صفحه 1 از 1

ﻫﻮادﻫﻲ‬ چیست

ارسال شده: 04 آگوست 2009 22:54
توسط naderloo
[align=justify]ﻫﻮادﻫﻲ‬
‫روﺷﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ وﺳﻴﻠﻪ آن آب در ﺗﻤﺎس ﺑﻪ ﻫﻮاي ﺗﺤﺖ ﻓﺸﺎر ﺟﻮ و ﻳﺎ ﻛﻤﺘﺮ و ﻳﺎ ﺑﻴﺸﺘﺮ از ﺟﻮ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮرﻫﺎي زﻳﺮ‬ ‫ﻗﺮار ﻣﻲﮔﻴﺮد و ﻛﻴﻔﻴﺖ آن از ﻟﺤﺎظ ﺣﺬف ﺑﻮ، ﻃﻌﻢ و ﺧﻮرﻧﺪﮔﻲ اﺻﻼح ﻣﻲﺷﻮد.‬
ﻛﺎﻫﺶ ‪ H 2S‬و ﺳﺎﻳﺮ ﮔﺎزﻫﺎ و ﻣﻮاد ﻓﺮار و ﻗﺎﺑﻞ اﺳﻴﺪاﺳﻴﻮن ﻛﻪ اﻳﺠﺎد ﻃﻌﻢ و ﺑﻮ و رﻧﮓ و ﻳﺎ ﺧﻮرﻧﺪﮔﻲ‬ ‫ﻧﺎﻣﻄﺒﻮع در آب ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ و ﺑﻪ راﺣﺘﻲ ﺑﺎ ﻫﻮادﻫﻲ از آب ﺟﺪا ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ.‬ﻛﺎﻫﺶ ﮔﺎزﻫﺎﻳﻲ ﻧﻈﻴﺮ: دي اﻛﺴﻴﺪﻛﺮﺑﻦ و ﺳﻮﻟﻔﻴﺪ ﻫﻴﺪروژن ﻛﻪ ﺑﺎﻋﺚ اﻓﺰاﻳﺶ ﺧﺎﺻﻴﺖ ﺧﻮرﻧﺪﮔﻲ آب‬ ‫ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ. ﺑﺎﻳﺪ ﮔﻔﺖ ﮔﺮﭼﻪ اﻛﺴﻴﮋن ﻧﻴﺰ ﺑﺎﻋﺚ اﻓﺰاﻳﺶ ﺧﺎﺻﻴﺖ ﺧﻮرﻧﺪﮔﻲ آب ﻣﻲﺷﻮد، ﻟﻴﻜﻦ ﺑﺎ ﻫﻮادﻫﻲ ‫ﻣﻌﻤﻮﻟﻲ ﻏﻠﻈﺖ آن در آب ﻛﺎﻫﺶ ﭘﻴﺪا ﻧﻤﻲﻛﻨﺪ و در ﻣﻮاردي اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻲﻳﺎﺑﺪ.‬
‫ﻛﺎﻫﺶ ﮔﺎزﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ در اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﺼﺮف ﻣﻮاد ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﺑﺮاي ﺗﺼﻔﻴﻪ ﻳﺎ ﺗﻌﺪﻳﻞ اﻣﻼح آب دﺧﺎﻟﺖ ﻣﻲﻧﻤﺎﻳﻨﺪ؛‬
‫ﻣﺎﻧﻨﺪ دي اﻛﺴﻴﺪ ﻛﺮﺑﻦ در ﮔﺮﻓﺘﻦ ﺳﺨﺘﻲ آب ﺑﺎ آﻫﻚ و ﺳﻮﻟﻔﻴﺪ ﻫﻴﺪروژن در ﻛﻠﺮﻳﻨﻪ ﻛﺮدن آب.‬
‫در ﺻﻮرﺗﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻗﺪر ﻛﺎﻓﻲ اﻛﺴﻴﮋن ﻣﺤﻠﻮل ﻧﺪاﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﺎ ﻫﻮادﻫﻲ ﻣﻴﺰان آن اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻲﻳﺎﺑﺪ و در ﻧﺘﻴﺠﻪ:‬
‫اﻟﻒ- ﻃﻌﻢ و ﺑﻮي آن اﺻﻼح ﻣﻲﺷﻮد.‬
‫ب- اﻛﺴﻴﮋن از ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﺑﻲﻫﻮازي ﻣﻴﻜﺮو ارﮔﺎﻧﻴﺴﻤﻬﺎ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮي ﻣﻲﻛﻨﺪ و ﺑﺎﻟﻨﺘﻴﺠﻪ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﮔﺎزﻫﺎﻳﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ: اﻛﺴﻴﺪ دو ‫ﻛﺮﺑﻦ و ﻳﺎ ﺳﻮﻟﻔﻴﺪﻫﻴﺪروژن و آﻣﻮﻧﻴﺎك ﻛﺎﻫﺶ ﭘﻴﺪا ﻣﻲﻛﻨﺪ، ‪ pH‬آب ﺗﻌﺪﻳﻞ ﻣﻲﺷﻮد و از ﺧﻮردﮔﻲ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮي‬
‫ﻣﻲﮔﺮدد.‬
‫ج- آﻫﻦ و ﻣﻨﮕﻨﺰ و آﻣﻮﻧﻴﺎك و ﺑﺮﺧﻲ از ﻣﻮاد آﻟﻲ آب اﻛﺴﻴﺪه ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ.‬
‫از اﻫﺪاف ﻓﻮقاﻟﺬﻛﺮ ﻛﻪ ﺑﺮاي ﻫﻮادﻫﻲ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪ، ﻛﺎﻫﺶ ﮔﺎز ﻛﺮﺑﻨﻴﻚ، آﻫﻦ و ﻣﻨﮕﻨﺰ از ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ و ﻣﺘﺪاوﻟﺘﺮﻳﻦ‬ ‫آﻧﻬﺎﺳﺖ. از ﺟﻤﻠﻪ ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﻮﺛﺮ در ﻫﻮادﻫﻲ ﻏﻴﺮ از آﻧﭽﻪ ﻛﻪ ﻗﺒﻼًَ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪ، ﻣﻲﺗﻮان ﺑﻪ ﻣﺪت ﻫﻮادﻫﻲ و ﺗﻨﺎﺳﺐ ‫) ( اﺷﺎره ﻛﺮد )‪ A‬ﺳﻄﺢ ﺗﻤﺎس و ‪ V‬ﺣﺠﻢ آب ﺣﺎﻣﻞ ﮔﺎز( ﻛﻪ ﺑﺪﻳﻦ ﺗﺮﺗﻴﺐ در زﻣﺎن ﻫﻮادﻫﻲ ﻣﻮﻗﻌﻲ ﻛﻪ آب ﺑﻪ ‫ﻗﻄﺮهﻫﺎي رﻳﺰ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻣﻲﺷﻮد. ﻫﺮ ﭼﻪ ﻗﻄﺮه ﻛﻮﭼﻜﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ، ﺳﻄﺢ ﺗﻤﺎس ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﻲﺷﻮد و ﺳﻮدﻣﻨﺪي ﻫﻮادﻫﻲ اﻓﺰاﻳﺶ‬ ‫ﻣﻲﻳﺎﺑﺪ.‬
‫روﺷﻬﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻫﻮاد‫هي
‫در ﺗﻤﺎم روﺷﻬﺎي ﻫﻮادﻫﻲ آب آﺷﺎﻣﻴﺪﻧﻲ، ﻛﻪ در زﻳﺮ ﺗﻮﺿﻴﺢ داده ﻣﻲﺷﻮد ﺑﻴﺸﺘﺮ دو ﻋﺎﻣﻞ ﻣﺪت ﻫﻮادﻫﻲ و ﺗﻨﺎﺳﺐ‬
‫‪‬‬‬‫ﻫﻮادﻫﻲ ﻣﻌﻤﻮﻻً ﺑﻪ دو روش ﺑﻪ ﺣﺮﻛﺖ در آوردن آب و ﺗﺰرﻳﻖ ﻫﻮا ﺑﻪ داﺧﻞ آب اﻧﺠﺎم ﻣﻲﭘﺬﻳﺮد و ﺑﺮاﺳﺎس‬ ‫ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﻮﺟﻮد ﺑﺎﻳﺪ روش آن اﻧﺘﺨﺎب ﮔﺮدد.‬
‫اﻟﻒ- ﻫﻮادﻫﻲ ﺑﺎ ﺑﻪ ﺣﺮﻛﺖ درآوردن آب‬
‫‫ﻫﻮادﻫﻲ آﺑﺸﺎري ﭘﻠﻪاي‬
‫در اﻳﻦ روش ﻫﻮادﻫﻲ از ﭘﻠﻪﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ از ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺑﻨﺎﻳﻲ ﻣﺨﺼﻮﺻﺎً ﺑﺘﻦ ﺑﺎ ارﺗﻔﺎع 3-1 ﻣﺘﺮ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﺷﻮد. روي ﭘﻠﻪﻫﺎ‬ ‫ﺑﻨﺪﻫﺎﻳﻲ وﺟﻮد دارﻧﺪ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺟﺮﻳﺎن ﻳﺎﻓﺘﻦ آب روي ﭘﻠﻪﻫﺎ در ﺳﻄﺢ وﺳﻴﻌﻲ ﺑﺎ ﻫﻮا ﺗﻤﺎس ﻣﻲﻳﺎﺑﻨﺪ و ﻣﺮﺗﺒﺎً ﻻﻳﻪ‬ ‫ﺳﻄﺤﻲ آب ﺷﻜﺴﺘﻪ ﺷﺪه و ﺗﻤﺎس ﺑﺎ ﻫﻮا ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﻲﺷﻮد ﺷﻜﻞ )4-1(. ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ ﺳﺮرﻳﺰﻫﺎ را ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻛﺎﻧﺎل‬ ﺳﻮراﺧﺪاري ﺳﺎﺧﺖ ﻛﻪ آب از اﻳﻦ ﺳﻮراﺧﻬﺎ رﻳﺰش ﻛﻨﺪ. در اﻳﻦ ﺷﺮاﻳﻂ ﺳﻮدﻣﻨﺪي ﺑﺮاي ﻛﺎﻫﺶ 2‪ CO‬از 02 ﺗﺎ‬‫+06 درﺻﺪ اﺳﺖ.‬
‫ﻫﻮادﻫﻲ ﭘﺎﺷﺸﻲ‬
[/align]

ارسال شده: 04 آگوست 2009 22:56
توسط naderloo
[align=justify]در اﻳﻦ روش ﻛﻪ از ﺗﻌﺪادي ﻟﻮﻟﻪ ﺳﻮراﺧﺪار ﺗﺸﻜﻴﻞ ﺷﺪه اﺳﺖ، آب ﺑﺎ ﻓﺸﺎر وارد ﻟﻮﻟﻪ ﻣﻲﺷﻮد و از ﻃﺮﻳﻖ ﻧﺎزﻟﻬﺎ ﺑﻪ‬ ‫ﻫﻮا ﭘﺮﺗﺎب و ﭘﺨﺶ ﻣﻲﮔﺮدد. اﻳﻦ روش ﻧﻴﺎز ﺑﻪ ﺳﻄﺢ و ﺣﺠﻢ زﻳﺎد دارد و ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ از ﻟﺤﺎظ اﻗﺘﺼﺎدي ﻗﺎﺑﻞ‬ ‫ﺗﻮﺟﻴﻪ ﻧﺒﺎﺷﺪ.‬
‫ﻫﻮادﻫﻲ ﺑﺸﻘﺎﺑﻲ )ﺳﻴﻨﻲ(‬
‫در اﻳﻦ روش ﻫﻮادﻫﻲ از ﺗﻌﺪادي ﺳﻴﻨﻲ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﮔﺮدد ﻛﻪ در ﻛﻒ آﻧﻬﺎ روزﻧﻪﻫﺎﻳﻲ وﺟﻮد دارد و درون آﻧﻬﺎ‬ ‫ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ از ﻛﻚ، ﺳﺮاﻣﻴﻚ و ﻳﺎ ﭘﻼﺳﺘﻴﻚ ﭘﺮ ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ ﺗﺎ ﻫﻨﮕﺎم ﻋﺒﻮر آب از آﻧﻬﺎ ﺗﻤﺎس ﺑﻴﺸﺘﺮي ﺑﺎ ﻫﻮا ﭘﻴﺪا ﻧﻤﺎﻳﺪ.‬
‫ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺗﻌﺪاد ﺳﻴﻨﻲﻫﺎ ﻣﻲﺗﻮان زﻣﺎن ﺗﻤﺎس را اﻓﺰاﻳﺶ داد. ﺳﻄﺢ ﻣﻮرد ﻧﻴﺎز ﺳﻴﻨﻲﻫﺎ 7/0 ﺗﺎ 2 ﻣﺘﺮ ﻣﺮﺑﻊ ﺑﺮاي ﻫﺮ‬ ‫0001 ﻣﺘﺮ ﻣﻜﻌﺐ آب در روز اﺳﺖ.‬
‫‫ﻫﻮادﻫﻲ ﺳﻄﺤﻲ‬
‫روش دﻳﮕﺮ ﻫﻮادﻫﻲ ﻛﻪ اﻳﻦ روزﻫﺎ ﻣﻌﻤﻮﻻً ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﻲﮔﻴﺮد و از ﺟﻬﺎﺗﻲ ﻣﻨﺎﺳﺒﺘﺮ ﻫﻢ اﺳﺖ، اﺳﺘﻔﺎده‬ ‫از ﻫﻮادﻫﻲﻫﺎي ﺳﻄﺤﻲ ﻣﻌﻤﻮﻟﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﺸﺨﺼﺎت آﻧﻬﺎ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﻫﻮادﻫﻬﺎي ﺳﻄﺤﻲ ﺗﺼﻔﻴﻪ ﻓﺎﺿﻼب اﺳﺖ و ﺑﺮ ‫روي ﻣﺨﺎزﻧﻲ ﻛﻪ ﺑﺮ ﺣﺴﺐ زﻣﺎن ﻣﺎﻧﺪ ﻫﻮادﻫﻲ ﻃﺮاﺣﻲ ﻣﻲﮔﺮدﻧﺪ، ﻧﺼﺐ ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ.‬
‫ب- ﻫﻮادﻫﻲ ﺑﺎ ﺗﺰرﻳﻖ ﻫﻮا‬
‫در اﻳﻦ روش ﻫﻮادﻫﻲ از ﻳﻚ ﻣﺨﺰن ﺑﺘﻮﻧﻲ ﻛﻪ در ﻧﺰدﻳﻜﻲ ﻛﻒ آن ﻟﻮﻟﻪﻫﺎي ﺳﻮراﺧﺪار و ﻳﺎ ﺻﻔﺤﺎت ﺳﻮراﺧﺪار‬ ‫اﺳﺖ، اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﺷﻮد. )ﺷﻜﻞ 4-2( ﻫﻮا ﭘﺲ از ﻋﺒﻮر از ﺳﻮراﺧﻬﺎ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺣﺒﺎﺑﻬﺎي رﻳﺰ ﺑﻪ ﻃﺮف ﺳﻄﺢ آب ‫ﺣﺮﻛﺖ ﻣﻲﻧﻤﺎﻳﻨﺪ. ﭼﻮن در اﻳﻦ روش ﺳﺮﻋﺖ ﺻﻌﻮد ﺣﺒﺎﺑﻬﺎي ﻫﻮا ﻛﻤﺘﺮ از ﺳﺮﻋﺖ ﺳﻘﻮط ﻗﻄﺮهﻫﺎي آب در ‫ﻫﻮادﻫﻲ آﺑﺸﺎري اﺳﺖ، ﻟﺬا ﺳﻮدﻣﻨﺪي آن ﺑﻴﺸﺘﺮ اﺳﺖ. ﺣﺒﺎﺑﻬﺎي ﻫﻮا در ﺣﻴﻦ ﺑﺎﻻ آﻣﺪن ﺑﺎﻋﺚ ﺑﻪ ﻫﻢ زدن آب‬ ‫ﻣﻲﺷﻮد و ﻣﺘﺮﺗﺐ ﺳﻄﺢ ﺗﻤﺎس آب و ﻫﻮا را ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻛﺮده و ﺗﺒﺎدل اﻧﺠﺎم ﻣﻲﮔﻴﺮد.‬
‫زﻣﺎن ﻣﺎﻧﺪ در اﻳﻦ واﺣﺪ ﺣﺪود 51 دﻗﻴﻘﻪ و ﻋﻤﻖ ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ 3 ﺗﺎ 4 ﻣﺘﺮ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ، ﻋﻤﻖ ﻛﻤﺘﺮ ﺑﺎﻋﺚ ﻛﺎﻫﺶ‬ ‫ﺳﻮدﻣﻨﺪي ﺗﺒﺎدل ﮔﺎز ﻣﻲﮔﺮدد.‬[/align]