[JUSTIFY]* از خرید شیر خام (غیرپاستوریزه)حتی الامکان خودداری نمائید.اگر مجبور به استفاده از شیر خام غیر پاستوریزه هستید،حتما آنرا جوشانده و یک دقیقه در حال جوش به هم بزنید.
شیر خام غیر پاستوریزه خریداری شده جهت مصرف را،به هیچ وجه قبل از مصرف در یخچال نگذارید.
* ظروف مورد استفاده برای شیر غیرپاستوریزه پس از مصرف باید با آب ومایع ظرفشوئی شسته شوند.
* شیر پاستوریزه را حتما در داخل یخچال بین صفرتا چهار درجه به مدت حداکثر ۴۸ ساعت نگهداری نمائید.
* از نگهداری وخرید شیر پاستوریزه در خارج از یخچال خودداری نمائید.
* چنانچه شیر پاستوریزه بیش از ۴۸ ساعت در یخچال بماند وعلائم فساد وبریدگی در آن مشاهده نشود، قبل از مصرف حداقل آنرا بمدت یک دقیقه بجوشانید.
* از مصرف خامه وکره غیر پاستوریزه خودداری نمائید.
* از مصرف بستنی غیر پاستوریزه خودداری نمائید.
* کره بسته بندی شده پاستوریزه تنها به مدت یک هفته در یخچال قابل نگهداری است.اگر می خواهید به مدت بیشتری آن را نگهداری کنید حتما باید در فریزر گذاشته شود.
* توصیه می شود از پنیر بسته بندی با برچسب دارای مجوز های بهداشتی استفاده شود.
* از خرید ومصرف دوغ فله ای خودداری نمائید.
* از خرید کشک مایع که دارای علائم کپک زدگی وبوی نامطبوع می باشد،خودداری نمائیدوقبل از مصرف آنرا ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بجوشانید.
* از خرید پنیر محلی تازه خودداری نمائید.پنیر تازه در صورتی قابل مصرف است که دو ماه در آب نمک داخل یخچال باقی بماند تا از آلودگی های میکروبی عاری شود.
* محصولات استریلیزه تا زمانی که بسته بندی محصول باز نشود قابل نگهداری در دمای اتاق هستند و در صورت باز شدن محصول باید در یخچال نگهداری شود .مدت گهداری شیر استریل باز شده در یخچال ۲۴ ساعت می باشد.
شیر و فرآورده های آن
چرا بهداشت شیر اهمیت دارد ؟
۱ . شیر و فرآورده های آن در غذای روزانه همه گروههای سنی به صورتهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد .
۲ . ممکن است بعضی از دامهایی که شیر آنها مورد مصرف انسان قرار می گیرد به بیماریهایی مبتلا باشند که میکروب آنهااز رطریق شیر و فرآورده های آن قابل انتقال به انسان بوده و سبب بیماری در انسان گردند .
۳ . چون شیر محیط مناسبی جهت تکثیر میکروبها می باشد از اینرو خط رآلودگی و فساد شیر بسیار بالاست .
در خرید و نگهداری و مصرف شیر به چه نکاتی باید توجه کرد ؟
ـ اگر امکان دارد از شیر پاستوریزه ( شیر کاخانه ای ) استفاده کنید .
ـ از مصرف پنیر تازه بپرهیزید مگر اینکه باشید پاستوریزه تهیه شده باشد و تا ۲ ماه در آب نمک نگهداری شده باشد .
ـ هنگام خرید کشک مایع دقت کنید .
کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد کشک مایع را قبل از مصرف به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید .
ـ از مصرف خامه و کره پاستوریزه نشده و فله خودداری کنید .
ـ از بستنی هایی که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند استفاده کنید.
* به منظور پیش گیری از بیماریهای مزمن مانند قلب و عروق و … برای افراد بزرگسال توصیه می شود از شیر و فرآورده های کم چرب آن استفاده کنید .
ـ دقت کنید که شیر جوشیده بیش از ۲ روز در یخچال قابل نگهداری و مصرف نمی باشد .
ـ در هنگام خرید شیر شیشه ای یا پاکتی به تاریخ مصرزف آن توجه کنید
.ـ اگر از شیر خام استفاده می کنید حتماً آن را به مدت ۵ دقیقه ( از زمان جوش ) بجوشانید .[/JUSTIFY]
توصیه بهداشتی در خرید و نگهداری فرآورده های لبنی
در این انجمن به کنترل بهداشتی مواد غذایی در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.
مدیر انجمن: naderloo
بازگشت به “کنترل بهداشتی مواد غذایی”
پرش به
- دفتر انجمن موژ
- ↲ دفتر انجمن
- ↲ خبرنامه
- ↲ سوال هفته
- ↲ نظام مشارکت انجمن
- ↲ مجله سایت
- ↲ مجله سایت
- ↲ اخبار انجمن
- ↲ قوانین و مقررات
- ↲ قوانین و مقررات انجمن
- تالار بهداشت
- ↲ تالار بهداشت
- ↲ بهداشت
- ↲ معرفی سایت های HSE
- ↲ معرفی اساتید
- ↲ استاندارد ها
- ↲ استخدام
- ↲ همایش ها
- ↲ دانلود کتب الکترونیکی
- ↲ اخبار بهداشت
- ↲ بهداشت مدارس
- ↲ کارشناسی ارشد
- ↲ پایان نامه
- ↲ اپیدمیولوژی
- ↲ آلاینده های نوظهور
- ↲ پوسترهای بهداشتی
- ↲ پاورپوینت های سلامت ایمنی محیط زیست - HSE
- تالار مهندسی بهداشت محیط
- ↲ تالار بهداشت محیط
- ↲ اخبار بهداشت محیط
- ↲ مهندسی بهداشت محیط
- ↲ جمع آوری و دفع مواد زائد جامد
- ↲ تصفیه آب
- ↲ آلودگی هوا و کنترل آن
- ↲ تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی
- ↲ میکروبیولوژی آب و فاضلاب
- ↲ شیمی آب و فاضلاب
- ↲ ارشد بهداشت محیط
- ↲ مبارزه با ناقلین
- ↲ بهداشت پرتوها و حفاظت
- ↲ نقشه برداری و نقشه کشی
- ↲ بیماریهای منتقله آب
- ↲ هیدرولیک و مکانیک سیالات
- ↲ هیدرولوژی
- ↲ انتقال و توزیع آب
- ↲ طراحی تصفیه خانه آب و فاضلاب
- ↲ سیستمهای نوین تصفیه
- ↲ جمع آوری فاضلاب و سیلاب
- ↲ گندزداها
- ↲ استاتیک و مکانیک خاک
- ↲ کنترل بهداشتی مواد غذایی
- ↲ ریاضیات مهندسی
- ↲ مقاله و جزوات بهداشت محیط
- ↲ آنالیز دستگاهی
- ↲ انتخاب پمپ
- ↲ ضربه آب
- ↲ بهداشت محیط بیمارستان
- ↲ کارآفرینی بهداشت محیط
- تالار مهندسی بهداشت حرفه ای
- ↲ تالار بهداشت حرفه ای
- ↲ جزوات بهداشت حرفه ای
- ↲ مهندسی بهداشت حرفه ای
- ↲ عوامل زیان آور محیط کار
- ↲ بیماریهای ناشی از کار
- ↲ روانشناسی صنعتی
- ↲ سم شناسی
- ↲ ارگونومی
- ↲ ارشد بهداشت حرفه ای
- ↲ کتب بهداشت حرفه ای
- ↲ MSDS اطلاعات ایمنی مواد
- ↲ بهداشت کارگاه
- ↲ ایمنی مواد شیمیایی
- ↲ آلودگی هوا
- ↲ لوازم حفاظت فردی
- ↲ مقالات بهداشت حرفه ای
- ↲ آلودگی صدا و کنترل
- ایمنی
- ↲ حوادث
- ↲ مقاله و جزوات ایمنی
- ↲ کارشناسی ارشد
- ↲ اعلام حریق
- ↲ اطفاء حریق
- ↲ خوردگی بیولوژیکی
- ↲ خوردگی بیولوژیکی
- تالار مهندسی محیط زیست
- ↲ تالار مهندسی محیط زیست
- ↲ ارزیابی اثرات زیست محیطی
- ↲ ارشد محیط زیست
- ↲ طراحی محیط زیست
- تالار اقتصاد مهندسی
- ↲ اقتصاد مهندسی
- تالار سیستم های مدیریتی
- ↲ تالار سیستم های مدیریتی
- ↲ سیستمهای مدیریت
- ↲ سیستم های زیست محیطی
- ↲ ارشد HSE
- ↲ ایمنی و بهداشت حرفه ای
- ↲ سیستم مدیریت HSE
- ↲ مدیریت ریسک
- ↲ فرهنگ HSE
- ↲ مدیریت بحران
- ↲ سیستم مدیریت انرژی
- تالار آموزش
- ↲ تالار آموزش
- ↲ آموزش نرم افزارهای تخصصی
- ↲ EGOUT طراحی شبکه فاضلاب
- ↲ دانلود نرم افزارEGOUT
- ↲ دانلود راهنمای EGOUT
- ↲ دانلود فیلم EGOUT
- ↲ دانلود اتوکد AUTOCAD
- ↲ پیش نیاز دوره
- ↲ شبکه فاضلاب SewerCAD
- ↲ دانلود نرم افزار SewerCAD
- ↲ پیش نیاز دوره SewerCAD
- ↲ آزمون
- تالار نرم افزار
- ↲ تالار نرم افزار و رایانه
- ↲ رایانه و نرم افزار
- ↲ نرم افزارهای عمومی
- ↲ نرم افزارهای تخصصی
- ↲ طراحی تصفیه خانه فاضلاب
- ↲ مدیریت کیفیت و توسعه منابع آب
- ↲ مدیریت کیفیت و توسعه منابع آب
- ↲ نرم افزار hse اندروید
- سایر موضوعات
- ↲ تریبون آزاد
- ↲ متفرقه
- ↲ مناسبت ها
- ↲ صندلی داغ
- ↲ همه چیز از همه جا
- ↲ دانستنی ها
- ↲ بحث روز
- مشارکت در پروژه
- ↲ پیشنهاد پروژه
- ↲ ارائه خدمات مهندسی
چه کسی حاضر است؟
کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 1 مهمان