کاربرد فناوری نانودربهینه سازی کودهای شیمیایی
ارسال شده: 16 ژولای 2011 20:09
کاربرد فناوري نانو در بهينهسازي فرمولاسيون کودهاي شيميايي
خلاصه :
به دليل اثرات مضري که کودهاي شيميايي مرسوم بر محيط زيست و کيفيت غذا ايجاد ميکنند، مدتهاست که استفاده از آنها مورد نکوهش قرار گرفته است. با بکارگيري نانوکودها بهعنوان جايگزين کودهاي مرسوم، عناصر غذايي کود به تدريج و به صورت کنترلشده در خاک آزاد ميشوند و در نتيجه از بروز پديدهي مردابي شدن آبهاي ساکن و همچنين آلودگي آب آشاميدني، جلوگيري به عمل خواهد آمد. در حقيقت، فناوري نانو فرصتهاي جديدي را بهمنظور افزايش راندمان مصرف عناصر غذايي و بهحداقل رساندن هزينههاي حفاظت از محيط زيست، گشوده است. جمعبندي نتايج بررسي حاضر نشان ميدهد که افزايش راندمان و کيفيت منابع غذايي بهواسطهي سرعت جذب بالاتر، عدم اتلاف کودها از طريق آبشويي و جذب کامل کود بهوسيلهي گياه به دليل رهاسازي عناصر غذايي کود با سرعت مطلوب در تمام طول فصل رشد، کاهش قابل توجه آلودگي خاک، ذخاير آبي و محصولات غذايي بهواسطهي کاهش آبشويي کودها، کاهش ميزان فشردگي خاک و سرعت از دست رفتن کيفيت آن، کاهش مسموميت گياهي و تنش ناشي از وجود غلظتهاي بسيار بالاي موضعي نمک در خاک، افزايش عملکرد به واسطهي وضعيت تغذيهاي مطلوب گياه و بهبود خواص انبارداري و سهولت جابهجايي کود از مزاياي قابل توجه استفاده از نانوکودها در مقايسه با کودهاي مرسوم هستند. با توجه به روند رو به رشد تحقيقات در زمينه نانوکودها و ساخت و توسعه نانوحسگرهاي زيستيکه براي رديابي مولکولهاي هدف و الحاق به پليمرهاي کنشي داراي آپتامرهاي ويژهاي هستند، در آينده مزيت نسبي نانوکودها افزايش خواهد يافت.
[TABLE][TR][TD]متن اين مقاله به صورت pdf قابل دريافت مي باشد()[/TD][/TR][/TABLE][CENTER]
اين مقاله در ماهنامه شماره 165 فناوری نانو به چاپ رسيده است
نويسندگان :
محمدرضا نادري,عبدالرزاق دانش شهرکي
کلید واژه ها :
فناوري نانو، نانو کود، کودهاي شيميايي، کشاورزي پايدار
منبع:سایت ستادتوسعه فناوری نانو [/CENTER]
خلاصه :
به دليل اثرات مضري که کودهاي شيميايي مرسوم بر محيط زيست و کيفيت غذا ايجاد ميکنند، مدتهاست که استفاده از آنها مورد نکوهش قرار گرفته است. با بکارگيري نانوکودها بهعنوان جايگزين کودهاي مرسوم، عناصر غذايي کود به تدريج و به صورت کنترلشده در خاک آزاد ميشوند و در نتيجه از بروز پديدهي مردابي شدن آبهاي ساکن و همچنين آلودگي آب آشاميدني، جلوگيري به عمل خواهد آمد. در حقيقت، فناوري نانو فرصتهاي جديدي را بهمنظور افزايش راندمان مصرف عناصر غذايي و بهحداقل رساندن هزينههاي حفاظت از محيط زيست، گشوده است. جمعبندي نتايج بررسي حاضر نشان ميدهد که افزايش راندمان و کيفيت منابع غذايي بهواسطهي سرعت جذب بالاتر، عدم اتلاف کودها از طريق آبشويي و جذب کامل کود بهوسيلهي گياه به دليل رهاسازي عناصر غذايي کود با سرعت مطلوب در تمام طول فصل رشد، کاهش قابل توجه آلودگي خاک، ذخاير آبي و محصولات غذايي بهواسطهي کاهش آبشويي کودها، کاهش ميزان فشردگي خاک و سرعت از دست رفتن کيفيت آن، کاهش مسموميت گياهي و تنش ناشي از وجود غلظتهاي بسيار بالاي موضعي نمک در خاک، افزايش عملکرد به واسطهي وضعيت تغذيهاي مطلوب گياه و بهبود خواص انبارداري و سهولت جابهجايي کود از مزاياي قابل توجه استفاده از نانوکودها در مقايسه با کودهاي مرسوم هستند. با توجه به روند رو به رشد تحقيقات در زمينه نانوکودها و ساخت و توسعه نانوحسگرهاي زيستيکه براي رديابي مولکولهاي هدف و الحاق به پليمرهاي کنشي داراي آپتامرهاي ويژهاي هستند، در آينده مزيت نسبي نانوکودها افزايش خواهد يافت.
[TABLE][TR][TD]متن اين مقاله به صورت pdf قابل دريافت مي باشد()[/TD][/TR][/TABLE][CENTER]
اين مقاله در ماهنامه شماره 165 فناوری نانو به چاپ رسيده است
نويسندگان :
محمدرضا نادري,عبدالرزاق دانش شهرکي
کلید واژه ها :
فناوري نانو، نانو کود، کودهاي شيميايي، کشاورزي پايدار
منبع:سایت ستادتوسعه فناوری نانو [/CENTER]