توصیه بهداشتی در خرید و نگهداری فرآورده های لبنی
ارسال شده: 11 سپتامبر 2010 01:18
[JUSTIFY]* از خرید شیر خام (غیرپاستوریزه)حتی الامکان خودداری نمائید.اگر مجبور به استفاده از شیر خام غیر پاستوریزه هستید،حتما آنرا جوشانده و یک دقیقه در حال جوش به هم بزنید.
شیر خام غیر پاستوریزه خریداری شده جهت مصرف را،به هیچ وجه قبل از مصرف در یخچال نگذارید.
* ظروف مورد استفاده برای شیر غیرپاستوریزه پس از مصرف باید با آب ومایع ظرفشوئی شسته شوند.
* شیر پاستوریزه را حتما در داخل یخچال بین صفرتا چهار درجه به مدت حداکثر ۴۸ ساعت نگهداری نمائید.
* از نگهداری وخرید شیر پاستوریزه در خارج از یخچال خودداری نمائید.
* چنانچه شیر پاستوریزه بیش از ۴۸ ساعت در یخچال بماند وعلائم فساد وبریدگی در آن مشاهده نشود، قبل از مصرف حداقل آنرا بمدت یک دقیقه بجوشانید.
* از مصرف خامه وکره غیر پاستوریزه خودداری نمائید.
* از مصرف بستنی غیر پاستوریزه خودداری نمائید.
* کره بسته بندی شده پاستوریزه تنها به مدت یک هفته در یخچال قابل نگهداری است.اگر می خواهید به مدت بیشتری آن را نگهداری کنید حتما باید در فریزر گذاشته شود.
* توصیه می شود از پنیر بسته بندی با برچسب دارای مجوز های بهداشتی استفاده شود.
* از خرید ومصرف دوغ فله ای خودداری نمائید.
* از خرید کشک مایع که دارای علائم کپک زدگی وبوی نامطبوع می باشد،خودداری نمائیدوقبل از مصرف آنرا ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بجوشانید.
* از خرید پنیر محلی تازه خودداری نمائید.پنیر تازه در صورتی قابل مصرف است که دو ماه در آب نمک داخل یخچال باقی بماند تا از آلودگی های میکروبی عاری شود.
* محصولات استریلیزه تا زمانی که بسته بندی محصول باز نشود قابل نگهداری در دمای اتاق هستند و در صورت باز شدن محصول باید در یخچال نگهداری شود .مدت گهداری شیر استریل باز شده در یخچال ۲۴ ساعت می باشد.
شیر و فرآورده های آن
چرا بهداشت شیر اهمیت دارد ؟
۱ . شیر و فرآورده های آن در غذای روزانه همه گروههای سنی به صورتهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد .
۲ . ممکن است بعضی از دامهایی که شیر آنها مورد مصرف انسان قرار می گیرد به بیماریهایی مبتلا باشند که میکروب آنهااز رطریق شیر و فرآورده های آن قابل انتقال به انسان بوده و سبب بیماری در انسان گردند .
۳ . چون شیر محیط مناسبی جهت تکثیر میکروبها می باشد از اینرو خط رآلودگی و فساد شیر بسیار بالاست .
در خرید و نگهداری و مصرف شیر به چه نکاتی باید توجه کرد ؟
ـ اگر امکان دارد از شیر پاستوریزه ( شیر کاخانه ای ) استفاده کنید .
ـ از مصرف پنیر تازه بپرهیزید مگر اینکه باشید پاستوریزه تهیه شده باشد و تا ۲ ماه در آب نمک نگهداری شده باشد .
ـ هنگام خرید کشک مایع دقت کنید .
کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد کشک مایع را قبل از مصرف به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید .
ـ از مصرف خامه و کره پاستوریزه نشده و فله خودداری کنید .
ـ از بستنی هایی که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند استفاده کنید.
* به منظور پیش گیری از بیماریهای مزمن مانند قلب و عروق و … برای افراد بزرگسال توصیه می شود از شیر و فرآورده های کم چرب آن استفاده کنید .
ـ دقت کنید که شیر جوشیده بیش از ۲ روز در یخچال قابل نگهداری و مصرف نمی باشد .
ـ در هنگام خرید شیر شیشه ای یا پاکتی به تاریخ مصرزف آن توجه کنید
.ـ اگر از شیر خام استفاده می کنید حتماً آن را به مدت ۵ دقیقه ( از زمان جوش ) بجوشانید .[/JUSTIFY]
شیر خام غیر پاستوریزه خریداری شده جهت مصرف را،به هیچ وجه قبل از مصرف در یخچال نگذارید.
* ظروف مورد استفاده برای شیر غیرپاستوریزه پس از مصرف باید با آب ومایع ظرفشوئی شسته شوند.
* شیر پاستوریزه را حتما در داخل یخچال بین صفرتا چهار درجه به مدت حداکثر ۴۸ ساعت نگهداری نمائید.
* از نگهداری وخرید شیر پاستوریزه در خارج از یخچال خودداری نمائید.
* چنانچه شیر پاستوریزه بیش از ۴۸ ساعت در یخچال بماند وعلائم فساد وبریدگی در آن مشاهده نشود، قبل از مصرف حداقل آنرا بمدت یک دقیقه بجوشانید.
* از مصرف خامه وکره غیر پاستوریزه خودداری نمائید.
* از مصرف بستنی غیر پاستوریزه خودداری نمائید.
* کره بسته بندی شده پاستوریزه تنها به مدت یک هفته در یخچال قابل نگهداری است.اگر می خواهید به مدت بیشتری آن را نگهداری کنید حتما باید در فریزر گذاشته شود.
* توصیه می شود از پنیر بسته بندی با برچسب دارای مجوز های بهداشتی استفاده شود.
* از خرید ومصرف دوغ فله ای خودداری نمائید.
* از خرید کشک مایع که دارای علائم کپک زدگی وبوی نامطبوع می باشد،خودداری نمائیدوقبل از مصرف آنرا ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بجوشانید.
* از خرید پنیر محلی تازه خودداری نمائید.پنیر تازه در صورتی قابل مصرف است که دو ماه در آب نمک داخل یخچال باقی بماند تا از آلودگی های میکروبی عاری شود.
* محصولات استریلیزه تا زمانی که بسته بندی محصول باز نشود قابل نگهداری در دمای اتاق هستند و در صورت باز شدن محصول باید در یخچال نگهداری شود .مدت گهداری شیر استریل باز شده در یخچال ۲۴ ساعت می باشد.
شیر و فرآورده های آن
چرا بهداشت شیر اهمیت دارد ؟
۱ . شیر و فرآورده های آن در غذای روزانه همه گروههای سنی به صورتهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد .
۲ . ممکن است بعضی از دامهایی که شیر آنها مورد مصرف انسان قرار می گیرد به بیماریهایی مبتلا باشند که میکروب آنهااز رطریق شیر و فرآورده های آن قابل انتقال به انسان بوده و سبب بیماری در انسان گردند .
۳ . چون شیر محیط مناسبی جهت تکثیر میکروبها می باشد از اینرو خط رآلودگی و فساد شیر بسیار بالاست .
در خرید و نگهداری و مصرف شیر به چه نکاتی باید توجه کرد ؟
ـ اگر امکان دارد از شیر پاستوریزه ( شیر کاخانه ای ) استفاده کنید .
ـ از مصرف پنیر تازه بپرهیزید مگر اینکه باشید پاستوریزه تهیه شده باشد و تا ۲ ماه در آب نمک نگهداری شده باشد .
ـ هنگام خرید کشک مایع دقت کنید .
کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد کشک مایع را قبل از مصرف به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید .
ـ از مصرف خامه و کره پاستوریزه نشده و فله خودداری کنید .
ـ از بستنی هایی که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند استفاده کنید.
* به منظور پیش گیری از بیماریهای مزمن مانند قلب و عروق و … برای افراد بزرگسال توصیه می شود از شیر و فرآورده های کم چرب آن استفاده کنید .
ـ دقت کنید که شیر جوشیده بیش از ۲ روز در یخچال قابل نگهداری و مصرف نمی باشد .
ـ در هنگام خرید شیر شیشه ای یا پاکتی به تاریخ مصرزف آن توجه کنید
.ـ اگر از شیر خام استفاده می کنید حتماً آن را به مدت ۵ دقیقه ( از زمان جوش ) بجوشانید .[/JUSTIFY]