آخرین وضعیت آلودگی هوای ایران به گرد و غبار یا ریزگرد Dust

در این انجمن به آلودگی هوا و کنترل آن در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.
نمایه کاربر
naderloo
مدیر کل
مدیر کل
پست: 2793
تاریخ عضویت: 08 نوامبر 2008 00:00
حالت من: Khaste
محل اقامت: تهران
تماس:

Re: آخرین وضعیت آلودگی هوای ایران به گرد و غبار یا ریزگرد Du

پست توسط naderloo »

ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست
[CENTER]
تصویر

تصویر
[/CENTER]
نمایه کاربر
naderloo
مدیر کل
مدیر کل
پست: 2793
تاریخ عضویت: 08 نوامبر 2008 00:00
حالت من: Khaste
محل اقامت: تهران
تماس:

سرمایه گذاری کویت برای حل معضل ریزگردها

پست توسط naderloo »

تهران - ایرنا - دولت کویت اعلام کرد سرمایه گذاری کلانی را در بخش محیط زیست با هدف حل معضل ریزگردها و همچنین افزایش گونه های گیاهی آغاز کرده است.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا و به نقل ازروزنامه الانباء، این سرمایه گذاری کلان که برای نخستین بار در کویت صورت می گیرد، شامل احداث پنج منطقه بزرگ حفاظت شده با هدف کاشت هرچه بیشتر گونه های گیاهی با هزینه 470 میلیون دلار است .
سارمان کشاورزی و شیلات کویت اعلام کرده است که این طرح بزرگ در مساحت یک هزار و 600کیلومتر اجرا می شود و بزرگترین طرح زیست محیطی جهان خواهد بود .
مقام های کویتی امیدوارند اجرای این طرح و کاشت هرچه بیشتر درخت و ایجاد فضای سبز کمک فراوانی به حل معضل ریزگردها در این کشور کند و آنها بتوانند در زمینه بیابان زدایی گام های مهمی بردارند.
کارشناسان حوزه محیط زیست با اشاره به چالش های پیش روی کویت در این زمینه٬ خواستار اقدام جدی دولت این کشور برای مقابله با پدیده ریزگردها و افزایش خشکسالی شده اند.
سازمان محیط زیست کویت در واکنش به گزارش های مکرر مبنی بر مشکلات زیست محیطی از جمله تلف شدن آبزیان به دلیل آلودگی آب، اجرای طرح های متعددی را آغار کرده است. از سوی دیگر فصل طولانی گرما در کویت، خشکسالی در این کشور را گسترش داده و با نابودی پوشش گیاهی بیابانی، منجر به افزایش پدیده ریزگردها شده است.
کویت که تاکنون از پدیده ریزگردها خسارت های فراونی متحمل شده٬ سعی کرده است با اجرای طرح های بیابان زدایی این چالش ها را پشت سرگذارد که توفیق چندانی در این زمینه نداشته است. نبود تالاب یا منابع آبی زیر زمینی و بارش کم نیز خشکسالی در کویت را افزایش داده است و دستگاه های ذیربط هزینه های هنگفتی را صرف تصفیه آب دریا می کنند.
خشکسالی و گرمای هوا همچنین اجازه فعالیت های کشاورزی را نمی دهد و کویت را به وارد کننده انواع مختلف صیفی جات تبدیل کرده است. برخی مشکلات کنونی زیست محیطی در کویت نیز برگرفته از پدیده 'ال نینو' است که به صورت غیر منتظره ای بر این کشور تاثیر گذار بوده است .
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست
[CENTER]
تصویر

تصویر
[/CENTER]
نمایه کاربر
hses
ویژه
ویژه
پست: 378
تاریخ عضویت: 07 آگوست 2014 12:15
تماس:

گردوغبار آبادان و خرمشهر 15 برابر حدمجاز

پست توسط hses »

اهواز - ایرنا - مسئول آزمایشگاه هوای اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: میزان گرد و غبار در آبادان و خرمشهر ظهر شنبه به بیش از 15 برابر حدمجاز رسید.

علیرضا آذریان در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: میزان گرد وغبار ساعت 13 در آبادان 2 هزار و 342 میکروگرم بر مترمکعب، خرمشهر 2 هزار و 252 میکروگرم بر مترمکعب، شادگان 2 هزار و هفت میکروگرم بر مترمکعب، اهواز یک هزار و 77 میکروگرم بر مترمکعب، شوش430 میکروگرم بر متر مکعب، اندیمشک 244 میکروگرم بر مترمکعب، امیدیه 337 میکروگرم بر مترمکعب، دزفول381 میکروگرم بر مترمکعب و هندیجان 252 میکروگرم بر متر مکعب است.
وی افزود: میزان گردو غبار در ساعت 12 امروز در آبادان 2 هزار و 598 میکروگرم بر مترمکعب، خرمشهر به 2 هزار و 249 میکروگرم بر مترمکعب، شادگان یک هزار و 726 میکروگرم بر مترمکعب، اهواز 591 میکروگرم بر مترمکعب، اندیمشک207 میکروگرم بر مترمکعب، دزفول 291 میکروگرم بر مترمکعب، هندیجان 188 میکروگرم بر مترمکعب، امیدیه 220 میکروگرم بر مترمکعب، شوش 430 میکروگرم بر مترمکعب بود.
با وجود افزایش میزان گرد و غبار در اهواز، مدارس در این شهرستان تعطیل اعلام نشده است.
نبی اله خون میرزایی سرپرست فرمانداری اهواز در گفت وگو با ایرنا از دایر بودن مدارس و ادارات در این شهرستان خبر داد و افزود: بر اساس بررسی انجام شده، شدت گرد و غبار در اهواز روبه کاهش است، بنابراین مدارس و ادارات در این شهرستان تعطیل نیستند.
بر اساس این گزارش، استاندارد غبار در هوا 150 میکروگرم بر مترمکعب است.
توده گرد و غبار از صبح شنبه وارد خوزستان شده و بر اساس پیش بینی هواشناسی تا دوشنبه با شدت و ضعف ادامه دارد.
مدارس نوبت عصر آبادان، خرمشهر و شادگان روز شنبه به دلیل گرد و غبار تعطیل اعلام شدند.
دوشنبه گذشته نیز مدارس اهواز و تعدادی از شهرستان های خوزستان به دلیل گرد و غبار تعطیل شده بودند.
نمایه کاربر
hses
ویژه
ویژه
پست: 378
تاریخ عضویت: 07 آگوست 2014 12:15
تماس:

Re: آخرین وضعیت آلودگی هوای ایران به گرد و غبار یا ریزگرد Du

پست توسط hses »

تهران - ایرنا - انتشار جدول 10 ساله ایام مواجهه استان خوزستان با پدیده گرد و غبار نشان می دهد سال های 88، 89 و 90 بدترین سال های گرد و غباری خوزستان طی یک دهه بوده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، جدول روند 10 ساله ایام مواجهه استان خوزستان با پدیده گرد و غبار نشان می دهد سال 88 با 72 روز گرد و غباری بدترین سال گرد و غباری در خوزستان طی یک دهه اخیر بوده است.
این جدول نشان می دهد برخلاف برخی مباحث مطرح شده، روند گرد و غبار در استان خوزستان طی سال های 93 تا 95 وضعیت بهتری نسبت به سال های 86 تا 93، به ویژه 88 تا 90 داشته است.
همچنین بر اساس این جدول مشخص شد به رغم اینکه غلظت گرد و غبار در استان خوزستان در هر سه سال 89، 90 و 95 بیش از 10 هزار میکروگرم بر مترمکعب بوده است، اما استان خوزستان در سال 95 با 28 روز گرد و غبار نسبت به سال های 89 و 90 با 46 و 55 روز گرد و غباری به مراتب وضعیت بهتری داشته است.
آمار مواجهه خوزستان با گرد و غبار در 10 ساله گذشته، نشان می دهد به رغم تشدید خشکسالی، کاهش بارندگی، جنگ و نا امنی در منطقه که منجر به سخت تر شدن شرایط همکاری های منطقه ای برای مقابله با این پدیده می شود، طی سال های 93 تا 95 استان خوزستان از وضعیت نسبتا بهتری در مواجهه با پدیده گرد و غبار برخوردار بوده که اقداماتی همچون احیاء تالاب هورالعظیم، مقابله با کانون های گرد و غبار از طریق نهال کاری، مالچ پاشی و سایر روش ها در این بهبود نسبی تاثیری به سزا داشته است.
بی شک انتشار این خبر به معنای تایید شرایط موجود در استان خوزستان یا سایر استان های درگیر با توفان های گرد و غبار نیست اما مقایسه آماری کمک می کند تا نتایج تلاش ها و اقدامات صورت گرفته برای بهبود شرایط محیط زیست و ارتقای کیفیت زندگی و سلامت مردم در دولت یازدهم، بهتر بیان شود.
نمایه کاربر
hses
ویژه
ویژه
پست: 378
تاریخ عضویت: 07 آگوست 2014 12:15
تماس:

وضعیت گرد و غبار در آسمان ایران مستمر پایش می شود

پست توسط hses »

قم - ایرنا - رئیس سازمان هواشناسی گفت: با راه اندازی سامانه یکپارچه برای بررسی وضعیت گرد و غبار در هوای استان های مختلف کشور، آسمان ایران به طور مستمر پایش و پیش بینی های لازم در این خصوص انجام می شود.

به گزارش ایرنا، داوود پرهیزگار روز چهارشنبه در «همایش ملی بحران دریاچه نمک و پدیده گرد و غبار در حوضه مرکزی ایران» درتالار شیخ مفید دانشگاه قم، افزود: موضوع گرد و خاک در آسمان کشور مورد توجه جدی سازمان هواشناسی قرار گرفته و مطالعات گسترده در این زمینه در سطح ملی و منطقه ای توسط مرکز ملی پایش گرد و خاک در حال انجام است.
وی ادامه داد: مرکز ملی پایش گرد و خاک، با بررسی وضعیت و سنجش سطح آلودگی هوا در اثر گرد و خاک، راهبردهای مقابله با این پدیده محیط زیستی را در اختیار مسئولان ملی و استانی قرار می دهد و تاکنون برای کاهش گرد و خاک در آسمان استان خوزستان و همچنین مناطق مرکزی کشور، مدل های مطلوبی را ارائه کرده است.
وی بیان کرد: منطقه خاورمیانه از لحاظ آلودگی های ناشی از گرد و خاک در رتبه دوم جهان قرار دارد و در بسیاری از مواقع ذره های گرد و غباری که به ایران می رسد علاوه بر کشورهای همسایه از قاره آفریقا و مناطق دور دست نیز ناشی می شود.
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: پدیده گرد و غبار موضوع جدیدی نیست اما در سال های اخیر فراوانی تکرار آن، باعث شده است این پدیده بیش از گذشته مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: خشکسالی های پی در پی و درنظر نگرفتن شرایط توسعه پایدار باعث شده است میزان گرد و غبار با منشاء داخلی، طی سال های اخیر در آسمان استان های مختلف کشور، روز به روز بیشتر شود.
وی ادامه داد: اقلیم و محیط زیست مجموعه ای به هم پیوسته است که دخالت در بخشی از آن، سایر قسمت ها را نیز با مشکل مواجه می کند، بنابراین آلودگی هایی که بشر طی سال های اخیر وارد آسمان کرد از جمله عوامل مهمی است که باعث گرم شدن زمین و به وجود آمدن خشکسالی های مستمر شد.
پرهیزگار گفت: در میان چالش هایی که بشر با آن مواجه است، افزایش درجه گرمای زمین و تغییر اقلیم به نخستین چالش جهانی تبدیل شده است و این در شرایطی است که مسئولان کشورهای عمده تولیدکننده گازهای گلخانه ای همچون آمریکا به توافقنامه های جهانی برای کاهش این گازها پایبند نیستند.
وی افزود: وقتی دمای زمین افزایش یابد، خشکسالی های متعدد و بارش های سیل آسا در مناطق مختلف جهان و از جمله ایران به وجود می آید که این پدیده ها آسیب های فراوانی را به محیط زیست وارد می کند.
وی با اشاره به نقش مدیریت کارآمد در استفاده از منابع آبی ادامه داد: احداث سد در مسیر رودخانه ها برای کنترل بیشتر بر منابع آبی اقدام مناسبی است اما این کار نیازمند مدیریت کلان ملی برای توزیع دقیق و صحیح حقابه هاست تا شاهد خشک شدن دشت های اطراف سدها و کاهش آب های زیرسطحی نباشیم.
رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به لزوم مدیریت بهینه از منابع آبی در کشور، گفت: ایران در منطقه خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد که این مساله باعث شده حتی در صورت داشتن بارش های جوی استاندارد، بازهم با مشکل کم آبی مواجه باشیم.
وی بیان کرد: تغییرهای آب و هوایی باعث شده است، امکان شکل گیری ابر و در نتیجه بارش باران در آسمان ایران کاهش یابد؛ بنابراین باید بپذیریم ایران کشوری کم آب است و نمی توان بدون برنامه از منابع آبی موجود استفاده کرد.
همایش ملی بحران دریاچه نمک و پدیده گرد و غبار در حوضه مرکزی ایران، امروز در تالار شیخ مفید دانشگاه قم آغاز شد و فردا به کار خود پایان می دهد.
در این همایش مقاله های برگزیده در زمینه محیط زیست ارائه و سخنرانی های علمی در این زمینه انجام خواهد شد. در حاشیه برگزاری این همایش، نمایشگاهی در همین رابطه تشکیل شده و پوسترهای برگزیده به نمایش درآمده است.
اتخاذ تدابیر و راهکارهای لازم و همچنین تطبیق علم و عمل برای حل بحران دریاچه نمک و پیشگیری از بروز حادثه زیست محیطی در مرکز کشور، مهمترین هدف برگزاری این همایش اعلام شده است.
دریاچه نمک در ناحیه شرقی استان قم و در حد فاصل سه استان قم، سمنان و اصفهان قرار گرفته و بزرگترین دریاچه فصلی و فراشور کشور است که حدود 200 هزار هکتار وسعت داشته و یک سوم آن در محدوده جغرافیایی استان قم قرار گرفته است و دارای ساختار زمین شناختی کم نظیر شامل پوسته نمکی و حاشیه باتلاقی است.
این دریاچه که در دهه های گذشته از طریق رودخانه های کرج، جاجرود، شور، قمرود و قره چای کاملا پرآب بوده است، اکنون با قطع حقابه ها، خشکسالی مستمر و برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی که باعث پیشروی آب های فراشور در سفره های زیرزمینی به سمت دشت ها و نابودی پوشش گیاهی و اکوسیستم منطقه شده، به یکی از کانون های فعال القاء ریزگردها در منطقه تبدیل شده است.
نمایه کاربر
naderloo
مدیر کل
مدیر کل
پست: 2793
تاریخ عضویت: 08 نوامبر 2008 00:00
حالت من: Khaste
محل اقامت: تهران
تماس:

هوای برخی شهرهای ایلام در وضعیت هشدار

پست توسط naderloo »

ایلام - ایرنا - معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست ایلام گفت: ریزگردها و گرد و غبار همچنان باعث آلودگی هوای برخی نقاط این استان شده و شاخص کیفیت هوای این مناطق را در وضعیت هشدار قرار داده است.
علی طاهر سارایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با ورود پدیده ریزگردها به آسمان استان ایلام از روز گذشته، اکنون هوای شهرستان های ایلام، مهران، ایوان، دره شهر، سرابله و آبدانان در وضعیت هشدار است.
وی با بیان اینکه میزان غلظت گرد و غبار در هوای این شهرستان ها بیش از یک و نیم برابر حد مجاز گزارش و ثبت شده است، افزود: این توده که از دیروز فعالیت خود را بتدریج در نقاط مختلف این استان شروع کرد، کماکان در نقاط مختلف استان مشهود است.
به گزارش ایرنا، از ابتدای هفته جاری تاکنون هوای صاف و آفتابی استان ایلام در جدال با ریزگردها مغلوب شد و طبق پیش بینی اداره کل هواشناسی استان با توجه با وزش بادهای شدید در کشور عراق تداوم فعالیت ریزگردها در آسمان استان ایلام تا روز دوشنبه (فردا) وجود دارد.
حد مجاز ذرات معلق در هوا 150 میکروگرم در هر متر مکعب است.
ریزگردهای عربی بیش از یک دهه است که استان ایلام را تحت تاثیر قرار داده و باعث بروز مشکلاتی برای جامعه انسانی، جانور و گیاهی، حوزه های کشاورزی، صنعت، ادارات، مدارس استان شده است.
نوشیدن شیر فراوان، عدم خروج از منزل، استفاده از ماسک فیلتر دار، اجتناب از کار و ورزش در هوای آزاد از جمله توصیه های مکرر مرگز بهداشت استان ایلام هنگام بروز پدیده ریزگردها به عموم مردم به ویژه گروه های حساس چون جانبازان شیمایی، بیماران سرطانی، ریوی، قلبی، زنان باردار، کودکان، افراد کهنسال برای کاهش آثار مخرب ریزگردها است.
استان ایلام دارای هشت ایستگاه سنجش ذرات معلق در هوا دارد.
از ابتدای سال جاری تاکنون چهار روز غبارآلود با ماندگاری 24 ساعته در استان ایلام ثبت شده است ضمن اینکه سال گذشته این روزها به عدد 80 رسیده بود.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست
[CENTER]
تصویر

تصویر
[/CENTER]
نمایه کاربر
naderloo
مدیر کل
مدیر کل
پست: 2793
تاریخ عضویت: 08 نوامبر 2008 00:00
حالت من: Khaste
محل اقامت: تهران
تماس:

گرد وغبار در خرمشهر به 4 برابر حد مجاز رسید

پست توسط naderloo »

اهواز - ایرنا - مسئول آزمایشگاه هوا اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: میزان گرد و غبار در هوای خرمشهر پیش از ظهر یکشنبه چهار برابر حد مجاز است.
علیرضا آذریان در گفت وگو با ایرنا با اشاره به کاهش روند میزان گرد و غبار هوا در خوزستان نسبت به روز شنبه افزود: ساعت 9 صبح امروز میزان گرد و غبار در خرمشهر 567 میکروگرم برمترمکعب، اهواز 149 میکروگرم برمترمکعب، دزفول 220 میکروگرم برمترمکعب، هندیجان 183 میکروگرم برمترمکعب، اندیمشک 254 میکروگرم برمترمکعب، شادگان 264 میکروگرم برمترمکعب، و شوش 220 میکروگرم برمترمکعب است.
وی اظهار کرد: ابری بودن هوا در برخی از شهرها از جمله اهواز، وقتی در کنار غبار قرار می گیرد حالت تیرگی ایجاد می کند و به نظر می رسد هوا آلوده است اما اینطور نیست و البته مزیت ابر این است که ماندگاری گرد و غبار را در هوا کاهش می دهد.
وی ادامه داد: منشاء گردو غبار روز شنبه که برخی از شهرهای خوزستان را دربرگرفت کانون های گردو غبار در عراق و حدفاصل عراق و سوریه بود.
رییس اداره محیط زیست آبادان نیز در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: میزان گرد و غبار در ساعت 9 روز شنبه درآبادان 584 میکروگرم بر متر مکعب معادل بیش از سه برابر استاندارد است.
سیداحمد موسوی آزاد افزود: در ساعت 10 امروز نیز حدود 515 میکروگرم بر متر مکعب اعلام شده که بیش از سه برابر استاندارد است.
بر اساس این گزارش، استاندارد غبار در هوا 150 میکروگرم بر مترمکعب است.
طبق پیش بینی هواشناسی، توده گرد و غبار که صبح دیروز وارد خوزستان شد، تا دوشنبه با شدت و ضعف ادامه دارد.
دیروز میزان آلودگی در شهرهای آبادان و خرمشهر تا بیش از 15 برابر حد مجاز و میزان آلودگی شادگان تا 36 برابر حد مجاز رسید.
مدارس نوبت عصر آبادان، خرمشهر و شادگان روز شنبه به دلیل گرد و غبار تعطیل اعلام شدند.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست
[CENTER]
تصویر

تصویر
[/CENTER]
ارسال پست

بازگشت به “آلودگی هوا و کنترل آن”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان