توصیه بهداشتی در خرید و نگهداری فرآورده های لبنی

در این انجمن به کنترل بهداشتی مواد غذایی در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.

مدیر انجمن: naderloo

ارسال پست
نمایه کاربر
zamanian
جدید
جدید
پست: 30
تاریخ عضویت: 11 نوامبر 2008 00:00
حالت من: Badhal
محل اقامت: استان همدان - شهرستان نهاوند
تماس:

توصیه بهداشتی در خرید و نگهداری فرآورده های لبنی

پست توسط zamanian »

[JUSTIFY]* از خرید شیر خام (غیرپاستوریزه)حتی الامکان خودداری نمائید.اگر مجبور به استفاده از شیر خام غیر پاستوریزه هستید،حتما آنرا جوشانده و یک دقیقه در حال جوش به هم بزنید.

شیر خام غیر پاستوریزه خریداری شده جهت مصرف را،به هیچ وجه قبل از مصرف در یخچال نگذارید.
* ظروف مورد استفاده برای شیر غیرپاستوریزه پس از مصرف باید با آب ومایع ظرفشوئی شسته شوند.

* شیر پاستوریزه را حتما در داخل یخچال بین صفرتا چهار درجه به مدت حداکثر ۴۸ ساعت نگهداری نمائید.

* از نگهداری وخرید شیر پاستوریزه در خارج از یخچال خودداری نمائید.

* چنانچه شیر پاستوریزه بیش از ۴۸ ساعت در یخچال بماند وعلائم فساد وبریدگی در آن مشاهده نشود، قبل از مصرف حداقل آنرا بمدت یک دقیقه بجوشانید.

* از مصرف خامه وکره غیر پاستوریزه خودداری نمائید.

* از مصرف بستنی غیر پاستوریزه خودداری نمائید.

* کره بسته بندی شده پاستوریزه تنها به مدت یک هفته در یخچال قابل نگهداری است.اگر می خواهید به مدت بیشتری آن را نگهداری کنید حتما باید در فریزر گذاشته شود.

* توصیه می شود از پنیر بسته بندی با برچسب دارای مجوز های بهداشتی استفاده شود.

* از خرید ومصرف دوغ فله ای خودداری نمائید.

* از خرید کشک مایع که دارای علائم کپک زدگی وبوی نامطبوع می باشد،خودداری نمائیدوقبل از مصرف آنرا ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بجوشانید.

* از خرید پنیر محلی تازه خودداری نمائید.پنیر تازه در صورتی قابل مصرف است که دو ماه در آب نمک داخل یخچال باقی بماند تا از آلودگی های میکروبی عاری شود.

* محصولات استریلیزه تا زمانی که بسته بندی محصول باز نشود قابل نگهداری در دمای اتاق هستند و در صورت باز شدن محصول باید در یخچال نگهداری شود .مدت گهداری شیر استریل باز شده در یخچال ۲۴ ساعت می باشد.

شیر و فرآورده های آن

چرا بهداشت شیر اهمیت دارد ؟

۱ . شیر و فرآورده های آن در غذای روزانه همه گروههای سنی به صورتهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد .

۲ . ممکن است بعضی از دامهایی که شیر آنها مورد مصرف انسان قرار می گیرد به بیماریهایی مبتلا باشند که میکروب آنهااز رطریق شیر و فرآورده های آن قابل انتقال به انسان بوده و سبب بیماری در انسان گردند .

۳ . چون شیر محیط مناسبی جهت تکثیر میکروبها می باشد از اینرو خط رآلودگی و فساد شیر بسیار بالاست .

در خرید و نگهداری و مصرف شیر به چه نکاتی باید توجه کرد ؟

ـ اگر امکان دارد از شیر پاستوریزه ( شیر کاخانه ای ) استفاده کنید .

ـ از مصرف پنیر تازه بپرهیزید مگر اینکه باشید پاستوریزه تهیه شده باشد و تا ۲ ماه در آب نمک نگهداری شده باشد .

ـ هنگام خرید کشک مایع دقت کنید .

کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد کشک مایع را قبل از مصرف به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید .

ـ از مصرف خامه و کره پاستوریزه نشده و فله خودداری کنید .

ـ از بستنی هایی که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند استفاده کنید.

* به منظور پیش گیری از بیماریهای مزمن مانند قلب و عروق و … برای افراد بزرگسال توصیه می شود از شیر و فرآورده های کم چرب آن استفاده کنید .

ـ دقت کنید که شیر جوشیده بیش از ۲ روز در یخچال قابل نگهداری و مصرف نمی باشد .

ـ در هنگام خرید شیر شیشه ای یا پاکتی به تاریخ مصرزف آن توجه کنید

.ـ اگر از شیر خام استفاده می کنید حتماً آن را به مدت ۵ دقیقه ( از زمان جوش ) بجوشانید .[/JUSTIFY]
ارسال پست

بازگشت به “کنترل بهداشتی مواد غذایی”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 1 مهمان