صفحه 1 از 1

نانوبيوسنسور تشخيص سموم ميکروبي مواد غذايي طراحي شد

ارسال شده: 27 نوامبر 2012 22:02
توسط mjsadeh
[JUSTIFY]محققان واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد موفق به شبيه سازي نانوحسگر زيستي به روش پتانسيومتري مبتني بر پليمر قالب ملکولي جهت تشخيص باکتري «استافيلوکوکوس ارئوس» شدند.[/JUSTIFY][JUSTIFY]دکتر حامد اهري، عضو هيات علمي دانشکده علوم و مهندسي صنايع غذايي واحد علوم و تحقيقات که در تحقيقات تز دکتري خود موفق به اجراي اين طرح شده با اشاره به اين که نانوبيوسنسور تشخيص سموم ميکروبي مواد غذايي اخيرا در هفتمين دوره فستيوال بين المللي اختراعات و طرح‌هاي نوين آسيا در چين موفق به دريافت نشان طلا شده است اظهار داشت: اين طرح همچنين موفق به دريافت پذيرش از سه فستيوال بين المللي BIS 2012 لندن، کره جنوبي و بخارست (روماني) شده بود ولي به دليل محدوديت هاي موجود تنها در يکي از سه فستيوال ثبت نام و موفق به اخذ رتبه برتر شده است.[/JUSTIFY][JUSTIFY]اين عضو هيات علمي دانشکده علوم و مهندسي صنايع غذائي واحد علوم و تحقيقات و مجري اين طرح بنيادي گفت: تشخيص ميکروبي سموم مواد غذائي به وسيله نانوبيوسنسور عنوان طرح مصوب دانشگاهي بوده که تحت نظارت و راهنمائي استاد پيشکسوت، دکتر رضويلر مديرگروه تخصصي بهداشت و کنترل کيفي مواد غذائي واحد علوم و تحقيقات و با همکاري دکتر عباسعلي مطلبي، رئيس موسسه تحقيقات شيلات ايران و دکتر بهروز اکبري، رئيس آزمايشگاه آناليز شيميائي مواد غذائي آزمايشگاه هاي مرجع وزارت بهداشت و دکتراميرعلي انوار، عضوهيات علمي دانشکده علوم تخصصي دامپزشکي واحد علوم و تحقيقات به انجام رسيده است.[/JUSTIFY][JUSTIFY]اهري با بيان اين مطلب که يکي از دلايل مزيت و برگزيده شدن اين تحقيق در سه فستيوال به صورت همزمان، طراحي بر پايه نانو با هدف افزايش سرعت زماني تشخيص جرم يا سم ميکروب هاي مواد غذايي است، ادامه داد: موضوع مورد بحث و تحقيق در اين تز دکتري که با همکاري اساتيد نخبه و دانشمند کشور به نتيجه رسيده ،از مباحث به روز و قابل توجه مجامع پژوهشي و دانشگاه هاي سراسر جهان است.[/JUSTIFY][JUSTIFY]وي ادامه داد: در حال حاضر از اين طرح پژوهشي دو مقاله ISI، چهار مقاله علمي پژوهشي و سه مقاله ارائه شده در کنگره‌هاي بين المللي و ملي استخراج شده است و هم اکنون مراحل تصويب نهايي پروژه ديگري از اين طرح طي مي شود تا موفق به ثبت اتحاديه اروپا (PCT) شود.[/JUSTIFY][JUSTIFY]عضو هيات علمي دانشکده صنايع غذايي واحد علوم و تحقيقات افزود: از دلايل اصلي موفقيت اين طرح بهره گيري از اساتيد فرهيخته و ماندگار اين عرصه همچون دکتر رضويلر استاد نمونه دانشگاه تهران و مدير گروه تخصصي واحد علوم و تحقيقات، دکتر اکبري، دکتر مطلبي و دکتراميرعلي انوار رئيس پلي کلينيک تخصصي واحد علوم و تحقيقات است.[/JUSTIFY][JUSTIFY]گفتني است، اين طرح پژوهشي، طرح مصوب مشترک اداره آزمايشگاههاي مرجع وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکي کشور و واحد علوم وتحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي بوده و در سال 1391-1390 به اجرا درآمده است.[/JUSTIFY][JUSTIFY]منبع: مرجع اخبار دانشگاهی[/JUSTIFY]