟

ویتامین C: مرکبات، کیوی، توت فرنگی، شاهی، گوجه فرنگی، فلفل شیرین و...
کارُتنویید (میوه ها و سبزیجات رنگی): گوجه فرنگی، هویج، کدوتنبل، سیب زمینی شیرین،
انبه، زردآلو، خربزه، هلوی زرد، هندوانه، اسفناج، شاهی، گل کلم و...
ویتامین A: جگر، زردۀ تخم مرغ، ماهی چرب، کره، پنیر ...
ویتامین E: روغن‌های گیاهی (آفتابگردان، ذرت)، بادام، فندق، سبزیجات تازه...
روی: جوانۀ گندم، صدف های دریایی، جگر گوساله، نان کامل ....
سلنیوم: محصولات دریایی، ماهی، قارچ، سیر، پیاز، غلات کامل.
خوراکی‌های دیگری که باید در منوی غذایی ام قرار بگیرند
ماهی های چرب
روغن کلزا
آجیل‌ها
این مواد که سرشار از امگا 3 هستند، در تکمیل کردن دیوارۀ سلول‌هایی که مورد تهاجم
رادیکال‌های آزاد قرار گرفته اند، سهیم اند. حتماً می‌دانید که تولید رادیکال‌های آزاد توسط اشعۀ
ماوراء بنفش افزایش می‌یابد.

خوراکی‌‌های دیگری که سرشار از امگا3 هستند:


آوَکادو
جوانۀ گندم
سبزیجات برگی (اسفناج، شاهی، کلم)
سویا و مشتقاتش

سویا و مشتقاتش که سرشار از ایزوفلاون هستند، تولید کَلاژن را تشدید کرده و انعطاف پذیری
پوست را بهبود می‌بخشند.
غذاهایی که پوست را حساس می کنند :
بعضی خوراکی‌ها حساسیت پوست در مقابل نور آفتاب را بالا می‌برند، بنابراین اگر در معرض نور خورشید قرار گرفتیم، باید از آنها اجتناب کنیم:

مواد غذایی حاوی پسورالن: خصوصاً کرفس و البته رازیانه، جعفری، جعفری فرنگی، نارنگی، گلابی...
نوشیدنی‌های حاوی گنه گنه: نوشیدنی‌های تقویتی با طعم تلخ
کنسروها و نوشیدنی‌ها حاوی متاسولفید سدیم (افزودنی خوراکی) و سیکلمت (شیرین کنندۀ خوراکی).