صفحه 1 از 1

سترون سازی و پاک سازی آشپزخانه:

ارسال شده: 02 اکتبر 2010 08:50
توسط sajadali
سترون سازی و پاک سازی آشپزخانه:
آلودگی Contamination: منظور حضور عوامل ناخواسته مانند عوامل فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیکی است.
استریلیزاسیون Sterilization :عبارت است از جدا کردن یا از بین بردن کلیه میکروارگانیسمها بوسیله عوامل فیزیکی شیمیایی و یا هر دوی آنها به این روش سترون سازی هم می گویند.
گندزدایی Disinfection: به معنی نابود کردن عوامل بیماری زا برای انسان است. به این روش پاستوریزاسیون هم می گویند.
بهداشتی کردن Sanitization: بهداشتی کردن و بهسازی کردن به معنی اعمال روشهای صحیح برای پایین آوردن احتمال آلودگی است . در این روش میکرو ارگانیسم ها در عمل نابود می شوند اما امکان زنده ماندن تعداد کمی از آنها وجود دارد.
میکروب کش Germicide :به معنی کشتن کلیة اَشکال رویش میکرواُرگانیسم ها است و بیشتر با نام مواد شیمیایی به بازار عرضه می شود .
روشهای سترون سازی :
برای سترون سازی از روشهای گوناگون استفاده میشود که مهمترین آنها عبارتند از : روشهای فیزیکی و روشهای شیمیایی.
الف)روشهای فیزیکی:
سترون سازی بوسیله سوزاندن، بخار، دمای خشک، جوشاندن، اشعة طبیعی و مصنوعی.
ب)روشهای شیمیایی: سترون سازی بوسیله:
ید و ترکیبات آن: مواد محتوی این ماده به نام تجاری Betadine و Vanodine و Wescodine به بازار عرضه می شود.
کلر و ترکیبات آن مانند گاز کلر، هیپوکلریت ها، کلرامین ها، دی اکسید کلر که با نام تجارتی پرکلرین، پودر بلیچ، آنتی باکتریال و غیره به بازار عرضه می شود.
کواتز Quats که نام تجارتی Shield و Hytox به بازار عرضه می شود.
فنول و ترکیبات آن که با نام تجارتی Dettol و Isol به بازار عرضه می شود.
آلدئیدفرمیک که معمولا با نام Formalin نورد استفاده قرار می گیرد.
الکلها مانند الکل اتیلیک