تناقضات استفاده از روغن در شیر رو شد
مدیر انجمن: naderloo
تناقضات استفاده از روغن در شیر رو شد
در حالی که وزرای بهداشت و کشاورزی استفاده از روغن پالم در شیر را تایید و میزان آن را با وجود کاهش مصرف، 30 درصد اعلام کردهاند، مدیرکل استاندارد استان تهران استفاده از چربی نباتی (روغن پالم) را در تولید محصولات لبنی ممنوع اعلام کرده است!
ایسنا: در حالی که وزرای بهداشت و کشاورزی استفاده از روغن پالم در شیر را تایید و میزان آن را با وجود کاهش مصرف، 30 درصد اعلام کردهاند، مدیرکل استاندارد استان تهران استفاده از چربی نباتی (روغن پالم) را در تولید محصولات لبنی ممنوع اعلام کرده است!
از ابتدای هفته که استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب از سوی وزیر بهداشت تایید و اعلام شد گزارش این موضوع به رییسجمهور ارائه شده است، موج نگرانی در بازار مصرف شیر و لبنیات شکل گرفت و پردههایی از موضوع از سوی دستاندرکاران و تولیدکنندگان برداشته شد که هریک با دیگری تناقضاتی دارد و تاملبرانگیز است.
در شرایطی که کارخانههای لبنی اعلام میکنند به دلیل فشار اقتصادی وارده به کارخانهها، استفاده از "پالم" در محصولات لبنی موضوع تازهای نیست و با هدف کاهش قیمت فرآوردههای لبنی، آنها مجاز به این اقدام هستند و وزرای بهداشت و کشاورزی میزان مصرف آن را 30 درصد عنوان میکنند، مدیرکل استاندارد استان تهران از ممنوع بودن استفاده از چربی نباتی (روغن پالم) در تولید محصولات لبنی خبر میدهد!
به گفته مسلم بیات اداره استاندارد تهران در تاریخ 19 فروردین امسال نیز طی اطلاعیهای بار دیگر بر غیرقانونی بودن استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی تاکید کرده است و بر این اساس طبق قانون استاندارد استفاده از روغن پالم در تولید اغلب محصولات لبنی مانند شیر پاستوریزه، کره پاستوریزه، خامه پاستوریزه استریل، شیر طعمدار، شیر استریل، شیرخشک، پنیر رسیده در آب نمک، پنیر تازه، دوغ، کشک، کشک و ماست پروبیوتیک و محصولاتی از این دست ممنوع است.
مدیرکل استاندارد استان تهران اعلام کرد سال قبل یک مورد تخلف در این زمینه کشف و برخورد شد و قرار است اواخر هفته آینده نیز نتایج تازهترین نمونهگیری انجام شده از محصولات لبنی اعلام شود.
از سوی دیگر هاشمی، وزیر بهداشت و حجتی، وزیر جهاد کشاورزی میگویند " با برنامههای مشترک دو وزارتخانه مبنی بر کاهش مصرف روغن پالم، مصرف این روغن در سال گذشته بیش از 20 درصد کاهش یافته و اکنون میزان مصرف آن 30 درصد است که امیدواریم در آینده نیز این رقم بیش از این پایین بیاید".
به گفته وزیر جهاد کشاورزیبه دلیل قیمت پایین روغن پالم نسبت به دیگر روغنها در کشور، مصرف این روغن بالاست که با توجه به شرایط نامطمئن سلامتی آن باید میزان مصرف آن کاهش پیدا کند لذا اگر اثبات شود هر واحد تولیدی به شکل غیرمجاز از روغن پالم در شیر پرچرب استفاده کرده، طبق قانون و توسط مراجع ذیربط پیگیری و با آن برخورد میشود.
در این میان جای سوال است اگر مصرف روغن پالم در شیر و لبنیات ممنوع است چرا وزرای مربوطه مصرف آن را تایید و برای کاهش مصرف آن با توجه به شرایط نامناسبی که برای سلامتی دارد برنامهریزی میکنند؟!
از سوی دیگر اگر اداره استاندارد مصرف این روغن را در شیر و فرآوردههای آن ممنوع اعلام کرده چرا بر اجرای آن نظارت نمیکند؟ و حال که موضوع علنی شده مجبور به شکستن سکوتشان شدهاند و تازه قرار است موضوع را بررسی کنند؟
و اما تناقض قابل توجه دیگر در این خصوص این است که پس از تایید استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب از سوی وزیر بهداشت و اعلام ورود دولت و شخص رییسجمهور به این مسئله، هر کدام از تولیدکنندگان، صنایع لبنی و دستگاههای ذیربط واکنشهای متعدد و جالبی نسبت به موضوع نشان داده و توپ را به زمین دیگری انداختند و البته در نهایت متخلفان خود را لو دادند.
چراکه کارخانه لبنی که تخلفش در این زمینه محرز شده اعلام کرده است این تخلف در دامداری صورت گرفته اما دیگر صنایع لبنی به این موضوع اعتراف کردند که این اقدام به دلیل فشار مالی در کارخانههای لبنی صورت میگیرد!
انتظار میرود وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید شیر و لبنیات و سازمان دامپزشکی به عنوان تایید کننده سلامت این محصولات که طرح پایش سلامت محصولات مختلف کشاورزی از جمله شیر را انجام داده و میدهند نسبت به موضوع حساسیت بیشتری به خرج دهند و سازمان استاندارد هم که مردم به اعتماد آنها این محصولات را مصرف میکنند، توضیح قابل قبولی برای روشن شدن افکار مصرفکنندگان و برطرف کردن نگرانیاشان داشته باشند.
ایسنا: در حالی که وزرای بهداشت و کشاورزی استفاده از روغن پالم در شیر را تایید و میزان آن را با وجود کاهش مصرف، 30 درصد اعلام کردهاند، مدیرکل استاندارد استان تهران استفاده از چربی نباتی (روغن پالم) را در تولید محصولات لبنی ممنوع اعلام کرده است!
از ابتدای هفته که استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب از سوی وزیر بهداشت تایید و اعلام شد گزارش این موضوع به رییسجمهور ارائه شده است، موج نگرانی در بازار مصرف شیر و لبنیات شکل گرفت و پردههایی از موضوع از سوی دستاندرکاران و تولیدکنندگان برداشته شد که هریک با دیگری تناقضاتی دارد و تاملبرانگیز است.
در شرایطی که کارخانههای لبنی اعلام میکنند به دلیل فشار اقتصادی وارده به کارخانهها، استفاده از "پالم" در محصولات لبنی موضوع تازهای نیست و با هدف کاهش قیمت فرآوردههای لبنی، آنها مجاز به این اقدام هستند و وزرای بهداشت و کشاورزی میزان مصرف آن را 30 درصد عنوان میکنند، مدیرکل استاندارد استان تهران از ممنوع بودن استفاده از چربی نباتی (روغن پالم) در تولید محصولات لبنی خبر میدهد!
به گفته مسلم بیات اداره استاندارد تهران در تاریخ 19 فروردین امسال نیز طی اطلاعیهای بار دیگر بر غیرقانونی بودن استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی تاکید کرده است و بر این اساس طبق قانون استاندارد استفاده از روغن پالم در تولید اغلب محصولات لبنی مانند شیر پاستوریزه، کره پاستوریزه، خامه پاستوریزه استریل، شیر طعمدار، شیر استریل، شیرخشک، پنیر رسیده در آب نمک، پنیر تازه، دوغ، کشک، کشک و ماست پروبیوتیک و محصولاتی از این دست ممنوع است.
مدیرکل استاندارد استان تهران اعلام کرد سال قبل یک مورد تخلف در این زمینه کشف و برخورد شد و قرار است اواخر هفته آینده نیز نتایج تازهترین نمونهگیری انجام شده از محصولات لبنی اعلام شود.
از سوی دیگر هاشمی، وزیر بهداشت و حجتی، وزیر جهاد کشاورزی میگویند " با برنامههای مشترک دو وزارتخانه مبنی بر کاهش مصرف روغن پالم، مصرف این روغن در سال گذشته بیش از 20 درصد کاهش یافته و اکنون میزان مصرف آن 30 درصد است که امیدواریم در آینده نیز این رقم بیش از این پایین بیاید".
به گفته وزیر جهاد کشاورزیبه دلیل قیمت پایین روغن پالم نسبت به دیگر روغنها در کشور، مصرف این روغن بالاست که با توجه به شرایط نامطمئن سلامتی آن باید میزان مصرف آن کاهش پیدا کند لذا اگر اثبات شود هر واحد تولیدی به شکل غیرمجاز از روغن پالم در شیر پرچرب استفاده کرده، طبق قانون و توسط مراجع ذیربط پیگیری و با آن برخورد میشود.
در این میان جای سوال است اگر مصرف روغن پالم در شیر و لبنیات ممنوع است چرا وزرای مربوطه مصرف آن را تایید و برای کاهش مصرف آن با توجه به شرایط نامناسبی که برای سلامتی دارد برنامهریزی میکنند؟!
از سوی دیگر اگر اداره استاندارد مصرف این روغن را در شیر و فرآوردههای آن ممنوع اعلام کرده چرا بر اجرای آن نظارت نمیکند؟ و حال که موضوع علنی شده مجبور به شکستن سکوتشان شدهاند و تازه قرار است موضوع را بررسی کنند؟
و اما تناقض قابل توجه دیگر در این خصوص این است که پس از تایید استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب از سوی وزیر بهداشت و اعلام ورود دولت و شخص رییسجمهور به این مسئله، هر کدام از تولیدکنندگان، صنایع لبنی و دستگاههای ذیربط واکنشهای متعدد و جالبی نسبت به موضوع نشان داده و توپ را به زمین دیگری انداختند و البته در نهایت متخلفان خود را لو دادند.
چراکه کارخانه لبنی که تخلفش در این زمینه محرز شده اعلام کرده است این تخلف در دامداری صورت گرفته اما دیگر صنایع لبنی به این موضوع اعتراف کردند که این اقدام به دلیل فشار مالی در کارخانههای لبنی صورت میگیرد!
انتظار میرود وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید شیر و لبنیات و سازمان دامپزشکی به عنوان تایید کننده سلامت این محصولات که طرح پایش سلامت محصولات مختلف کشاورزی از جمله شیر را انجام داده و میدهند نسبت به موضوع حساسیت بیشتری به خرج دهند و سازمان استاندارد هم که مردم به اعتماد آنها این محصولات را مصرف میکنند، توضیح قابل قبولی برای روشن شدن افکار مصرفکنندگان و برطرف کردن نگرانیاشان داشته باشند.
Re: تناقضات استفاده از روغن در شیر رو شد
اما رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران استان تهران صراحتا این موضوع را غیر ممکن خواند و تصریح کرد: کارخانههای لبنی به دلیل فشار مالی مجبور به استفاده از مواد افزودنی در شیر و لبنیات هستند. سید احمد مقدسی عنوان می کند که به هیچ عنوان برای دامداران این امکان که بخواهند در شیر تحویلی به کارخانهها افزودنی مانند روغن پالم اضافه کنند وجود ندارد و این مساله صحت ندارد.
مقدسی دلیل اصلی روی آوردن برخی از کارخانههای لبنی به اضافه کردن روغن پالم به شیر را فشارهای اقتصادی سالهای گذشته دانست و گفت: در طول سالهای گذشته با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه و بالا رفتن نرخ جهانی کره بسیاری از کارخانهها مجبور شدند برای از بین نرفتن سرمایه خود به روشهای دیگری روی بیاورند و از این رو برای پر چرب شدن شیر مجبور به افزودن روغن پالم شدند.
اما محمد فربد، عضو انجمن صنفی صنایع لبنی این مساله را تایید می کند و می گوید: اخیرا از سوی سازمان استاندارد استان تهران یک مورد گزارش تخلف استفاده از روغن پالم در شیر پر چرب ارائه شده که صنایع لبنی درخواست کرد این مساله مورد پیگیری قرار گیرد و با کارخانه متخلف در صورت محرز شدن تخلف، برخورد شود.
وی افزود: البته کارخانهای که در گزارش سازمان استاندارد به تخلف آن اشاره شده بود مدعی است که این مشکل و تخلف از سوی دامداران صورت گرفته و ربطی به فرآیند تولید شیر در کارخانه مذکور ندارد.
رضا باکری، رئیس انجمن صنایع لبنی در مورد استفاده روغن پالم برای تولید شیر پرچرب توسط برخی از کارخانههای صنایع لبنی، گفت: این موضوع را شنیدهام و از بیان آن توسط وزیر بهداشت و درمان بسیار تعجب کردم.
رئیس انجمن صنایع لبنی گفت: دستگاه نظارتی کنترل کیفی محصولات مواد غذایی زیر نظر وزارت بهداشت و درمان است و اگر مجوزی برای تولید شیر چرب به کارخانهای داده نشده بنابراین تشویش اذهان عمومی درست نیست و نباید این مسائل مطرح شود در ضمن اگر یک یا چند واحد متخلف وجود دارد که من از این موضوع اطلاعی ندارم نباید کل صنایع لبنی زیر سؤال برود.
مقدسی دلیل اصلی روی آوردن برخی از کارخانههای لبنی به اضافه کردن روغن پالم به شیر را فشارهای اقتصادی سالهای گذشته دانست و گفت: در طول سالهای گذشته با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه و بالا رفتن نرخ جهانی کره بسیاری از کارخانهها مجبور شدند برای از بین نرفتن سرمایه خود به روشهای دیگری روی بیاورند و از این رو برای پر چرب شدن شیر مجبور به افزودن روغن پالم شدند.
اما محمد فربد، عضو انجمن صنفی صنایع لبنی این مساله را تایید می کند و می گوید: اخیرا از سوی سازمان استاندارد استان تهران یک مورد گزارش تخلف استفاده از روغن پالم در شیر پر چرب ارائه شده که صنایع لبنی درخواست کرد این مساله مورد پیگیری قرار گیرد و با کارخانه متخلف در صورت محرز شدن تخلف، برخورد شود.
وی افزود: البته کارخانهای که در گزارش سازمان استاندارد به تخلف آن اشاره شده بود مدعی است که این مشکل و تخلف از سوی دامداران صورت گرفته و ربطی به فرآیند تولید شیر در کارخانه مذکور ندارد.
رضا باکری، رئیس انجمن صنایع لبنی در مورد استفاده روغن پالم برای تولید شیر پرچرب توسط برخی از کارخانههای صنایع لبنی، گفت: این موضوع را شنیدهام و از بیان آن توسط وزیر بهداشت و درمان بسیار تعجب کردم.
رئیس انجمن صنایع لبنی گفت: دستگاه نظارتی کنترل کیفی محصولات مواد غذایی زیر نظر وزارت بهداشت و درمان است و اگر مجوزی برای تولید شیر چرب به کارخانهای داده نشده بنابراین تشویش اذهان عمومی درست نیست و نباید این مسائل مطرح شود در ضمن اگر یک یا چند واحد متخلف وجود دارد که من از این موضوع اطلاعی ندارم نباید کل صنایع لبنی زیر سؤال برود.
اعلام اسامی شركتهاي لبني استفادهكننده از روغن پالم
روزنامه دنیای اقتصاد سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت گفت: «وزارت بهداشت به هیچ کارخانه لبنی مجوز استفاده از روغن پالم نداده، روغن پالم بهدلیل سودآوری بالا در لبنیات استفاده میشود، این تخلفات بسیار بارز بوده است و آنها از بدترین نوع چربی صنعتی استفاده کردهاند به همین دلیل بهزودی اسامی آنها اعلام میشود.»
وزیر بهداشت در رابطه با وجود روغن پالم بیش از حد مجاز در روغنهای خوراکی و لبنیات، گفت: «روغن پالم روغنی است که سالهای سال است که از کشور مالزی میآید و بهدلیل قیمت ارزان و سودآوری بالا بیشتر از گذشته وارد شدهاست.»
وزیر بهداشت در رابطه با وجود روغن پالم بیش از حد مجاز در روغنهای خوراکی و لبنیات، گفت: «روغن پالم روغنی است که سالهای سال است که از کشور مالزی میآید و بهدلیل قیمت ارزان و سودآوری بالا بیشتر از گذشته وارد شدهاست.»
Re: تناقضات استفاده از روغن در شیر رو شد
و اما تناقض قابل توجه دیگر در این خصوص این است که پس از تایید استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب از سوی وزیر بهداشت و اعلام ورود دولت و شخص رییسجمهور به این مسئله، هر کدام از تولیدکنندگان، صنایع لبنی و دستگاههای ذیربط واکنشهای متعدد و جالبی نسبت به موضوع نشان داده و توپ را به زمین دیگری انداختند و البته در نهایت متخلفان خود را لو دادند.
چراکه کارخانه لبنی که تخلفش در این زمینه محرز شده اعلام کرده است این تخلف در دامداری صورت گرفته اما دیگر صنایع لبنی به این موضوع اعتراف کردند که این اقدام به دلیل فشار مالی در کارخانههای لبنی صورت میگیرد!
انتظار میرود وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید شیر و لبنیات و سازمان دامپزشکی به عنوان تایید کننده سلامت این محصولات که طرح پایش سلامت محصولات مختلف کشاورزی از جمله شیر را انجام داده و میدهند نسبت به موضوع حساسیت بیشتری به خرج دهند و سازمان استاندارد هم که مردم به اعتماد آنها این محصولات را مصرف میکنند، توضیح قابل قبولی برای روشن شدن افکار مصرفکنندگان و برطرف کردن نگرانیاشان داشته باشند.
چراکه کارخانه لبنی که تخلفش در این زمینه محرز شده اعلام کرده است این تخلف در دامداری صورت گرفته اما دیگر صنایع لبنی به این موضوع اعتراف کردند که این اقدام به دلیل فشار مالی در کارخانههای لبنی صورت میگیرد!
انتظار میرود وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید شیر و لبنیات و سازمان دامپزشکی به عنوان تایید کننده سلامت این محصولات که طرح پایش سلامت محصولات مختلف کشاورزی از جمله شیر را انجام داده و میدهند نسبت به موضوع حساسیت بیشتری به خرج دهند و سازمان استاندارد هم که مردم به اعتماد آنها این محصولات را مصرف میکنند، توضیح قابل قبولی برای روشن شدن افکار مصرفکنندگان و برطرف کردن نگرانیاشان داشته باشند.
Re: تناقضات استفاده از روغن در شیر رو شد
دکتر ابراهيم فدائی -سرپرست محترم شبکه بهداشت و درمان شهرستان کلاله افزودند ممنوعيت استفاده از روغنهای جامد ، ممنوعيت استفاده از روغنهای مايع معمولی برای سرخ کردن و لزوم استفاده از روغنهای مخصوص سرخ کردنی و نگهداری روغن بر طبق ضوابط بهداشتی اعلام شده ،ممنوعيت استفاده از جوش شيرين در فرآوری کباب کوبيده و رعايت الگوی مناسب استفاده از نمک در طبخ غذا و ... ، همگی قوانين سودمند مندرج در آيين نامه های بهداشت محيطی است که در جامعه سد اول مقابله در برابر اينگونه بيماريها يعنی پيشگيری را می سازد.
Re: تناقضات استفاده از روغن در شیر رو شد
وزير بهداشت در واکنش به استفاده از روغن پالم در لبنيات گفت: ما اجازه رسانهاي کردن اسامي کارخانههاي متخلف را نداريم اما اسامي آنها را به قوه قضائيه اعلام کردهايم.
سيدحسن قاضيزاده هاشمي در جمع خبرنگاران و در حاشيه پرواز اولين بالگرد امداد هوايي گفت: اميدواريم که تا پايان سال تعداد پايگاههاي امداد هوايي از 14 به 44 برسد.
وي فاز بعدي طرح تحول نظام سلامت را ارائه خدمات بهداشتي عنوان کرد و گفت: دولت مصمم است که اين بسته هر چه زودتر به نحو احسن اجرا شود.
هاشمي با بيان اينکه دولت براي بخش خصوصي مشوقهايي در نظر ميگيرد تا آنها نيز به راهاندازي اورژانس هوايي اقدام کنند، گفت: در دنيا از بالگردهايي براي اورژانس هوايي استفاده ميکنند که مخصوص اين کار توليد شده است و ما اميدواريم که با ورود بخش خصوصي بتوانيم چنين بالگردهايي در کشور داشته باشيم.
وي شعاع عملياتي بالگردهاي امداد هوايي را 150 کيلومتر عنوان کرد و گفت: به اين ترتيب و با احداث 14 پايگاه يک سوم کشور تحت پوشش امداد هوايي قرار گرفته است.
وزير بهداشت اورژانس را خط اول خدمت در کشور عنوان کرد و گفت: هماکنون 15 هزار نيروي اورژانس در کشور کمبود داريم.
هاشمي در پاسخ به خبرنگاري که درخواست اعلام شدن اسامي شرکتهاي متخلف لبني را داشت، گفت: ما اجازه رسانهاي کردن اسامي را نداريم اما اين اسامي به قوه قضائيه اعلام شده است.
وي تأکيد کرد: پلمب کردن اين کارخانهها بر عهده وزارت بهداشت است.
سيدحسن قاضيزاده هاشمي در جمع خبرنگاران و در حاشيه پرواز اولين بالگرد امداد هوايي گفت: اميدواريم که تا پايان سال تعداد پايگاههاي امداد هوايي از 14 به 44 برسد.
وي فاز بعدي طرح تحول نظام سلامت را ارائه خدمات بهداشتي عنوان کرد و گفت: دولت مصمم است که اين بسته هر چه زودتر به نحو احسن اجرا شود.
هاشمي با بيان اينکه دولت براي بخش خصوصي مشوقهايي در نظر ميگيرد تا آنها نيز به راهاندازي اورژانس هوايي اقدام کنند، گفت: در دنيا از بالگردهايي براي اورژانس هوايي استفاده ميکنند که مخصوص اين کار توليد شده است و ما اميدواريم که با ورود بخش خصوصي بتوانيم چنين بالگردهايي در کشور داشته باشيم.
وي شعاع عملياتي بالگردهاي امداد هوايي را 150 کيلومتر عنوان کرد و گفت: به اين ترتيب و با احداث 14 پايگاه يک سوم کشور تحت پوشش امداد هوايي قرار گرفته است.
وزير بهداشت اورژانس را خط اول خدمت در کشور عنوان کرد و گفت: هماکنون 15 هزار نيروي اورژانس در کشور کمبود داريم.
هاشمي در پاسخ به خبرنگاري که درخواست اعلام شدن اسامي شرکتهاي متخلف لبني را داشت، گفت: ما اجازه رسانهاي کردن اسامي را نداريم اما اين اسامي به قوه قضائيه اعلام شده است.
وي تأکيد کرد: پلمب کردن اين کارخانهها بر عهده وزارت بهداشت است.
Re: تناقضات استفاده از روغن در شیر رو شد
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: نمیتوانیم موضوع به این مهمی اختلاط روغن پالم با محصولات لبنی را کتمان کنیم تا آخر این هفته تکلیف صنایع لبنی متخلف مشخص و پروانه تولید آنها باطل میشود و این صنایع به دستگاههای قضایی و مردم معرفی میشوند.
دبیر انجمن صنایع روغن نباتی گفت: ناظران وزارت بهداشت و سازمان استاندارد در خطوط تولید صنایع حضور دارند و اگر تخلفی در مورد استفاده از روغن پالم در واحدهای صنعتی صورت گرفته است، باید به جای ایجاد نگرانی برای مردم، با متخلف برخورد شود وی با بیان اینکه برای استفاده از روغن پالم استاندارد اجباری تدوین شده است، گفت: تمام واردات روغن خام از مخازن جنوب با مجوز وزارت بهداشت صورت میگیرد و اگر مجوز وزارت بهداشت وجود نداشته باشد، هیچ روغن پالمی ترخیص نمیشود. این در حالی است که وزیر بهداشت روغن پالم را سرطانزا میداند.
دبیر انجمن روغننباتی در پاسخ به این سئوال که گفته میشود 95 درصد روغن پالم وارداتی، در صنعت روغننباتی مورد استفاده قرار میگیرد و بقیه آن در صنایع لبنی مصرف میشود، نیز گفت: از نظر ما 100 درصد روغن پالم وارداتی، وارد صنعت روغن میشود، زیرا ما تولیدکننده روغن هستیم و اگر قرار باشد روغنی به صنایعی دیگر وارد شود، باید توسط صنعت روغننباتی تولید شود.
بنابراین روغن پالم به کشور وارد می شود و اگر به صنایع لبنی وارد نشود حتما در صنعت روغن خوراکی که سرانه مصرفش بالاتر از لبنیات است وارد بدن ما می شود.نتیجه اینکه این بحث روغن پالم یه بازنده داره و اون مردمن.
چه کسی حاضر است؟
کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان