صفحه 1 از 1
کنترل میکروبی نان در نانوایی ها
ارسال شده: 11 آگوست 2014 00:49
توسط nad
نظر شما در کنترل میکروبی نان در نانوایی ها چیست و نظارت بر کیفیت نان با کدام ارگان است و چرا ما فقط کنترل بر جوش شیرین انجام میدهیم.آیا ازمایش میکروبی هم بروی نان انجام میشود؟
با توجه به سخت بودن شغل نانوایی و عدم رعایت دقیق مسایل بهداشتی بعد از پخت احتمال میکروبی شدن دارن.علت۱-در اکثر مواقع فروشنده نان که شخص اخری هست که به نان دست میزند و به علت پایین بودن حقوق و دستمزد و پاره وقت بودن شغلش از گرفتن کار تتندرستی خودداری میکند۲- نگهداری نان در زیر میز که سالی یکبار هم شسته نمیشوند۳- میز کارهای موجود نیز افراد مختلف به ان دست میزنند ولی ضد عفونی وحتی شسته نمیشوند .و......
Re: کنترل میکروبی نان در نانوایی ها
ارسال شده: 11 آگوست 2014 13:06
توسط suldoz
هیچ یک از این دلایل موجه نیست
بله نمونه برداری از نان انجام میشه.وکسیم که چنین شغلی رو انتخاب میکنه باید تمام اینها رو در نظر میگیره چون مستقیما با موردی برخورد داره که به سلامتی مردم میتونه اسیب بزنه
پس باید دقت و کنترل بیشتری اعمال بشه
Re: کنترل میکروبی نان در نانوایی ها
ارسال شده: 11 آگوست 2014 17:48
توسط mjsadeh
[JUSTIFY]
nad نوشته شده:نظر شما در کنترل میکروبی نان در نانوایی ها چیست و نظارت بر کیفیت نان با کدام ارگان است و چرا ما فقط کنترل بر جوش شیرین انجام میدهیم.آیا ازمایش میکروبی هم بروی نان انجام میشود؟
[/JUSTIFY][JUSTIFY]با سلام[/JUSTIFY][JUSTIFY]کار کنترل کیفی (نمونه برداری) و بهداشتی عرضه نان و سایر مواد غذایی با بازرسان شبکه های بهداشت و درمان است.[/JUSTIFY][JUSTIFY]
در خصوص نوع آزمایشات باید از اعضای فعال و آشنا به آزمایشات مواد غذایی حاضر در سایت تقاضای اظهار نظر کنیم.[/JUSTIFY][JUSTIFY]
عزیزان منتظریم...[/JUSTIFY]
Re: کنترل میکروبی نان در نانوایی ها
ارسال شده: 30 دسامبر 2015 20:51
توسط hses
یکی از نکاتی که در بازدید های بهداشتی از نانوائی های لواش تونلی ریزشی ( در این نانوائی ها خمیر باید روان باشه و به لواش متری هم معروفه ) خمیرگیر ها مجبور به استفاده از بلانکیت (یا سدیم دیتیونیت : Na۲S۲O۴ ) هستند , اخیرا" در نانوائی های سنگکی (که تا به حال قابل اعتماد ترین نانها بودند چون بی نیاز از جوش شیرین بودند) نیز استفاده از بلانکیت مشاهده میشه !
به نانهای سنگک براق و پوست پیازی که گویی روی آنها روغن جلا زده اند باید مشکوک شد!
عوارضی که بلانکیت ( رنگبرِ صنایع شیمیائی ,خصوصا" حذف کننده جوهر در صنعتِ بازیافت کاغذ باطله )! در صورت استفاده خوراکی برای سلامتی انسان دارد عبارتند از:
از بین بردن پرزهای معده و آسیب به جداره رودها , افزایش ضریب خطر ابتلا به سرطان دستگاه گوارش , بی اثر سازیِ آنتی اکسیدانهای موجود در دستگاه گوارش همچنین آسیب به چشم و پوست !
بلانکیت پودر کریستالی سفید مایل به خاکستری است و نانوایان متخلف آنرا با نمک مخلوط می کنند , اگر پودرهای مشکوک به وجود بلانکیت را با آب بیامیزیم بوی سنگینِ فاضلاب که متصاعد می گردد نشاندهنده حضور بلانکیت است!
نانوائی های لواش تهران مصرف کنندگان حرفه ایِ " جوش شیرین " هستند چون خمیر بدون جوش شیرین به دردِ کارِ ایشان نمیخوره و لخته لخته میشه !
یکی از نانوایانِ لواش تهران می گفت مدتی هست که جوش شیرین را از خمیر حذف کرده ام ( پرده ای نوشته بود : در این نانوائی نان بدون جوش شیرین عرضه می شود) و به جای آن از بهبود دهنده گرانقیمتی استفاده می کنم ولی مشتریانم نصف شده اند و همه اظهار می نمایند کیفیت نان ما پائین آمده !
شوربختانه مردم با انتخابهای بد خودشان باعثِ تخلف بیشتر متصدیان عرضه مواد غذائی می شوند ! وقتیکه نانهای سپید را به نانهای تیره تر ( که آرد آنها سبوس بیشتری دارد) ترجیح میدهند ! وقتیکه نانهای براق ( حاوی بلانکیت ) را به نانهای معمولی ترجیح می دهند و...
Re: کنترل میکروبی نان در نانوایی ها
ارسال شده: 30 دسامبر 2015 23:24
توسط mazhan
نظارت بر کیفیت نان نانوایی ها برعهده ارگانهای مختلف است مثل سازمان صنعت ومعدن درمورد کم فروشی وگرانفروشی..یا شورای ارد ونان درمورد کیفیت نان ووزارت بهداشت درمورد کیفیت بهداشتی نان...
مادر شبکه های بهداشت گشتهای مشترک با نهادهای یادشده داریم بعلاوه تعزیرات واماکن...
درحال حاضر در شبکه های بهداشت ازمایش های جوش شیرین ونمک برروی نان انجام می گیرد وازمایشات بیشتر در ازمایشگاه معاونت غذا ودارو انجام میشود..