صفحه 1 از 1

بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی + تصاویر

ارسال شده: 28 سپتامبر 2012 15:09
توسط mjsadeh
[JUSTIFY]با عرض سلام و خداقوت خدمت کلیه دوستان و کاربران محترم سایت موژ بالاخص دوستان بهداشت محیطی[/JUSTIFY][JUSTIFY]همانطور که مستحضرید بخشی از دانشجویان رشته مهندسی بهداشت محیط پس از فراغت از تحصیل جذب شبکه های بهداشت و درمان می شوند که عمده کار اصلی آنها بازدید و نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و همچنین اماکن عمومی به منظور حفظ سلامت آحاد افراد جامعه است. در این بین نبایستی از دیگر فعالیتهای این عزیزان از جمله: نظارت و پایش شبکه عمومی آبرسانی شهری و روستایی، نظارت بر دفع صحیح زباله و فاضلاب در مناطق شهری و روستایی، بهسازی محیط روستاها، برگزاری جلسات شورای بهداشت و... غافل شد. اما منحصراً چیزی که بسیار نمود دارد بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی است. از آنجایی که ما در دوران دانشجویی بجز چند بازدید گذرایی که در دوران کارآموزی و آن هم در معیت مربی مربوطه انجام می دهیم دیگر هیچ تجربه عملی دیگری نداریم؛ بنابراین یکی از مهمترین دغدغه های بچه هایی که می خواهند دوره طرح خود را آغاز کنند و یا جذب سیستم بهداشت و درمان شوند عدم آشنایی و تسلط بر این موضوع است لذا در این تاپیک بر آن شدیم تا به تشریح اهداف بازرسی، نکات مورد توجه در حین بازدید، حدود وظایف و اختیارات بازرس، حقوق متصدیان، قوانین و مقررات موجود و چگونگی اعمال آن و... بپردازیم و در این میان نیز تا حد ممکن از تصاویر به منظور افزایش بهره بری و راندمان استفاده خواهیم نمود. [/JUSTIFY][JUSTIFY]مطمئناً نظرات، سوالات، همراهی و همگامی شما عزیزان ما را در هرچه بهتر پیش بردن این تاپیک کمک خواهد کرد.[/JUSTIFY]

بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی + تصاویر

ارسال شده: 10 اکتبر 2012 15:36
توسط mjsadeh
[JUSTIFY]مراکز و اماکن مشمول بازرسی را می توان به دو گروه کلی تقسیم بندی کرد:[/JUSTIFY]

[JUSTIFY]1- مراکز تهیه، تولید، نگهداری و توزیع مواد خوردنی، آشاميدنی، آرایشی و بهداشتی شامل:[/JUSTIFY][JUSTIFY]- كليه كارخانه ها و كارگاه ها مانند: کارخانجات و کارگاه های فرآورده های لبنی، شیرینی پزی، سوهان پزی، نبات ریزی، بستنی سازی، خشکبار و... [/JUSTIFY][JUSTIFY]- سردخانه های صنفی[/JUSTIFY][JUSTIFY]- انبارهای بزرگ مواد غذایی[/JUSTIFY][JUSTIFY]- مراکز کرایه ظروف[/JUSTIFY][JUSTIFY]- مراکز تهیه، تولید و عرضه مواد غذایی مانند: آشپزخانه، قنادی، رستوران، تالار پذیرایی، آبمیوه و بستنی، اغذیه، پیتزا، کبابی، جگرکی، چایخانه، میوه و سبزی، مواد پروتئینی، ماهی، مرغ، گوشت، سوپر مارکت، عطاری، لبنیاتی، نانوایی و...[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]2- اماکن عمومی شامل:[/JUSTIFY][JUSTIFY]هتل ها، مهمانپذیرها، خوابگاه های دانشجویی، آسایشگاه سالمندان، مهدکودک ها، باشگاه ها و سالن های ورزشی، استادیوم ها، استخرها، سینماها، پایانه های مسافربری، حمام ها، آرایشگاه ها، بیمارستان ها، درمانگاه ها، مدارس، پرورشگاه ها، پادگان ها، مساجد، پارک ها، آرامستان ها، پمپ های بنزین و...[/JUSTIFY][JUSTIFY]با توجه به اینکه بیشترین مانور و حساسیت در شبکه های بهداشت و درمان بر روی مراکز گروه اول -بدلیل اهمیت بالا و همچنین ارتباط مستقیم با سلامت افراد جامعه- است فلذا موضوع مورد بحث ما در این تاپیک مراکز این گروه می باشند هرچند که غالب مباحث هر دو گروه مشترک است؛ بجز نکات و مسائلی که باید مد نظر قرار گیرد. [/JUSTIFY][JUSTIFY]در صورتیکه دوستان مشتاق و علاقمند بودن خود را نشان دهند در خلال این بحث و یا در تاپیک دیگری وارد جزئیات و نکات گروه دوم نیز خواهیم شد.[/JUSTIFY]

بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی + تصاویر

ارسال شده: 13 اکتبر 2012 09:11
توسط mjsadeh
[JUSTIFY]انجام بازرسی از کلیه مراکز و اماکن فوق الذکر به منظور "حفظ سلامت آحاد افراد جامعه" صورت می پذیرد؛ فلذا به منظور محقق شدن این امر وجود یکسری قوانین و مقررات لازم و ضروری می نماید. قوانینی که تمییز دهنده و مشخص کننده شرایط باشند و در عین حال چگونگی برخورد و مجازات با خاطیان و سرکشان احتمالی در آن گنجانده و مشخص شده باشد. [/JUSTIFY][JUSTIFY]معمولاً سلاح و اهرم فشار فوق العاده قوی بازرسان در هنگام بازرسی "آئین نامه اجرایی اصلاحیه ماده 13 قانون مواد خوردنی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی" است که دربرگیرنده 3 مقوله مهم و حساس "بهداشت فردی" ، "بهداشت ابزار و وسایل کار" و "بهداشت ساختمانی" است. به یاد داشته باشید که ماده 13 از جمله پرکاربردی ترین مواد قانونی در شبکه های بهداشت و درمان است که قدرت جلوگیری از ادامه فعالیت مراکز و اماکن متخلف را به بازرس می دهد (یعنی همان پلمپ!!!). اما در کنار این ماده از سایر مواد و قوانین مرتبط نیز استفاده می شود که اهم آن جهت اطلاع، آشنایی و بهره برداری لازم شما عزیزان در ذیل درج می گردد:[/JUSTIFY][JUSTIFY]1- قانون مواد خوردنی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی[/JUSTIFY][JUSTIFY]2- آئین نامه اجرایی اصلاحیه ماده 13 قانون مواد خوردنی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی[/JUSTIFY][JUSTIFY]3- مواد مرتبط و مهم قانون تعزیرات حکومت اسلامی[/JUSTIFY][JUSTIFY]4- مواد مرتبط و مهم قانون مجازات های اسلامی[/JUSTIFY][JUSTIFY]( به زودی لینک دانلود موارد فوق قرار خواهد گرفت)[/JUSTIFY]

بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی + تصاویر

ارسال شده: 28 نوامبر 2012 01:22
توسط mjsadeh
با عرض پوزش از وقفه به وجود آمده
فایل موارد مذکور جهت اطلاع دوستان بر روی سایت آپلود شد. جهت دریافت هر یک از آیتم های فوق بر روی آن کلیک نمائید.

Re: بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی + تصاویر

ارسال شده: 28 نوامبر 2012 21:15
توسط behdasht-m
ممنون از مطالب خوبتان

بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی + تصاویر

ارسال شده: 28 نوامبر 2012 21:33
توسط mjsadeh
behdasht-m نوشته شده:ممنون از مطالب خوبتان
[JUSTIFY]کاربر محترم behdasht-m با عرض سلام و خوش آمد گویی [/JUSTIFY][JUSTIFY]مستدعی است جهت تشکر از تاپیک ها، از "علامت دست" که در سمت چپ بالای هر تاپیک قرار گرفته است استفاده نمائید تا از طولانی شدن بی مورد تاپیک ها جلوگیری به عمل آید.[/JUSTIFY][JUSTIFY]موفق باشیدتصویر[/JUSTIFY]

Re: بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی + تصاویر

ارسال شده: 29 نوامبر 2012 09:44
توسط behdasht-m
با سلام
ممنون از راهنماییتون. برام سوال شده بود که چطوری تشکر کنم وبه این علامت اصلا توجه نمی کردم.
انشالله که رفته رفته مشکلاتم با راهنمایی های شما دوستان حل میشه.

با تشکر

Re: بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی + تصاویر

ارسال شده: 30 نوامبر 2012 20:47
توسط max-pm
ممنون ار مطالب ومفیدتون .. بنده هم فروشگاه مواد غذایی دارم و کمک بسیاری ب من شد
مرسیتصویر

بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی + تصاویر

ارسال شده: 12 دسامبر 2012 21:16
توسط mjsadeh
[JUSTIFY]اولین نکته در بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی توجه به مسائل مرتبط با بهداشت فردی پرسنل شاغل در آن مرکز می باشد؛ [/JUSTIFY][JUSTIFY]
[/JUSTIFY][JUSTIFY]بدین منظور بایستی موارد ذیل در حین بازدید مد نظر قرار گیرد:[/JUSTIFY][JUSTIFY]
[/JUSTIFY][JUSTIFY]1- کلیه پرسنل دارای کارت معاینه پزشکی معتبر باشند[/JUSTIFY][JUSTIFY]دارا بودن کارت معاینه پزشکی معتبر برای کلیه شاغلین مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و تمامی اشخاصی که به هر نحوی با مواد غذایی سر و کار دارند لازم و ضروری می باشد. بدیهی اشخاصی مانند صندوق دار، باغبان، نگهبان و ... در صورتیکه با مواد غذایی سر و کار نداشته باشند نیازی به کارت معاینه پزشکی ندارند.[/JUSTIFY][JUSTIFY]بایستی بدانید مدت اعتبار کارت معاینه پزشکی برای اشخاصی که بطور مستقیم با تهیه و طبخ مواد غذایی ارتباط دارند 6 ماهه (کارت معاینه پزشکی سبز رنگ) و برای اشخاصی که بطور غیر مستقیم با تهیه و طبخ مواد غذایی ارتباط دارند یک ساله (کارت معاینه پزشکی آبی رنگ) می باشد.[/JUSTIFY][CENTER]
[/CENTER][CENTER]
[/CENTER][CENTER]" تصویر یک کارت معاینه پزشکی 6 ماهه "[/CENTER][CENTER]
[/CENTER][CENTER]تصویر[/CENTER][CENTER]
[/CENTER][CENTER]
[/CENTER][CENTER]
[/CENTER][RIGHT]نکته: به یاد داشته باشید استثناً مدت اعتبار کارت معاینه پزشکی برای مربیان مهدهای کودک بدلیل اهمیت موضوع و تماس مداوم مربیان مهد با کودکان، 6 ماهه صادر می گردد.[/RIGHT][JUSTIFY]بد نیست بدانید برای اخذ کارت معاینه پزشکی فرد بایستی بنا به دستور پزشک یک آزمایش استول اگزم -یک مرحله ای (معمولاً برای مشاغل غیر حساس) و یا سه مرحله ای (معمولاً برای مشاغل حساس)- انجام دهد ضمن آنکه سایر معاینات کلینیکی و بررسی های مربوطه توسط شخص پزشک صورت می پذیرد. در صورتیکه جواب آزمایش منفی باشد و همچنین فرد از نظر معاینات صورت پذیرفته توسط پزشک مشکلی نداشته باشد، کارت معاینه پزشکی توسط کاردان و یا کارشناس بهداشت محیط برای فرد مذکور صادر می گردد.[/JUSTIFY][JUSTIFY]نکته: برای شاغلین در آرایشگاه ها با توجه به ضرورت و بنا به دستور پزشک آزمایش هپاتیت، ایدز، هر دو و یا هیچکدام انجام می پذیرد. پر واضح است که از این افراد آزمایش استول اگزم (Exam) اخذ نمی شود.[/JUSTIFY]
ادامه دارد...

Re: بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی + تصاویر

ارسال شده: 31 ژانویه 2013 01:50
توسط fattpass
با توجه به گسترده شدن فعالیت واحدهای بهداشت محیط تو مراکز بهداشت تو سال‌های اخیر یکی از پیشنهاداتی که میتونه تو کاهش فشار کاری و افزایش کیفیت عملکرد موثر باشه تخصصی شدن پرسنله یعنی با افزایش پست‌های سازمانی بهداشت محیط تو مراکز بهداشتی‌درمانی، یکی از پرسنل مخصوص بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی و بهداشت مواد غذایی و سایر موارد مرتبط باشه و یه کارشناس دیگه مخصوص بهداشت آب و فاضلاب و پسماند و مواد مشابه. یکی دیگه از مزیتهای این طرح اینه که حداقل دو تا سه هزار نیروی بهداشت محیط جدید جذب میشن و بیکاری تو رشته بهداشت محیط کاهش پیدا میکنه

Re: بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی + تصاویر

ارسال شده: 31 ژانویه 2013 16:10
توسط mjsadeh
[JUSTIFY]
fattpass نوشته شده:با توجه به گسترده شدن فعالیت واحدهای بهداشت محیط تو مراکز بهداشت تو سال‌های اخیر یکی از پیشنهاداتی که میتونه تو کاهش فشار کاری و افزایش کیفیت عملکرد موثر باشه تخصصی شدن پرسنله یعنی با افزایش پست‌های سازمانی بهداشت محیط تو مراکز بهداشتی‌درمانی، یکی از پرسنل مخصوص بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی و بهداشت مواد غذایی و سایر موارد مرتبط باشه و یه کارشناس دیگه مخصوص بهداشت آب و فاضلاب و پسماند و مواد مشابه. یکی دیگه از مزیتهای این طرح اینه که حداقل دو تا سه هزار نیروی بهداشت محیط جدید جذب میشن و بیکاری تو رشته بهداشت محیط کاهش پیدا میکنه[/JUSTIFY][JUSTIFY]
[/JUSTIFY][JUSTIFY]جانا سخن از زبان ما می گویی . . .[/JUSTIFY][JUSTIFY]به عنوان یک کارشناس بهداشت محیط که در مرکز بهداشتی درمانی مشغول به کار هستم باید عرض کنم که پیشنهاد شما بسیار معقول و منطقی است کما اینکه در برخی از ستادهای شبکه های بهداشت و درمان اوضاع به همین منوال است اما متاسفانه، خلاصه عرض کنم: در عمل سمت و سوی برنامه ها و سیاست ها چیز دیگری است!!!... عزیزانی که در سیستم های اداری مشغول کار هستند دقیقاً متوجه عرض بنده می شوند.[/JUSTIFY]

Re: بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی + تصاویر

ارسال شده: 01 فوریه 2013 00:14
توسط fattpass
[JUSTIFY]متاسفانه واحد بهداشت محیط عملا بیشترین حجم فعالیت رو تو شبکه‌های بهداشت و درمان داره در حالیکه نه تنها این موضوع از طرف مدیر شبکه و رئیس مرکز بهداشت درک نمیشه (نه تو موضوع حمایت در درگیری‌ها و نه تو پرداخت اضافه‌کار و...) کارشناسان بهداشت محیط استان هم هیچگونه حمایتی از واحد بهداشت محیط شهرستانها نمی‌کنن و عملا بچه‌های بهداشت محیط به قول یکی میشن چوب چند سر نجس[/JUSTIFY]

دلیل حضور ناگهانی شربت آلومینیوم ام جی در کارگاههای قنادی

ارسال شده: 11 ژوئن 2016 22:51
توسط hses
دلیل حضور ناگهانی شربت آلومینیوم ام جی (وسایر شربتهایی که حالت سوسپانسیون دارند) در کارگاههای قنادی در ماه رمضان چیست؟!
مطمئنا برای رفع مشکلات گوارشیِ استادکارِ زولبیاریز و بامیه پز نیست
روغنی که برای پختن بامیه بکار می رود پس از دو تا سه دور بامیه پختن بقدری کدر می شود که مشاهده بامیه ها در روغنِ جوشان برای استاد کار ناممکن می گردد روغن های کدر شده و تیره را در پاتیل به جوش می آورند و به نهایت دما می رسانند و سپس مقداری شربت آلومینیوم یا مشابه آن روی روغن می پاشند روغن بلافاصله از جوشیدن افتاده و عوامل کدورتِ آن لخته شده و به آهستگی ته نشین می شود حالا روغن شفاف را از روی لایه کدر و سیاه ته نشین شده بر می دارند ( تصفیه شد)
شربتهای آلومینیوم برای تصفیه ظاهریِ روغنهای سوخته و تغییر رنگ داده استفاده میشود این یعنی در هر کارگاهی که این شربتها را مشاهده کردیم با متصدیِ متخلف روبه روئیم!

ﻟﯿﺴﺖ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻏﯿﺮ ﻣﺠﺎز در ﺳﻄﺢ ﻋﺮﺿﻪ

ارسال شده: 12 ژوئن 2016 00:24
توسط naderloo
ﻟﯿﺴﺖ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻏﯿﺮ ﻣﺠﺎز در ﺳﻄﺢ ﻋﺮﺿﻪ

http://dl.mozh.org/uploads/146567466824681.pdf

Re: بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی + تصاویر

ارسال شده: 21 ژوئن 2016 14:42
توسط GPC
اینا همش کشکه کسی پارتی داشته باشه یه بهداشت محیطی هیچ .......... نمیتونه بکنه