صفحه 1 از 1

بهداشت مسکن

ارسال شده: 18 ژولای 2010 20:14
توسط naene
[BLOCKQUOTE][BLOCKQUOTE]هنگام خريد خانه به چه نکات بهداشتي توجه کنيم؟[/BLOCKQUOTE][/BLOCKQUOTE]
[BLOCKQUOTE][BLOCKQUOTE][font=Times New Roman]اگر قصد داريد يک خانه بخريد، به شما تبريک مي‌گوييم اما شما موقع خريد خانه چه نکاتي را مدنظر مي‌گيريد؟
[/font]
[/BLOCKQUOTE][/BLOCKQUOTE][font=Tahoma]
[/font]
[JUSTIFY][font=Tahoma]مسلما مهم‌تر از همه چيز، بودجه‌اي است که براي خريد خانه در اختيار داريد مهم نيست خانه‌اي که قصد خريد آن را داريد بزرگ است يا کوچک و چند خوابه است، اگر موقع خريد خانه به نکات ايمني و بهداشتي آن هم توجه کنيد لازم است بيشتر به شما تبريک بگوييم چرا که ايمني و سلامت يک خانه از بزرگي و مجلل بودن آن بسيار مهم‌تر است بله تعجب نکنيد.اما اينکه چگونه يک خانه ايمن پيدا کنيم و هنگام خريد خانه آيا لازم است به نکته‌هاي بهداشتي هم توجه کنيم. و آيا بايد به ميزان اشعه‌هايي مثل رادون، کپک و قارچ‌ها، مونوکسيدکربن، هنگام خريد خانه توجه داشت.براي اطمينان از اينکه خانه‌اي که قصد خريد آن را داريد از سلامت و بهداشت مناسبي برخوردار است به اين نکات توجه کنيد.· هنگام خريد خانه از عايق حرارتى، بودن ديوارهاى خارجى و نصب پنجره‌هاى دوجداره در ساختمان مورد نظر مطمئن شويد. · از منطقه گسل زلزله دور باشد· نزديك قنات‌هاي زيرزميني نباشد· از شلوغي خيابان‌هاي اصلي دور باشد تا آلودگي هوا و سرب نداشته باشد· سقف آن بلندتر باشد· مقاومت ساختمان را مد نظر داشته باشيم. مهم‌ترين فاكتور در انتخابمان مقاوم بودن ساختمان در برابر زلزله است. متاسفانه تشخيص اين‌كه ساختمان مورد نظر از لحاظ زلزله مقاوم است يا خير كار راحتي نيست. نمي‌توان نوع و نحوه مصرف مصالح ساختمان را بعد از تكميل شدن آن ارزيابي كرد و ساختمان مقاوم را پيدا كرد اما مي‌توان طي زمان ساخته شدن ساختمان از يك كارشناس قابل اعتماد مشورت گرفت.· اگر به سر و صدا حساس‌تر هستيد و زمان‌هاي حياتي استراحت را در منزل نمي‌خواهيد به هيچ عنوان از دست بدهيد، بهتر است از خير طبقه همكف و اول بگذريد. چون سر و صداي خودروها در پاركينگ و نيز دود آنها، اين امكان را از شما خواهند گرفت.· تعداد واحدهاي موجود در هر طبقه هم اهميت دارد. مخصوصا اگر واحدها در هر طبقه كنار هم قرار گرفته باشند و در آنها نزديك به هم باز شود. بهترين حالت در مورد آپارتمان‌هاي چند واحدي در يك طبقه، آپارتمان‌هاي مقابل هم يا به صورت نيم‌طبقه است. · يک زن باردار که اولين فرزند خود را باردار است بايد هنگام خريد خانه در مورد سيم‌کشي الکتريکي نگران باشد، وقتي سيم‌کشي داخل ساختمان اشتباه و نامناسب باشد و توسط يک فرد غيرماهر انجام شده باشد حتما در آينده براي کودک خانواده مشکل‌ساز خواهد شد. توصيه مي‌شود خريداران خانه چه قديمي و چه جديد خانه‌اي را بخرند که از نظر سيستم برق‌کشي مناسب باشد.قبل از خريد خانه و قبل از تصميم‌ نهايي اين سوالات را هم از خود بپرسيد و در مورد صحت آنها مطمئن شويد:· به طور متوسط، يک خانه چند اتاق دارد؟· آيا خانه بيمه است؟· سيستم تهويه· سيستم گرمايشي· سيستم خنک‌کننده· سيستم الکتريسيته· سيستم تخليه·بهداشت محيط[/font][/JUSTIFY][font=Tahoma]منبع: webmd
[/font]

بهداشتمسکن از دیدگاه اسلام

ارسال شده: 19 ژولای 2010 21:10
توسط naene
. رسول اللّه (صلى الله عليه وآله): «لاَ تُبَيِّتُوا الْقُمَامَةَ فِي بُيُوتِكُمْ وَ أَخْرِجُوهَا نَهَاراً فَإِنَّهَا مَقْعَدُ الشَّيْطانِ.»
. رسول اللّه (صلى الله عليه وآله): «لاَ تُؤْوُوا التُّرَابَ خَلْفَ الْبَابِ فَإِنَّهُ مَأْوَى الشَّيَاطِينِ.»
. الصادق(عليه السلام): «لاَ تَدَعُوا آنِيَتَكُمْ بِغَيْرِ غِطَاء فَإِنَّ الشَّيْطَانَ إِذَا لَمْ تُغَطَّ الاْنِيَةُ بَزَقَ فِيهَا وَ أَخَذَ مِمَّا فِيهَا مَا شَاءَ.»
الصادق(عليه السلام): «لا تَطيبُ السُّكْنى إِلاّ بِثَلاث:
الف) الهَواءِ الطّيبِ;
ب) و الماءِ الغزيرِ العَذْبِ;
ج) وَ الأَرْضِ الخوّارةِ.»


[JUSTIFY]مسكن بخشى از مجموعه محيط زيست انسان است كه بى ترديد از عوامل مؤثر بر سلامت شخص مى باشد ورعايت بهداشت مسكن به صورت مستقيم بر بهداشت جسم وروان فرد تأثير مى گذارد.
به همين دليل، در آموزه هاى دينى، نكات آموزنده اى درباره بهداشت مسكن مطرح شده است.
نكات قابل توجه در تهيه مسكن
الف) تأمين آسايش روحى و روانى: با توجه به آيه (وَ اللّهُ جَعَلَ لَكُمْ مِنْ بُيُوتِكُمْ سَكَناً)،(1) يكى از ابزارهاى تأمين كننده آرامش براى انسان، منزل و محل زندگى خانوادگى اوست.
انتخاب كلمه «مسكن» نيز به اين موضوع اشاره دارد كه منزل بايد مكان آسودگى و آرامش خاطر باشد.
ب) توجه به رعايت بهداشت در ساختمان: در اين زمينه، روايات متعددى وجود دارند كه فرد را به تميز كردن محيط زندگى از كثافات و آلودگى ها و رعايت نكات بهداشتى تشويق مى كنند.
برخى از آموزه هاى دينى با بيان ضررهاى آلودگى منزل مانند تجمّع شيطان و ميكروب و بعضى ديگر با ذكر فوايد رعايت بهداشت مانند جلب رزق و رفع فقر، انگيزه لازم را در فرد ايجاد مى كنند تا در رعايت بهداشت مسكن كوشا باشند.
ج) برخوردارى از امكانات طبيعى: در روايات گوناگون، به ضرورت استفاده از امكانات طبيعى اوليه و شرايط بهينه مسكن مانند وجود هواى پاك، آب شيرين و گوارا، زمين مناسب و نور كافى اشاره شده است.
د) وجود فضاى مناسب: قطعاً تأمين آرامش جسمى و روانى افراد در گرو داشتن فضاى مناسب مسكونى مى باشد و اين امر شرطى لازم به حساب مى آيد.
به همين دليل، وسعت كافى داشتن مسكن از موارد سعادت فرد دانسته شده است تا فرد مسكن با وسعت كافى (متناسب با افراد خانواده و شرايط اجتماعى خويش) اختيار كند.
منبع : تبیان[/JUSTIFY]