نحوه نمونه برداری میکروبی از یخ
ارسال شده: 06 ژوئن 2012 20:27
[JUSTIFY]یخ در حین تولید، جابجایی و توزیع از طریق منابع مختلفی چون وسایل انجماد، آب، ظروف و افرادی که در تولید و جابجایی آن دخالت دارند در معرض آلودگی میکروبی قرار می گیرد. یخی برای مصرف انسان مناسب است که آب حاصل از ذوب شدن آن از نظر ویژگی های باکتریایی، فیزیکی و شیمیایی دارای مشخصات آب آشامیدنی باشد.[/JUSTIFY][JUSTIFY]چگونگی نمونه برداری میکروبی از یخ:[/JUSTIFY][JUSTIFY]در یک ظرف شیشه ای 500 میلی لیتری دهان گشاد استریل با استفاده از کاردک و پنس استریل (تحت شرایط استریل) حدود 200 گرم یخ را نمونه برداری نموده و پس از انتقال به آزمایشگاه، آب حاصل از ذوب شدن آن را طبق روش آزمون باکتریولوژیک آب آزمایش می کنیم. بدیهی است شرایط نگهداری و انتقال نمونه یخ به آزمایشگاه همانند نمونه آب برای آزمایش باکتریولوژیک می باشد.[/JUSTIFY]